Ředkvičky 5x jinak: Zkuste je na asijský způsob nebo do křupava pečené!

18. 5. 2023
Odstartovala sezóna oblíbených ředkviček. Jejich lehce štiplavá chuť přidá jídlu zajímavou hořkost a navíc dodáte tělu potřebné vitamíny i minerály, které v sobě tato svěží zelenina ukrývá. Inspirujte se zajímavými recepty a připravte si ředkvičky jinak než jen na chlebu s máslem.

Křupavé pečené ředkvičky

Pečené ředkvičky jsou famózní přílohou k masům, rybám i grilovaným sýrům.

Ingredience:

1 svazek ředkviček
olivový olej
tymián
sůl a pepř 
citronová šťáva podle chuti
rukolové pesto

Postup:

Předehřejeme horkovzdušnou troubu na 180 °C. Středně velké ředkvičky bez natě umyjeme a překrojíme napůl. Nať nevyhazujeme. Vybereme z ní několik malých lístečků, které jsou ideální ozdobou a navíc skvěle chutnají. Zapékací misku nebo pekáček potřeme olivovým olejem a vysypeme dovnitř ředkvičky. Můžeme přidat také čerstvé bylinky, například tymián. Osolíme, opepříme, přidáme pár kapek citronové šťávy a zakápneme olivovým olejem.

Pečeme zhruba 10–12 minut. Poté ředkvičky zkontrolujeme, přepneme troubu na gril a pečeme ještě dalších cca 8 minut. Hotové ředkvičky vyndáme z trouby a dochutíme pestem, osolíme a servírujeme. Ředkvičky pečením ztratí svoji ostrost, proto je potřeba je pořádně dochutit.

Zkusíte recept na pečené ředkvičky? Podívejte se na video:

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

V červnovém období jste jako studnice vědomostí, nápadů a prahnete po sebevzdělání. Prostě se nechcete ani chvíli nudit a jdete si za svým cílem. Už je vám prostě jedno, že vás někteří…

Nejčtenější články

Doporučujeme