Relaxujte s dětmi

Relaxujte s dětmi

I s dětmi lze velice dobře relaxovat. Důležité je v takovém případě zvolit program, který vás bude všechny bavit. Většinou to bývá tvořivá činnost.

Vědci si dlouho lámali hlavu tím, jak je možné, že v Číně studuje na technických vysokých školách stejný počet dívek jako chlapců, zatímco ve Spojených státech a v Evropě se technickým oborům a exaktním vědám věnují téměř výhradně muži. Odpověď na tuto otázku je posléze šokovala svou jednoduchostí! Zatímco dívenky v Americe a v Evropě si nejvíce hrají s panenkami, v Číně je zvykem kupovat malým holčičkám stavebnice stejně často jako chlapcům.

Hra se stavebnicí od útlého věku pak má na jejich intelektuální vývoj ohromný vliv. Učí je logickému myšlení, prostorovému uvažování, manuálním a technickým dovednostem a podporuje jejich fantazii a kreativitu. Všechny tyto schopnosti jim pak otevírají cestu k velice prestižním a nesmírně perspektivním oborům, které dříve bývaly doménou chlapců.

Poznatek to jistě není nový, vždyť už řecký filozof Platon napsal, že pro budoucího architekta je nejlepší, když si v dětství hraje tak, že si staví. A v dnešní době to jde obzvlášť dobře, protože v nabídce obchodů jsou stavebnice pro děti od raného věku až po klasické složité konstrukční a elektronické programy. Nabídka je tak široká, že si vybere opravdu každý. Nutné je si ujasnit několik základních priorit: věk dítěte, materiál, ze kterého by měla stavebnice být, obtížnost jejího sestavení.

Zkuste i vy společně s dětmi strávit některé volné odpoledne se stavebnicí. Prospěje to vám, vašim dětem i vašim vzájemným vztahům. Pokud nejste proti, pojďte s námi soutěžit na www.dama.cz/babileto/

Doporučujeme

Články odjinud