RENATA (45): Chtěla bych se zamilovat, ale mužům vadí moje děti

13 komentářů

Zaz
13. ledna • 20:04

Renata se touží zamilovat, to je sice báječné, ale když něco moc chceme, většinou přijde opak. Určitě se mužům nevyhýbat, pomaloučku, polehoučku, nenásilně, být příjemná, milá, ono to přijde, chce to čas...

Rambíša
12. ledna • 19:58

Paní Renata by se měla někde nejdřív naučit,jak zacházet s muži! Bude-li se na ně lepit jak přísavka,hned je tahat do domácnosti a vůbec je "děsně milovat",tak nebude mít žádného.Není problém v dětech,ale v ní samé.Kolik je žen,co mají od každého chlapa,co s ním byly,nějaké dítě,na zvonku je několik příjmení,a žijou samy a nehledají chybu ve špatné volbě muže,ale v sobě,možná je lepší začít s kamarádstvím,a pak teprve s láskou.Někdy je lepší volba být sama,než s někým špatným.

SandraN
12. ledna • 15:23

Renato, asi bych to na ty děti až tak nesváděla. Ve 45 letech i momentálně zaostalý muž předpokládá, že nějaké děti asi máte. To máte tak. Někdo žije v manželství, kde není spokojený a šťastný. Co je mu platné, že není sám? Snažte se to brát jako přednost a výhodu. Pokud z Vás bude vyzařovat - hledám chlapa za každou cenu - není to dobře v žádné situaci. Pokud z Vás muži vycítí, že jste spokojená s tím, jak žijete a rozhodně nikoho nechcete uhánět, uvidíte těch zájemců. Mluvím z vlastní zkušenosti. Potkala jsem, aniž bych hledala.

Elynor
12. ledna • 12:51

No asi tak polovina Francouzů je původem ze severní Afriky :-) Alžír, Maroko... takže možné by to bylo. Nicméně to nebude podstatné, problém tam byl už dávno před dětmi.

Mata69
12. ledna • 12:24

farah.farah: to, že je tatínek Francouz, neznamená, že je bílej...bože ve Francii je barevných už snad víc než bílých :-) Ale to je jedno, to jsme se tu shodli, že problém v dětech nebude, ať jsou třeba tříbarevná.

farah.farah
12. ledna • 12:22

Mata69: tak tatínek byl Francouz, tak předpokládám že děti nejsou snědé, ale i kdyby byly nemyslím si že to by byl stěžejní problém a příčina obtíží protože ona nedokázala mít vztah ani v době kdy děti neměla žádné. Což mimohodem v dnešní době není nic neobvyklého. Znám spoustu žen okolo 40 které jsou dlouhodobě samy a pár které jako ona taky nedokázaly mít do teď dlouhodobější vztah. Myslím, že je to částečn dobou lidi nějak méně umí navazovat vztahy, víc se všichni bojí a jsou méně přizpůsobiví, tak že chtění by bylo ale reiálně to nějak neklape.

farah.farah
12. ledna • 12:17

Souhlasím že problém bude primárn u ní.z toho jak popisuje své vztahy nevztahy a to jak ji to lámalo je zjevné že si buď má z njakého důvodu tendenci přitahovat a zamilovávat se do nepoužitelných chlapů a nebo se chová takovým způsobem že i ty použitelné nakonec odežene. Z toho jak ji to lámalo srdce mám pocit že se na vztahy a chlapy asi moc upíná, možná až příliš chce aby ji ten druhý učinil šťastnou a to pak není divu že nidko nevydrží.Nemůže očekávat že se k ní chlapi hned budou stěhovat a podílet se na výchově dětí, dala bych tomu čas chodit spolu ale nezatahovat ho hned domů nesnažit se ho zapojit hned do rodiny, to by vyděsilo kde koho. Spíš pro ni asi bude těžké rozklíčovat co dělá nebo čím způsobuje to že s ní nikdo nevydrží.....měla by se přeorientovat z toho proč jsou chlapi divní na to co je já dělám blbě a to pak změnit. Samozřejmě z článku těžko soudit co tam přesně je ale to že je to u ní jsem si celkem jistá.

Mata69
12. ledna • 12:09

Elynor: to mne napadlo taky, jestli jsou ta dvojčátka nějaká barevná, když si je pořídila v cizině - ale nezmiňuje se o tom. Asi by nám to líp řekli ti chlapi, co se s ní rozešli, co je na ní špatně. Ona si toho evidentně vědomá není, nebo nechce být.

Elynor
12. ledna • 10:49

A ještě bych dodala, že k tomu, aby se někdo do někoho zamiloval, musí mít nějaký důvod. A potom musí mít fůru dalších důvodů, aby mu ta zamilovanost vydržela a proměnila se v lásku. Jestliže se probere z obluzení hormonů a zjistí, že ty důvody nejsou, tak nastane konec legrace. Lásku je potřeba si zasloužit. Jenom rodiče milují své děti "bezdůvodně", jen proto, že jsou to jejich děti. Mezi dospělými lidmi, jestli jim má vztah vydržet dlouhodobě, to holt není zadarmo, ale musí se pro to něco udělat. Někdo to neumí, někdo nechce, a někdo se zklamal a už to radši ani nezkusí, možností je mnoho, ale samo od sebe se to obvykle nezmění.

