Robin a jeho rodina..

Robin a jeho rodina..

Jako každoročně i letos, sotva se začala příroda probouzet, se konalo setkání obzvláště milé, na které se těšívají všichni milovníci chlupatých lidských přátel. Pozvání paní spisovatelky Zdeny Frýbové a její nadace Robin, která pomáhá opuštěným a týraným zvířatům, přijalo několik předních českých umělců, aby svým vystoupením potěšili ty, kteří v rámci svých možností přispívají na konto Robin.

Robin a jeho rodina...

Jako každoročně i letos, sotva se začala příroda probouzet, se konalo setkání obzvláště milé, na které se těšívají všichni milovníci chlupatých lidských přátel.
Pozvání paní spisovatelky Zdeny Frýbové a její nadace Robin, která pomáhá opuštěným a týraným zvířatům, přijalo několik předních českých umělců, aby svým vystoupením potěšili ty, kteří v rámci svých možností přispívají na konto Robin. Nadace získala jméno po hrdinovi knížky Robin, foxteriérovi rodiny paní Frýbové. Kdo by neznal Robina! Pokud jste tuto nepřekonatelnou knížku plnou skvělého humoru nějakým nedopatřením ještě nečetli, radím vám: napravte to. Nebudete litovat.
Bohužel nikdo, ani pejsek není nesmrtelný, a proto s odstupem času vznikla druhá knížka

  1. Robin druhý a jeho rodina. Už při četbě těchto knih člověk pochopí lásku,

kterou paní Frýbová ke zvířatům chová a že založení nadace z její iniciativy vzešlo, je jen toho logickým vyústěním. Nadace hospodaří se svěřenými prostředky tak, aby ani koruna nebyla vydána zbytečně. Žádosti útulků a všech ostatních potřebných prověřuje opravdu důkladně a o hospodaření své dárce informuje. A co je zvlášň potěšující je fakt, že ani koruna z těchto prostředků nejde na administrativu. Vše hradí sponzoři, s jejichž laskavým přispěním se mohou konat jednou do roka i takováto milá setkání.
První částí provázel Vlastimil Harapes, od něhož by člověk čekal spíš mistrný baletní kousek, než humorně laděné moderování. Svého úkolu se zhostil na jedničku. Na bránice přítomných zaútočil další příznivec nadace, pan Jiří Lábus. Operní árie v jeho podání si vysloužily nejen uznalý potlesk publika, ale i neméně uznalé zaštěkání jorkšíra Nukínka, jehož pacičky byly na pořádné zatleskání příliš mechové. Nutno podotknout, že to byl pejsek nadmíru vychovaný, tiše seděl a poslouchal, avšak věren svému dobrému vychování zaštěkal nejen po vystoupení pana Lábuse, ale po vystoupení každého umělce.
Písničky o lásce - a jaké také jiné? zazpívala Petra Janů, která je sama známá jako milovnice zvířátek. Z hrdla Jitky Zelenkové se linuly písničky tklivé i veselé. Mladá muzikálová hvězda pan Šimek překvapil nejen svým hlasem, ale i zaujetím, se kterým zpíval. Svou hláškou v úvodu, že když slyšel slovo nadace, očekával publikum školního věku, ale že rád zazpívá i dětem odrostlejším

  1. a podíval se na dvě bělovlasé, křehké babičky, si získal sympatie všech přítomných.

Na závěr vystoupila kouzelná paní Květa Fialová a spolu s Naďou Konvalinkovou rozesmála přítomné svým neopakovatelným humorem. S radostí se dělila o nové zážitky týkající se jejího zdravotního stavu, smála se, že slepne na jedno oko a radovala se z nově nabytých vrásek. Svěřila se publiku, kterak se těší, že až opustí tento svět, bude se jen tak lehce vznášet galaxií, což Naďa Konvalinková okomentovala větou "kremace je nejlevnější Čedok�" a sál se rozburácel smíchy. Bylo to odpoledne pohodové a příjemné.
Všichni přítomní měli možnost nadaci přispět i přímo na místě, a to buď do kasičky, nebo tím, že si zakoupili tričko s roztomilým obrázkem paní Inky Delevové.
Na závěr vzkaz vám všem, komu není osud týraných a opuštěných zvířat lhostejný: i vy můžete přispět svou troškou do mlýna a stát se tak členy "Robinovy rodiny".
Číslo konta nadace Robin (konto OPS ROBIN, ČSOB Praha 1 č. konta 576679183/0300) je uvedeno v každé knížce paní Frýbové spolu s kontaktem na paní Zlatu Dvořákovou, u níž můžete také podávat informace o nalezených a týraných zvířatech (0603-515 624).

Autor: ebra

Doporučujeme

Články odjinud