Rodičovský horoskop na týden 13.11. – 19.11. 2010

Rodičovský horoskop na týden 13.11. – 19.11. 2010

Ve spolupráci s astroložkou Jarmilou Gričovou jsme pro vás připravili tzv. rodičovské horoskopy. Je to vlastně horoskop pro vás o vašich dětech. Dozvíte se, zda tento týden budou hodné, nebo zda budou popokoušet vaše nervy.

Zajímá vás váš horoskop pro každý den? Klikněte ZDE!

Pochybnosti, které máte o jeho školních výsledcích, nabývají nebezpečně konkrétních obrysů. I když vám vaše dítě tvrdí, že se nic neděje, možná by neškodilo, kdybyste do školy preventivně zavolali. Pokud se opravdu nic neděje, je všechno v pořádku, pokud se děje, můžete svou intervencí lecčemu předejít.

I když dosud vypadal na rozumné dítě, se kterým se vždycky domluvíte, je najednou všechno jinak. V poslední době zatoužil po piercingu nebo po tetování, a vy nevíte, jak mu vysvětlit, že jde o poměrně zásadní rozhodnutí. Navíc si uvědomujete, že pokud se opravdu rozhodl, šance ovlivnit jeho stanovisko je skoro nulová…

Ať je velký nebo malý, čeká ho trápení s láskou. U dětí školou povinných se to zvládne celkem bez problémů, ale ty větší mohou mít opravdu starosti. Navíc máte dojem, že vám říkají jenom část toho, co se opravdu děje, zatímco to, co je podstatné, si nechávají pro sebe a vy to z nich nedostanete.

Čtvrteční stacionární Venuše a následná Luna v Býku zpomalí všechno, co dělá. Nápadné je to zvláště u malých dětí, které mohou trochu couvnout v čase a vrátit se ke svému předešlému chování. Nic si z toho nedělejte, jde o vývojovou etapu, po které na konci listopadu už nezbude ani stopa.

Pokud se učí mluvit, postará se vám během týdne o nejedno zábavné překvapení. Slova dává dohromady tak, že se musíte po každé jeho větě smát. Pokud jste si až dosud slibovali, že mu budete vytvářet album jeho výroků, a zatím jste se k tomu nedostali, je nejvyšší čas, abyste o tom přestali mluvit a konečně začali jednat.

Další týden, kdy se mu ve škole moc dařit nebude. Potíže kvůli tomu můžete mít s druhým rodičem, který má dojem, že u něj jde o lenost, kombinovanou s nedostatkem vůle. Je docela možné, že se kvůli tomu pohádáte, protože vy o zvýšené přísnosti a trestech nechcete ani slyšet.

Hovory o blížících se Vánocích, které s ním vedete, nabírají neobyčejně přesných obrysů. Velice dobře ví, co si od Ježíška přeje a neustále vás ujišťuje, že si pamatuje, jaké to bylo vloni. Vy jste sice ohledně pravdivosti jeho informací trochu na pochybách, ale máte rozum a nic neříkáte.

Velice pozitivně na něj působí stacionární Jupiter v Rybách. Pokud má v těchto dnech narozeniny, předvedou se vaši příbuzní tak, že budete jen zírat. Rádi byste jim řekli, že by to neměli přehánět, protože ho jenom rozmazlují, ale když přijde na věc, asi se k podobné poznámce neodhodláte.

Na tvora, který je ze všeho nejspokojenější, když je v centru dění, se chová poněkud nepochopitelně. I když víte, že má minimálně dvě pozvání na víkendové akce, zůstane daleko radši sedět doma, kde se věnuje četbě nebo podobnému ušlechtilému zaměstnání.

Ve chvíli, kdy se u vás doma začne mluvit o jeho nové lyžařské výbavě, se připravte na konflikt. Pro vašeho Kozoroha je jen to nejlepší dost dobré, a nějaká nechápe, že jsou vaše zdroje omezené. Jste ale vynalézaví, takže se nakonec dokážete domluvit na rozumném a oboustranně přijatelném kompromisu.

S Vodnářem to v tomto týdnu lehké není a nebude. Neustále si prosazuje svou a vy nevíte, kde je hranice, kdy byste měli přestat respektovat jeho osobnost a nastoupit se svou rodičovskou autoritou. Bohužel jde o něco, v čem vám nikdo neporadí, takže musíte použít svou pedagogickou intuici.

Pokud chodí do školy, opravdu to nemáte jednoduché. Učí se něco, co podle vašeho názoru nikdy nebude potřebovat, a navíc způsobem, který je přímo v rozporu s vaším selským rozumem. Asi bude lepší, když se do toho nebudete plést, abyste mu neřekli něco opravdu nevhodného.

Zajímá vás váš horoskop pro každý den? Klikněte ZDE!

Doporučujeme

Články odjinud