Rodičovský horoskop na týden 13.8. – 19.8.

Rodičovský horoskop na týden 13.8. – 19.8.

Ve spolupráci s astroložkou Jarmilou Gričovou jsme pro vás připravili horoskop pro vás o vašich dětech. Dozvíte se, zda tento týden budou hodné, nebo jestli budou popokoušet vaše nervy.

Zajímá vás váš horoskop pro každý den? Klikněte ZDE!

Než se s ním domluvíte, že jsou věci, které se musí dělat pořádně, uplyne dost času. Naštěstí umíte využít středeční trojkonjunkce Slunce s Merkurem a Venuší a vysvětlit mu to tak, že bude skoro až dojatý. Někdo by to mohl sice nazvat citovým vydíráním, ale vy máte v tomto ohledu svědomí čisté.

Luny, která je v pondělí a v úterý v Rybách, využije k tomu, aby zvládl jistou uměleckou disciplínu. Pokud mu někdo z rodiny nebo přátel daruje flétnu nebo jiný podobný nástroj, překvapí vás rychlostí, se kterou pochopí, jak to udělat, aby hrála. To, že pak začne uvažovat o založení rodinné kapely, je jenom logické.

Zatímco obvykle mluví jako o život, bude v pondělí a v úterý zticha. V žádném případě to ovšem neznamená, že ve skrytu nepřemýšlí! Když pak ve středu přijde s tím, co vymyslel, překvapením až usednete. Vyslechněte ho v klidu a tvařte se vážně, protože pro něj to vážné je.

Domluvy mezi staršími a mladšími sourozenci jsou v případě, kdy máte doma Raka, skoro nemožné. Ať se domluví na čemkoliv, Rak vám to vzápětí napochoduje říct. Když se ho zeptáte, zda náhodou neslíbil, že to nepoví, podívá se na vás nechápavě a řekne, že vám to přece říct musel.

Domácí zvíře, které k němu během prázdnin přilnulo, se stane v rodině zdrojem sporů a možná i hádek. Zatímco vy byste mu ho s chutí dopřáli, druhý rodič je zásadně proti. V každém případě si dobře nachystejte argumenty, jimiž mu budete vysvětlovat, že to opravdu nejde.

Pokud je jenom trochu starší, čekejte, že vám začne mluvit do toho, jak se oblékáte, čím se voníte, a začne vám doporučovat, abyste o sebe konečně začali pořádně pečovat. Když vám vytkne, že moc mastíte nebo solíte, zákonitě se naštvete. To však na něj nezapůsobí a radit vám bude dál…

Pokud se v jeho případě blíží škola nebo školka, je nejvyšší čas, abyste se mu snažili vytyčit nějaký denní řád. Uvědomte si, že jde o dítě, které si na všechno nové zvyká hodně pomalu! Když teď začnete věnovat čas a péči nácviku večerního usínání a ranního vstávání, ušetříte si tak v září nemalé nervy.

Když začne plnit vaše příkazy ještě dřív, než je vyslechnete, přestane se s vámi hádat a vůbec bude zdařile předstírat vzorné dítě, měli byste zpozornět. Na to, o co se vlastně jedná, přijdete v úterý, kdy přijde s žádostí, které nemůžete vyhovět, i kdybyste opravdu moc chtěli.

Ve středu, kdy je pod pozitivním vlivem tří planet ve Lvu a Luny z Berana k tomu, se mu může podařit něco, s čím měl zatím problémy. Malé děti z tohoto znamení se konečně naučí pořádně pít a tím pádem i déle spát, děti větší si konečně osedlají kolo nebo učiní svá první samostatná plavecká tempa. V každém případě se máte na co těšit!

I když jste si slibovali, že to svým dětem nikdy neuděláte, bylo by dobré, abyste měli alespoň rámcový přehled o stránkách, které navštěvuje na internetu. Kdyby vás při tom náhodou přistihl, klidně mu vysvětlete, že se bojíte, aby mu nikdo neublížil, a proto ho hlídáte. Zní to sice jako zázrak, ale on to pochopí.

Jde o týden, kdy si musíte dávat pozor zejména na jeho zuby. Pokud by se náhodou stalo, a on si je narazil nebo dokonce vyrazil, neváhejte ani chvíli a vyrazte na nejbližší pohotovost. Někdo vám možná řekne, že to se svými starostmi přeháníte, protože to není tak zlé, ale na takové lidi nedejte.

Velice vás překvapí nadšením, s nímž se stěhuje na kus prázdnin k prarodičům, k tetě nebo k přátelům. Buďte rádi, že se tam těší a hlavně se ho neptejte, zda se mu po vás přece jen nebude stýskat. Do doby, než se zeptáte, ho sice nic takového ani nenapadlo, ale když mu naznačíte, že se mu stýskat může, rozhodne se, že vám vyhoví.

Doporučujeme

Články odjinud