Rodičovský horoskop na týden 1.8. – 7.8.

Rodičovský horoskop na týden 1.8. – 7.8.

Ve spolupráci s astroložkou Jarmilou Gričovou jsme pro vás připravili tzv. rodičovské horoskopy. Je to vlastně horoskop pro vás o vašich dětech. Dovíte se, zda tento týden budou hodné, nebo zda budou pokoušet vaše nervy.

Nikdy jste nechtěli dítě, které najdete, kde jste je postavili, ale u Berana se budete v průběhu tohoto týdne čím dál častěji říkat, zda té energie není až příliš. Potíž je zejména v tom, že si mládě myslí, že s ním při sportu i při zábavě bez problémů udržíte tempo a nějak nechápe, že se vám občas nemusí chtít.

Ve chvíli, kdy ho naučíte hrát šachy, go nebo nějakou jinou takovou hru, jste si na sebe zároveň pořídili pořádný bič. Na jedné straně vám bude dělat dobře jeho chápavost, na druhé vás záhy začne porážet a tím se pro něj stanete jako partner nezajímaví. Nezbude, než prosít příbuzenstvo a pozvat někoho, komu jdou šachy lépe než vám.

Za to, že je upovídaný, jste se dosud nikdy stydět nemuseli, ale situace se momentálně mění. Naprostou náhodou zjistíte, že o vás povídá i věci, které nemají se skutečností vůbec nic společného. Navíc nemůžete nikomu vysvětlit, jak to doopravdy je, protože vám stejně neuvěří.

Pokud jste měli na nedělní odpoledne naplánovanou romantickou chvilku, nezbude, než ji posunout na pozdní večer. Vaše račí dítě se v neděli odpoledne někam vypravuje a protože by nepřeneslo přes srdce, kdybyste jej vezli a kamarádi šlapali pěšky, skončíte nakonec jako taxíkáři smečky harantů, kteří neumí ani pořádně poděkovat.

Když vaše obvykle nade vše povznesené dítě z tohoto znamení něco zaujme, berte to jako signál změn, k nimž u vás záhy dojde. Váš potomek prochází obdobím, kdy bude znalosti sát jako houba. Pokud chcete, aby byl doma klid, pořiďte rychlejší připojení k netu a zakupte velké množství nejrůznějších encyklopedií!

Při jeho výchově vsaďte na tradice a zejména na jasně definované úkoly. Nezapomeňte, že hned v pondělí vstupuje do jeho znamení Merkur a on nic, co mu logicky nevysvětlíte, uznávat nebude. Měli byste však mluvit stručně, abyste se zbytečně nezapletli do vysvětlování, ve kterém by mohl rychle najít rozpory.

Pokud se vám jeho filmový nebo hudební idol nelíbí a jeho produkce vám nic neříká, nechte si to raději pro sebe. V tomto týdnu budete svou autoritu ještě několikrát potřebovat a je zbytečné, abyste ji vyplýtvali na generační spory, ve kterých z logiky věci společnou řeč najít prostě nemůžete.

Ve chvíli, kdy zjistíte, že vás provokuje, se musíte změnit v chladný kámen, který si bude stát na svém důsledně a bez emocí. Je sice možné, že vás na začátku týdne čeká pár výbuchů nebo dokonce pokusy o manipulaci, ale když vydržíte, ke svému údivu zjistíte, že si vás za vaši pevnost naopak začal vážit.

Víkend s Lunou v jeho znamení bude naprosto skvělý. Nejvíce vás však překvapí svou fyzickou výdrží, která značně přesáhne tu vaši. Pokud patří k – náctiletým, dejte mu najevo důvěru, chovejte se k němu jako k dospělému a hlavně ho zbytečně nevychovávejte. Nemusíte tomu věřit, ale on to už opravdu nepotřebuje.

Když usoudí, že jeho vlastní jméno je nudné a naprosto nezajímavé, a začne nahlas přemýšlet, že se nechá při první příležitosti přejmenovat, berte to jako fakt. Pokud mu však chcete vzít vítr z plachet, usedněte, vezměte do ruky kalendář a navrhněte mu, že mu pomůžete při výběru nového jména, které by ho lépe vystihovalo.

Pokud se někam vypravuje, dohlédněte, aby si s sebou vzal všechny léky, které potřebuje. Není sice tak nezodpovědný, aby se rozhodl, že léky na léto vypustí, ale může se stát, že na ně v rámci překotného balení a následné cestovní horečky naprosto zapomene.

Momentálně je pod velkým tlakem, o který se mu v pondělí začne starat Merkur v opozici, a potřebuje, aby si byl jistý vaší ničím nepodmíněnou láskou. Pokud můžete, tak chvalte, pokud opravdu nenajdete nic, co by si chválu zasluhovalo, dejte si alespoň pozor, abyste mu nedávali za vzor děti, které jsou naprosto jiné než on a s nimiž se srovnávat opravdu nemůže.

Doporučujeme

Články odjinud