Rodičovský horoskop na týden 29.1. – 4.2.2010

Rodičovský horoskop na týden 29.1. – 4.2.2010

Ve spolupráci s astroložkou Jarmilou Gričovou jsme pro vás připravili tzv. rodičovské horoskopy. Je to vlastně horoskop pro vás o vašich dětech. Dozvíte se, zda tento týden budou hodné, nebo zda budou pokoušet vaše nervy.

Pocit, že vás nebere příliš vážně, není zdání, ale fakt. Můžete se vybrat, zda se s ním budete hádat nebo zda zabrnkáte na jeho velkorysost. O víkendu zkuste využít úplňku ve Lvu a jemně mu naznačit, že k němu z vlastního rozhodnutí přistupujete jako k rovnoprávnému partnerovi, ale pokud bude vyvádět, může se to změnit.

Když si stěžuje na únavu, nevysvětlujte mu, že je to něco, na co nemá vzhledem ke svému věku nárok, ale snažte se přijít na zdroj, z něhož jeho negativní pocity pramení. Možná by stačilo, kdyby alespoň chvíli omezil chvíle, které tráví u počítače a v noci místo paření nejrůznějších her o trochu více spal.

Malý Blíženec prožívá díky průchodu Slunce spřízněným znamením Vodnáře období, kdy se každý den učí celkem bez námahy něco nového a vy jenom žasnete nad pokroky, které dělá. Radost vás přejde ve chvíli, kdy vám položí otázku, na kterou se odpovědět nedá, a bude odpověď tvrdě vyžadovat.

Kdybyste pro své Ráče nemuseli vařit, asi byste si ani neuvědomili, že ho vůbec máte doma. Rak patří momentálně k dětem, které po vás nic nechtějí, nijak neobtěžují a veškeré volné chvíle tráví doma s knížkou. Buďte rádi, že je v pohodě, a hlavně se ho neptejte, co se děje.

Jde o týden, který je vyloženě harmonický a to i přesto, že do něj spadá vysvědčení. Dopadne sice trochu jinak, než jste čekali, ale když uvidíte rozpaky a uraženou pýchu svého Lva, bude vám ho tak líto, že veškeré výchovné řeči omezíte na naprosté minimum, a ani vás nenapadne, abyste od něj vyžadovali sliby, že v druhém pololetí přidá.

To, že máte doma dítě, které rentgenuje každý váš krok, víte už dávno, ale přesto váš to vždycky znovu překvapí. Když uděláte něco nedůsledného nebo něco, co ostatním členům rodiny zakazujete, hned vám to připomene. Komukoliv jinému byste se postavili, ale při pohledu vašeho dítěte sklopíte oči.

O problémy se postará kvadratura mezi Saturnem a Plutem, která sice vrcholí v neděli večer, ale jejíž vliv pociťujete celé odpoledne. Je docela možné, že vám vynechá hlídání a vy budete muset ohledně Váhy hodně improvizovat. Naštěstí to není dítě, které trvá na svém a změněným podmínkám se přizpůsobí v klidu a dokonce se zájmem.

I když s jeho prarodiči vycházíte skvěle, v tomto týdnu se s nimi můžete kvůli Štírovi dostat do debaty. Nepochopí, že chcete své dítě živit pokud možno zdravě a cpou ho přesně tím, co mu vy nedáváte. Naštěstí máte skvělé dítě, které vaše důvody chápe a nutnost zdravé výživy vysvětlí dědečkům lépe, než by se to podařilo vám.

Ohledně svého dítka čekejte samé dobré zprávy. Dech vám vyrazí vysvědčení, které bude naprosto skvělé. Zpočátku jste mu sice žádnou hmotnou odměnu dávat nehodlali, ale když uvidíte na vlastní oči tu krásu, svá předsevzetí porušíte a nějakou korunu upustíte.

Do sporu se dostanete ve chvíli, kdy začnete svou ratolest přesvědčovat, aby se trochu více hýbala. Kozoroh je momentálně ve stavu, kdy každou takovou prosbu považuje za osobní porážku a ani ho nenapadne, aby vám vyhověl. Situace se vylepší až o příštím víkendu a vám nezbude, než si na změnu počkat.

Oslava jeho narozenin dopadne naprosto skvěle. Díky Luně ve Lvu, která tento víkend ovládá, se vaše dítě projeví sebevědoměji než obvykle. Najednou zjistíte, že ho jeho kamarádi berou velice vážně a on mezi nimi bez problémů zaujímá ne sice vedoucí, ale přesto velice čelné místo.

Na to, že vaše Rybička potřebuje spoustu láskyplného kontaktu, jste si už zvykli. Teď však prochází obdobím, kdy vás potřebuje ještě víc a kdy se v každé volné chvíli ujišťuje, že jste mu nablízku. Pokud se vám začne v noci cpát do postele, berte to jako další vývojové stadium a jen doufejte, že ho to rychle přejde.

Doporučujeme

Články odjinud