Režisér Verhoeven ukradl kalhotky Sharon Stoneové

Režisér Verhoeven ukradl kalhotky Sharon Stoneové

Suvenýr, který vlastně vůbec neexistuje, opatruje jako nejcennější trofej ve své sbírce filmových rekvizit hollywoodský režisér holandského původu Paul Verhoeven (68). Jak prozradil deníku The Sun scénárista Joe Eszterhas, jde o spodní kalhotky, které Sharon Stoneová neměla na sobě v klíčovém záběru slavného snímku Základní instinkt.

Jde o scénu, v níž se Sharon dostaví na policejní stanici k výslechu a úspěšně se snaží svým sex-appealem pobláznit vyšetřovatele. „Bezprostředně před natáčením se Verhoeven rozhodl, že věrohodněji bude působit, když herečka na sobě nebude mít kalhotky,“ píše Eszterhas v knize vzpomínek. Stoneová souhlasila, a jak pak mohl vidět nejen její partner před kamerou Michael Douglas, ale také miliony diváků v kinech, pod přiléhavou sukní byla opravdu nahá.

Přebytečné prádlo svěřilo do úschovy Verhoevenovi, který si ho odnesl domů. „Nevěřím, že by se této relikvie byl ochoten někdy vzdát,“ říká Eszterhas. „Na to si ji příliš cení.“ Už proto, že v době svého vzniku, tedy v roce 1992, vyvolala zmíněná scéna obrovský skandál, současně však zajistila Základnímu instinktu mimořádnou sledovanost a od té doby ji k oživení jinak nudných krimipříběhů využívají stovky režisérů bez tvůrčí fantazie na celém světě. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud