6
Fotogalerie

Redakční test: suché šampony

Vlasy jsou ozdobou každé ženy. Všechny ale víme, kolik času zabere si vlasy umýt, vysušit a upravit. Zvláště pokud jsou delší. Zapátraly jsme tedy po rychlých pomocnících - suchých šamponech - a otestovaly je pro vás.

Na začátek je potřeba říci, že suchý šampon nikdy zcela nenahradí mokrou cestu a klasické mytí vlasů šamponem. Má ale možnost nám pomoci ve chvíli, kdy jsme buď v časové tísni, nebo zkrátka nemáme možnost si je umýt.

Otestovaly jsem pro vás pět přípravků a zaměřily jsme se hlavně na jejich účinnost a aplikaci, vůni a celkový subjektivní dojem. Tady jsou výsledky.

Taft Volume pudr pro objem

Před vyzkoušením pudru jsem měla největší obavy z toho, že ve vlasech částečky pudru ulpí a výsledný efekt bude připomínat někoho, kdo má velký problém s lupy. Prášek je ale natolik jemný, že se dokonale „ztratí“ a nic není vidět. S nanesením si musíte trochu pohrát. Jednoduše řečeno – většina přípravku skončila místo ve vlasech na podlaze. Vůně stylingového výrobku je velmi decentní a nevtíravá.

Co se týče slibovaného objemu, ten účes opravdu nabral. Bohužel za cenu „ulepenosti“ a pocitu ne právě čistých vlasů. Pro jednorázovou večerní akci se hodí (praktické malé balení se pohodlně vejde do kabelky), ale při celodenním nošení se pravděpodobně nebudete cítit příliš komfortně. Lenka, redaktorka

Alpa - Amica

Amica šampon má konzistenci sypkého prášku. Nasype se přímo do vlasů, nebo na ruce a z nich potom na vlasy. Jelikož je šampon bílý, v mých tmavých vlasech občas zanechával hrudky nebo světlá místa. Proto jsem je musela po aplikaci přípravku hodně vydrbat ručníkem a důkladně pročesat.

Vůně šamponu je jemná, připomínala mi mýdlo nebo dětský pudr. S účinky jsem byla spokojena, šampon vlasy zbavil mastnoty a v jeho prospěch hraje i nízká cena. Markéta, redaktorka

Syoss – Anti-grease dry shampoo

Tento šampon se mi subjektivně zdál velmi účinný, dva dny nemyté vlasy po aplikaci opět vypadaly jako suché, měly objem a navíc se tolik necuchaly. Stačilo nastříkat a rozčesat, takže použití bylo rychlé a snadné.

Jediné, co bych přípravku vytkla, je jeho slabá a pro mě ne moc příjemná parfemace, podobná vůni laku na vlasy. Celkově jsem však byla spokojená. Stačilo pár minut a moje vlasy byly opět pěkné. Kateřina, studentka

Klorane - Ortie Dry Shampoo

Bohužel první dojem nebyl zrovna moc dobrý. Vůně, která se po nastříkání do vlasů vinula, mě nijak nenadchla, spíše naopak. Stejně tak mě nemile překvapil šedivý závoj na vlasech. Pohled do zrcadla mě tedy trochu vyděsil - s „šedivou helmou“ jako bych zestárla o desítky let.

Přesto jsem se nenechala odradit a postupovala dle instrukcí. Aplikace je díky spreji velmi jednoduchá - a myslím, že např. na cesty nebo do extrémních situací opravdu ideální. Po důkladném pročesání jsem musela uznat, že moje vlasy získaly objem, byly nadýchanější a po mastnotě ani památky. Takže v tomto směru šampon opravdu nezklamal. Bohužel ale také moje vlasy ztratily lesk - na omak byly suché a stále v jakémsi šedivém závoji, což mi radost z výsledku trochu zkazilo. Alžběta, redaktorka

Swiss - O´Par FROTTEE

Při použití na trochu mastné vlasy dokáže mastnoty částečně zbavit, při použití na hodně mastné vlasy je účinek šamponu již nedostačující. Aplikuje se snadno, použití je jednoduché, zato vůně mi byla nepříjemná, trochu připomíná dezinfekci.

Myslím si, že přípravek je dobrá první pomoc, pokud potřebujeme akutně zahnat lehkou mastnotu, resp. ji zmírnit, ale pocit a vzhled čerstvě umytých vlasů rozhodně nenahradí. Kamila, editorka

Doporučujeme

Články odjinud