Rodičovský horoskop na týden 18.2. – 25.2. 2011

Rodičovský horoskop na týden 18.2. – 25.2. 2011

Ve spolupráci s astroložkou Jarmilou Gričovou jsme pro vás připravili horoskop pro vás o vašich dětech. Dozvíte se, zda tento týden budou hodné, nebo jestli budou popokoušet vaše nervy.

Zajímá vás váš horoskop pro každý den? Klikněte ZDE!

Pokud nechcete, aby vám dítě z tohoto znamení spolehlivě zdemolovalo byt, musíte se postarat, aby našlo vhodný ventil pro svou energii. Na to, aby jezdilo na kole, je ještě brzy, ale na to, aby s vámi každý den chodilo venčit vašeho chlupatého miláčka, je doba velice příhodná.

Z toho, že vaši prosbu nebo žádost napoprvé odmítne, si nic nedělejte. Když necháte situaci vybublat, dá se čekat, že své názory poněkud zmírní a nakonec vám vyhoví. V takovém případě nechte jeho jednání bez komentáře. Dovolíte mu, aby si tak zachránil svou hrdost, bez které se neobejde.

Dost nepříjemná krize může začít v sobotu, kdy se ocitne pod vlivem Slunce z Ryb. Je docela možné, že se v něm aktivuje žárlivost na sourozence a ostatní děti vůbec. Kdybyste ho v takové chvíli dokázali přesvědčit, že ho máte rádi stejně jako všechny ostatní, jeho vyrovnanost by se mu záhy vrátila.

Pokud chcete, aby Rak byl opravdu v pohodě, vyhýbejte se všem jídelním experimentům. Vařte mu to, o čem víte, že to jí s chutí a nic nového mu nenuťte. Stejně postupujte i se školkou. Smiřte se s tím, že prožívá období, kdy o poznání ničeho nového nestojí, a počkejte, až sám usoudí, že by to chtělo změnu.

V pondělí můžete mít pocit, že vám trochu lže. Berte to však jako přehnaně bujnou fantazii, kdy podléhá vlivu konjunkce Merkura s Neptunem, jejíž vliv neumí tak zcela zvládnout. Povídejte si s ním o tom, co se děje, a snažte se ho nenápadně přimět, aby sám odlišil pravdu od svých snů.

Pokud s ním jdete v tomto týdnu kupovat botičky, dejte na jeho vkus, ale nechte si rozhodovací právo. Naštěstí je Panna už od útlého mládí zastánkyní všeho zdravého, takže stačí, když jí podstrčíte ty pravé botky s tím, že jsou pro zdravé nožičky nejprospěšnější.

Jde o týden, kdy se děje stále něco nového. Problém je to ve chvíli, kdy chodí do školy a musí se přizpůsobovat neustále novým požadavkům. Asi nezbude, než abyste mu vysvětlili, že jsou chvíle, kdy se mu něco nemusí líbit, ale protože se s tím nic nenadělá, je nutné, aby se s tím smířil.

Když přijde s tím, že jediné, co mu dosud chybí ke štěstí, jsou kolečkové brusle, budete trochu v rozpacích. Nakonec usoudíte, že je jeho požadavek docela v normě a půjdete spolu nějaké vybrat. Předem si však stanovte finanční hranici, a sami sobě slibte, že se nenecháte uprosit, abyste ji překročili.

Vzhledem k několika planetám, které se nacházejí v Rybách, se dá čekat, že bude roztržitý a nesoustředěný. Pokud po něm něco chcete, berte jako úspěch, když mu to musíte opakovat jenom jednou. V žádném případě se však nerozčilujte, protože byste mu mohli říct leccos, co by vás pak mrzelo.

Zatímco obvykle máte potíže vy s ním, v tomto týdnu se karta obrátí a problémy má on s vámi. Velice těžce nese, že se s ním naplno nebavíte o tom, co se v rodině děje. Instinkt mu napovídá, že dochází k nějakým změnám, a protože si je neumí představit, vidí věci podstatně horší, než skutečně jsou.

Zvlášť pondělí bude náročné! V jeho znamení se setkává Merkur, Mars a Neptun, což z něj udělá hodně obávaného diskutéra. Pokud s ním nechcete, aby vás doslova převálcoval, mluvte tak, aby vás nemohl chytat za slovíčka a tvářit se jako nesmírně chytré dítě, které má smůlu na opravdu hloupé rodiče.

Období, kdy slaví narozeniny, je vždycky poněkud zmatené. V tomto týdnu má navíc silně obsazené své znamení, což v něm vyvolává pocit, že má na pravdu patent. Je na vás, abyste mu ukázali život v celé jeho složitosti a on měl tak šanci pochopit, že pravd je několik a ta jeho se nemusí ostatním moc zamlouvat.

Doporučujeme

Články odjinud