Rodičovský horoskop na týden 29.1. – 4.2. 2011

Rodičovský horoskop na týden 29.1. – 4.2. 2011

Ve spolupráci s astroložkou Jarmilou Gričovou jsme pro vás připravili horoskop pro vás o vašich dětech. Dozvíte se, zda tento týden budou hodné, nebo jestli budou popokoušet vaše nervy.

Zajímá vás váš horoskop pro každý den? Klikněte ZDE!

Čím je vás Beránek mladší, tím je to s ním jednodušší. Zatímco malé dítko z tohoto znamení si s chutí uklidí botičky, a je rádo, když ho za to pochválíte, o trochu větší zrozenec začne diskutovat, zda je to vůbec potřeba, aby pak dospěl k závěru, že je to vlastně zbytečná ztráta času a jeho energie.

Neustále přemýšlíte, jak to zaonačit, aby se přestal kamarádit s největším sígrem ve třídě, od kterého se ničemu dobrému nenaučí, a přenesl svou pozornost na někoho, kdo by pro něj byl jako kamarád lepší. Nějaký nápad můžete mít v tomto směru v pondělí, ale než ho začnete realizovat, pořádně se rozmyslete!

Vzhledem ke Slunci, které se pohybuje jeho spřáteleným znamením Vodnáře, se dá čekat, že se v něm probudí vynálezce a objevitel. Pokud jde o malé dítě, měli byste si v každém případě zaslepit zásuvky. Týká se to zvláště čtvrtka, kdy je ve Vodnáři novoluní a kdy mohou být jeho nápady opravdu překvapivé.

Překvapí vás svou tvrdohlavostí, což je rys, o kterém jste dosud neměli ani tušení. Pokud se rozhodne, že něco prosadí, budete mít co dělat, abyste mu to racionálně vymluvili (pokud usoudíte, že to opravdu nejde), ale stejně budete mít pocit, že vaše argumenty tak úplně nepřijal.

Překvapuje vás energií, s níž se vrhá hlavně do toho, co mu moc nejde. Obvykle na to, co se mu nedaří, reaguje tím, že tím praští, ale v tomto týdnu ho bude takový stav věcí spíše motivovat. Nechte jeho jednání bez komentáře, protože jeho hrdost trpí už jen tím prostým faktem, že mu něco nejde.

V pátek se Venuše dostává do Kozoroha, a z vaší dosud kverulantské Panny, které hned tak něco nevyhovovalo, se stane docela příjemné robě. Startuje se období, kdy s ním můžete klidně chodit po návštěvách a budit tam závist, protože se chová dokonale, odpovídá způsobně a ani pozdravit a poděkovat nezapomene.

Do školy se s ním raději neučte, protože by to skončilo jeho pláčem a vaším vztekem. Nějak nechápete, že pořád nerozumí tomu, co je vám jasné! Možná by pomohlo, kdybyste si vzpomněli na své mládí, kdy se vám rodiče taky snažili vysvětlit něco, co jste nechápali, a taky nahlas přemýšleli, po kom vlastně jste.

Jeho pololetní vysvědčení vás příjemně překvapí. Až teď vám řekne, že se dobrovolně nechal vyvolat, aby si známky vylepšil. Uvědomte si, že z jeho strany jde o odvahu, kterou byste měli ocenit a náležitě vyhodnotit. Na zmrzlinu ho neberte, ale kdybyste mu koupili knížku podle jeho gusta, bylo by to to pravé.

Na zázraky sice moc nevěříte, ale velice dobře si uvědomujete, že to, co se s ním v těchto dnech děje, se jinak než jako zázrak označit nedá. Pokud mělo vaše dítko nějaké zdravotní problémy, všechno se vylepšuje doslova skokem, takže se dá čekat, že koncem týdne bude jeho stav podstatně lepší, než byl na počátku.

Když po vás vyjede, nesnižujte ani jeho ani sebe tím, že se s ním začnete hádat. Nechte situaci vychladnout, a až potom se ho zeptejte, co se vlastně děje. Vysvětlení, které vám podá, popisuje něco, co je z vašeho pohledu sice malicherné, ale přesto chápete, že ho to mohlo psychicky docela slušně rozhodit.

Hovory o penězích, na které se v tomto týdnu řeč stočí velice často, vás přesvědčí, že vůbec nechápe, jak vlastně rodinné hospodaření funguje. Zkuste využít pondělí nebo úterý, kdy se Luna ve Vahách postará o jeho vstřícnost, a vysvětlete mu, že teď šetříte proto, abyste si třeba v létě mohli dopřát dovolenou.

Hlavně o víkendu můžete s dítětem z tohoto znamení směle vyrazit do divadla, z něhož budete mít dvojí zážitek: nejdříve budete pozorovat, jak se mu to všechno líbí a jak nadšením jen hoří. Při cestě domů si budete vyměňovat dojmy a vás potěší, že si všiml i toho, co jste vy zaregistrovat nestačili.

Doporučujeme

Články odjinud