Elynor
12. ledna • 10:36

Mno, řekla bych, že paní docela umí žít sama, a to velmi schopně. Evidentně zvládla celkem dost náročných situací a nehroutila se z toho. Těm dětem bude tak 7 let, čili jsou vypiplané z nejhoršího a ještě nejsou v pubertě, to znamená, že s nimi nejsou aktuálně žádné velké problémy a paní má asi víc času než dřív, proto začala vymýšlet, co by tak ještě... Dvojčata by mohla být problém, pokud jsou nějakým způsobem na obtíž, ale to se v článku nezmiňuje, nebo jsou díky svému zahraničnímu otci nějak exotického vzhledu. To by při dnešní hysterii v médiích kvůlivá uprchlíkům mohlo někomu vadit. Ale o tom se tam taky nepíše. Takže předpokládám, že celý problém je v tom, že to paní s chlapama jednoduše neumí. Asi by stálo za to se podívat, jak vypadal vztah jejích rodičů. Nic bych za to nedala, že vyrostla jen s matkou, otce ani nezná a netuší, jak vlastně může vypadat takový láskyplný vztah, viděla to jenom v kině :-) a to holt není realita. Chlapi jí utíkali, i když ještě žádné děti neměla, a zjevně ji dosud vůbec nenapadlo, že to je něčím v jejím chování. Jestli to "něco" sama neodhalí a nezmění, tak ta smůla na muže bude trvat dál, ledaže by našla někoho, komu to by to "něco" nevadilo, jenže jak je vidět, tak pravděpodobnost není moc velká, měla na to docela hodně let a nic. Takže buď se zamyslí a začne zjišťovat, co dělá blbě, nebo může čekat do skonání věků.

helza
11. ledna • 14:41

Mata69, lebahu: Naprostý souhlas. A musím doda, že toto to je právě to, co jsem co jsem se snažila v minulém článku o paní se ženáčem neuměle vyjádřit, když jsem psala "nechat to osudu". Netlačit na pilu, neplánovat. Tady, když paní hledá navíc otce k dvojčatům, by se takové "nekonání" mohlo zdát tím více nezodpovědné, ale lovit chlapa není řešení. Sebemenší kalkul z Renatiny strany totiž každý nakonec vycítí a ať dělá co dělá, uteče. Ne kvůli dvojčatům, ale kvůli tomu "plánování"
.. ....................................................................................................................................Ale k článku. Paní se musí naučit žít sama, bez potřeby mít chlapa (byť pouze proto, aby jej mohla milovat), bez potřeby a snahy si kohokoliv, s kým prožije pěkné chvíle udržet. Potom před ní nebudou muži utíkat. A dvojčata? Pokud někomu bude záležet na ni natolik, že z toho může nakonec vzniknout i vztah, po jakém touží, pak mu dvojčata překážet nebudou. Pokud někomu dvojčata vadí, pak proto, že nechce nic dlouhodobého, natož trvalého a není to perspektivní partner. ♦ ♦ ♦ Já osobně jsem poznala svého muže se dvěma hyperaktivníma klukama ve věku 2 a 3 roky. A myslím si, že mě tím pádem od prvního dne miloval taky jako mámu dětí. Že naše role byly od počátku jasné, že se zkrátka cítil skvěle i v té roli otce, i proto si NÁS zamiloval. A myslím, že to je právě pro vás, Renato výhoda. Nenajdete si chlapa, který potřebuje dobrou milenku a možná služku, ale nic víc, což se bezdětné ženě stát může. Nebudete milovat někoho, kdo se bude opírat o vás a pak se nebudete mít o koho opřít vy, když to budete potřebovat. Nepoblázní vás chlap, který si chce vztah užít a ne do něj taky něco dát. Jenom musíte počítat s tím, že si možná nikdy nenajdete žádného. Ale až se s tím smíříte a vyrovnáte, až butede s tímto vědomím šťastná a milující máma (a milovat můžete celý svět), pak se možná objeví a bude to ten pravý.

Mata69
11. ledna • 12:03

Tohle nevypadá na "smůlu smůlovatou", to vypadá na to, že je chyba někde v nastavení autorky článku. Jako nápad, že si pojede chlapa najít jinam, když v Čechách se jí to nedařilo, už svědčí sám o sobě, jak to s ní asi je. Nakonec to bylo to samé v bleděmodrém, takže znovu: chyba je v ní samotné. A teď už tuplem...tak zoufale někoho hledá, že ho tím i odradí. A svádí to na dvojčata.

lebahu
11. ledna • 11:40

Problém nebudou dvojčata, problém bude autorka. Pokud s ní nikdo nevydržel jako s bezdětnou, tak navíc s děckama na prahu puberty to bude ještě horší. Já bych řekla, že moc tlačí na pilu. Prostě bych se na ten lov vykašlala, žila si podle sebe... a buď se někdo najde a přidá, nebo holt ne.

Doporučujeme

Články odjinud