Redakční tipy na víkend: Večerní safari, skotské horalské hry i Žižkovské pivobraní  | Foto: archiv

Foto: archiv

Redakční tipy na víkend: Večerní safari, skotské horalské hry i Žižkovské pivobraní

Siluety afrických zvířat v záři zapadajícího slunce můžete vidět na safari ve Dvoře Králové. Skotské sukně a těla svalnatých horalů zase na hradě Švihov a pivobraní vás nemine na pražském Žižkově!

Večerní safari v Safari Parku ve Dvoře Králové

Siluety žiraf, antilop a zeber v záři zapadajícího slunce vykouzlí alespoň na okamžik pocit, že jste se ocitli v saharské Africe, kde nedávají dobrou noc lišky, ale lvi, karakalové a levharti. Na safari v záři zapadajícího slunce v Safari Parku ve Dvoře Králové vás poveze místní Afrika Expres. Komentovaná cesta trvá přes 50 minut, které strávíte přímo mezi zvířaty! Jízdu si užívají stejnou měrou děti i dospělí! A pozor, Safari Park ve Dvoře Králové je jediným zooparkem v Evropě, který večerní safari pořádá!

Termín: v červnu každý pátek a sobotu, odjezd v pravidelných intervalech ve 20:00 a 21:00 hod.

Info: safaripark.cz/cz/zazitky/s-nami-na-safari/vecerni-safari

Mláďata vzácné zebry bezhřívé v plzeňské zoo. Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Skotské Highland games na hradě Švihov

Gotický hrad Švihov, který byl původně koncipován jako vodní či ostrovní objekt, poskytne své mohutné zdi festivalu Highland games. Siláci v kiltech zde budou vrhat kládami, balvany i velkým kladivem. Disciplíny skotských horalských her jsou drsné i okouzlující, stejně jako krajina Skotské vysočiny. Zaslechnout budete moci uchu lahodící skotskou hudbu a na jazyku poválet voňavou a říznou skotskou whisky. Podrobnosti o Highland games, které se celoročně odehrávají v mnoha koutech naší země, najdete zde: www.highlandgames.cz/.

Termín: 3. 6. od 10:00 do 17:00 hod.

Info: www.kudyznudy.cz/akce/svihovske-highland-games

Pokračování 3 / 5

Žižkovské pivobraní 2023

Pražský Žižkov byl vždy proslulý hustou sítí hospod a hospůdek. Pivo zde teklo a stále teče proudem – a poteče i tento víkend! V příjemném prostředí parku Parukářka si přijdou na své nejen milovníci piva z malých pivovarů. Chybět totiž nebudou ani stánky s vínem či lehoučkým prossekem. K zakousnutí se můžete těšit na masové i vegetariánské burgery, maďarské langoše, italskou focacciu i pizzu, klobásy, belgické hranolky a třeba i halušky s otickým zelím či buřty na černém pivě. A bohatý bude nejen výběr piva a jídla, ale i hudební a kulturní program včetně programu pro děti a seniory! Podrobnosti najdete na webu pořadatele.

Termín: 2. 6. až 3. 6. 2023

Info: www.praha3.cz/aktualne-z-trojky/zpravy/parukarka-bude-hostit-jubilejni-pivobrani-n1161917.htm

Pokračování 4 / 5

Nefalšovaný „blešák“ v Tuhani u Semil

Bleší trhy, farmářské a auto-moto trhy v Tuhani u Semil mají více než čtyřicetiletou tradici. V Tuhani seženete úplně všechno od pokličky na keramickou rychlovarnou konvici přes malovanou truhlu do chalupy po blatník na starou škodovku. Tuhaňské trhy jsou syrové, autentické a neuvěřitelně pestré – na nic si nehrají. A kupovat i prodávat můžete i vy! A pozor, Tuhaně jsou dvě, pokud se na trhy vydáte, zamiřte do Tuhaně na Semilsku. A jestliže vás trhy unaví, můžete si zajet na výlet na nedaleké Trosky!

Termín: 4. 6. 2023

Info: http://trhy-tuhan.cz/

Pokračování 5 / 5

Zahájení sezóny v Janských Lázních

Janské Lázně jsou maličké, malebné a skvěle situované městečko na úpatí Černé hory v Krkonoších – o zábavu je zde tedy postaráno i bez oslav a festivalů. Avšak každoroční zahájení lázeňské sezóny je v „Jánkách“ akcí roku a rozhodně stojí za návštěvu! Program akce je bohatý; návštěvníky čeká několik koncertů včetně produkce Báry Basikové či Beatles revivalu, řemeslné trhy, přednášky horské služby ke křtění pramenů. Děti se mohou těšit na loutkové pohádky, Krakonošovu stezku, vláček pro nejmenší děti, dřevěný kolotoč či projížďku na oslících. A pokud se budete chtít podívat „na tu slávu“ z krkonošských kopců, můžete si udělat lanovkou výlet na Černou horu.

Termín: 3. 6. od 10:00 do 18:00 hod.

Info: www.janskelazne.com/zahajeni-lazenske-sezony-2023/

Doporučujeme

Články odjinud