14
Fotogalerie

Řecký olivový olej - skvělý nejen do kuchyně, ale i pro vaši pleť

S olivovým olejem se již setkala snad každá z nás. Jeho obliba stále narůstá. Proč je tedy v dnešní době tolik populární a v čem spočívá jeho tajemství?

Olivový olej má velmi blahodárné účinky na lidský organismus. Proto začal zaujímat téměř neotřesitelnou pozici především v kuchyni při přípravě pokrmů. Obsahuje vitamíny K, A, E, D, které pomáhají podporovat kardiovaskulární systém, průchodnost žil a cév. Je velmi bohatý na antioxidanty - tedy látky, jež zabraňují aktivitě nezdravých volných radikálů v těle. Přestože se jedná o olej, a olivy jako takové obsahují poměrně vysoký podíl tuku, podporuje hubnutí, a zároveň dokáže tělu dodat potřebnou energii. Má nižší energetickou hodnotu než například máslo či jiné druhy oleje. Proto je skvělý například pro diabetiky a redukční dietu. Používáte-li tedy v kuchyni při přípravě pokrmů olivový olej, prokazujete svému tělu obrovskou službu. Mezi největší výrobce olivového oleje na světě patří Řecko. Olivový olej vyráběný právě tam patří mezi ten nejkvalitnější. Kdo Řecko navštívil, ví, že pro Řeky je olivový olej nezbytný téměř tak, jako pro nás voda. A tak není divu, že ve světovém měřítku mají právě Řekové nejnižší míru výskytu kardiovaskulárních chorob a rakoviny. I při výběru olivového oleje je však zapotřebí obezřetnosti. I zde platí známé rčení „ Není olivový olej jako olivový olej.“ Proto jej vybírejte opravdu pečlivě. Zaměřte se na jeho etiketu, na které by mělo být uvedeno označení P.D.O., což znamená „Chráněné označení původu“ . Hrdlo lahve takového oleje bývá označeno číslovaným kolkem. Tím získáte záruku, že v lahvi je olivový olej z oliv, které dozrály například v oblasti Kolymvari na Krétě a doklad o tom, že i tam byl olivový olej vyroben.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Olivový olej je hojně využíván pro své výtečné vlastnosti i pro kosmetické účely. Vyzkoušely jste již někdy přírodní kosmetiku s olivovým olejem? Pokud ne, pak ji určitě zkuste. Je to totiž doslova elixír mládí! Buďte si jisté, že vaší pleti navrátí krásu, svěžest a vitalitu. Základ přírodní kosmetiky s olivovým olejem tvoří ten nejlepší řecký extra panenský olivový olej a ve většině případů také Aloe Vera. Přírodní kosmetika neobsahuje parabeny, silikony, propylenglykoly, minerální oleje, alergeny, syntetická barviva, alkohol, ethanolamin, triethanolamin a GMO , proto je také velmi vhodná pro alergiky, či pro ty z nás, jež trpíme atopickým edémem. Sortiment kosmetiky je široký - v nabídce najdete nejen pleťové krémy, čisticí emulze, odstraňovače make-upu, ale také komplet produkty pro péči o vlasy.

Pokud chcete nasát atmosféru slunného Řecka, ochutnat pravé řecké olivy, olivový olej, vyzkoušet přírodní kosmetiku s olivovým olejem, či poznat další speciality z Řecka jakými jsou například tymiánový med, koření či vína, nebo poznat tamní keramiku a produkty přímo z olivového dřeva, přijďte navštívit obchůdek TRIAELIA v Plzni, nebo nás navštivte na www.triaelia.cz. Těšíme se na vás!

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud