RENATA (43): S kamarádkou jsme si půjčily manžely. Byla to chyba

RENATA (43): S kamarádkou jsme si půjčily manžely. Byla to chyba

Když si jsou přátelé opravdu blízko, lehce se překročí bezpečná hranice. Renatě s Petrou se naštěstí podařilo situaci ustát, ale jejich manželství už nejsou taková, jaká byla. Nelitují toho?

S Petrou jsme kamarádky už od střední, známe se fakt dobře, cestovaly jsme spolu, i bydlely, a když jsme zrovna neměly kluka, říkaly jsme si, jak je nám spolu dobře, že jediné, v čem si nevyjdeme v našem kamarádství vstříc, je sex. Jinak to bylo kolikrát i lepší než vztah s mužem. Tuhle hledací fázi jsme překonaly, obě se postupně vdaly, měly děti, Petra jednoho kluka, já holku a kluka a naše přátelství pokračovalo dál, i když jsme samozřejmě neměly čas vídat se tak často.

Naši manželé si naštěstí taky sedli, ne že by spolu chodili na pivo, ale když jsme se sešli ve čtyřech, měli si co říct. Když děti trochu povyrostly, padl návrh na společnou rodinnou dovolenou a jelo se do Chorvatska k moři. Bylo to skvělé a my si s Petrou a doma s Martinem nemohli vynachválit, jak jsme si všichni sedli.

Postupně jsme se všichni sbližovali víc a víc, a když bylo dětem přes deset, začali jsme občas vyrážet i na společný víkend jen ve čtyřech. A to byla chyba. Jednou jsme se pěkně opili a začali se všichni bavit nejdřív o vztazích a randění v mládí, kdy jsme s Petrou přiznaly, jak nám spolu bylo dobře, že jediné, co nám chybělo, byl sex. To evidentně rozbouřilo fantazii našich chlapů. Začali vtipkovat na téma, jak jsme si to my holky mohly užívat. Od toho jsme se dostali k tomu, jak to lidi vydrží nebo co dělají, když jsou sami. A už to jelo, najednou jsme se bavili o hromadném sexu, což jsme se všichni shodli, že to teda ne. Pak o nevěře přes internet a v realitě, pak někdo navrhl, co se třeba prohodit. Někdo byl proti, někdo pro, už nevím, jaké byly prvotní reakce, já si pamatuju, že jsem byla zaskočená.

Ale pak jsme se s Martinem na sebe podívali a já věděla, že by mu nevadilo, kdybych zmizela s Lukášem. Když jsme se někdy bavili o našich sexuálních fantaziích, přiznával, že ho vzrušuje představa, že to dělám s jiným mužem a že se na nás kouká. Představení jsem sice sehrát nechtěla, ale rýsovala se možnost, že bych jeho představu naplnila alespoň způli.

Lukáš byl s Petrou taky pro, a tak jsme si na zbytek noci prohodili ložnice. Bylo to skvělé. Ne že by můj Martin nebyl v posteli dobrý, ale byli jsme spolu už 16 let a s Lukášem to bylo nové. Ráno jsem se ale probudila a měla pachuť v puse. Najednou jsem nevěděla, kam patřím, zda mám u snídaně lehce přejíždět přes ruku Martinovi, nebo Lukášovi. A bála jsem se, co se stane, až se uvidím s Petrou. Začala jsem celé akce litovat. U snídaně jsme se na sebe všichni nejprve rozpačitě dívali, pak se prolomily ledy a my se začali uculovat, pak usmívat a mně se ulevilo. Moc jsme o tom ale nemluvili a po víkendu se rozloučili a rozjeli se domů.

Jaké ale bylo moje překvapení, když mi za dva dny Lukáš zavolal a pozval mě na kafe. Sešli jsme se a z něj po chvíli vypadlo, že by si to rád zopakoval. To jsem rezolutně odmítla, protože to už by byla nevěra. Ale Lukáš byl trpělivý, navíc mi nasadil brouka do hlavy. Když jsme se pak jednou zas viděli a on opět přišel se svou nabídkou, nedokázala jsem už odmítnout. Začali jsme se scházet a já prožívala vášeň a zároveň jsem se cítila děsně provinile. Podváděla jsem svou nejlepší kamarádku, svého manžela. Začala jsem se uzavírat do sebe, Petře jsem se vyhýbala. Asi začala něco tušit, možná Lukáše sledovala, ale nakonec to na nás prasklo.

Jak nebýt jen milenkou? Podívejte se na video:

Průšvih to byl hned ve dvou partnerských vztazích najednou a i v našem přátelství. Můj Martin mi dal nůž na krk, že to musí skončit, a že pokud máme spolu zůstat, musíme se přestat i vídat. To bylo jasné, Petra se mnou stejně odmítala mluvit, nechápala, jak jsem ji mohla takhle podrazit. Tak jsem kvůli jedné pitomé noci přišla o nejlepší kamarádku, a navíc měla hodně rozklížené manželství. Teď jen doufám, že to s Martinem ustojíme. A dětem nejsme schopni vysvětlit, proč v létě nepojedeme na společnou dovolenou.

Doporučujeme

Články odjinud