dezert ze skyru

dezert ze skyru

Cheescake ze skyru
Smoothie ze skyru
Soda chléb
Nepečený moučník ze skyru
5
Fotogalerie

Recepty ze Skyru: 8x koláče i smoothie

Pokud se snažíte zhubnout, zpravidla omezíte tuky a cukry, jíte hodně zeleniny. Přitom zapomínáte, že vaše tělo potřebuje dostatek bílkovin. Těch většinou konzumujeme málo. Jak je zařadit do jídelníčku, aniž bychom zároveň přijímali příliš mnoho tuků? Odpovědí je Skyr, který k nám přišel z Islandu.

Mléčné výrobky jsou důležitým zdrojem bílkovin a energie, proto je vhodné zařadit je do jídelníčku hned ráno. Naučte se dvanáct vydatných receptů, které vás ráno nakopnou, protože zdravá snídaně nemusí být jenom jogurt s vločkami! Naučte se konzumovat Skyr. Co to je Skyr? Čtěte ZDE

Ovesné tartaletky

Klepněte pro větší obrázek

I korpus na sladké tartaletky může být zdravý! Připravte ho z ovesných vloček a naplňte krémovým Skyrem s ovocem.

Malinový nepečený dort

Klepněte pro větší obrázek

Osvěžující nepečený dortzvládne i naprostý začátečník. Na přípravu budete potřebovat dortovou formu a chvilku času navíc, dortík s malinami musí ztuhnout v chladu.

Banánovo–avokádové smoothie

Klepněte pro větší obrázek

Rychlovka, kterou zvládnete i během ranního spěchu. Banánovo-avokádové smoothie je hotové do 5 minut, můžete ho podávat i s domácí granolou a nebo si ho vzít do sklenice s sebou na cestu.

Irský soda chléb

Klepněte pro větší obrázek

I pečivo může být zdravé! Skvělý chléb bez kynutí vykouzlíte pomocí sody, která společně s mléčnou bílkovinou vytvoří nadýchanou střídku a křupavou kůrku.

Borůvkový koláč

Pokud máte rádi cheesecake a tvarohové koláče, zamilujete si i borůvkový koláč. Ozdobit ho můžete i jiným ovocem, ale byla by škoda nevyužít sezónní lesní borůvky!

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Snídaňový koláč

Vyvážená snídaně plná bílkovin a sacharidů, to je snídaňový koláček z granoly, který připravíte během pár minut pro celou rodinu.

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Klepněte pro větší obrázek

Usnadněte si práci a připravte dortíky do skleničky! Zdravý korpus navrstvěte společně s náplní a rozmixovaným ovocem.

Brusinkovo-mátový shake

Smoothie rozmixujte a konzumujte ihned, aby máta nezhořkla. Přidat můžete i chia semínka a nechat odstát 5 minut – nabobtnají, smoothie získá hustší konzistenci a zasytí.

Konec léta přeje zavařování. Co zkusit zavařit bezinky? Recepty najdete ZDE

Doporučujeme

Články odjinud