Rodičovský horoskop na týden 3.7. – 9.7. 2010

Rodičovský horoskop na týden 3.7. – 9.7. 2010

Ve spolupráci s astroložkou Jarmilou Gričovou jsme pro vás připravili tzv. rodičovské horoskopy. Je to vlastně horoskop pro vás o vašich dětech. Dozvíte se, zda tento týden budou hodné, nebo zda budou popokoušet vaše nervy.

Zajímá vás váš horoskop pro každý den? Klikněte ZDE!

I když si slibujete, že budou mít prázdniny pomalý a rovnovážný start, vaše ratolest vám v tom zabrání. Zatímco ho normálně musíte z postele zvedat div ne jeřábem, teď se budí skoro za svítání, tahá vás vytrvale z postele a vyžaduje po vás jedno dobrodružství za druhým.

Pokud necháte ratolest z tohoto znamení hlídat babičkou nebo tetičkou, musíte na to jít fikaně. Uvědomte si, že jde o dítě, které má rádo, když je všechno předvídatelné a dejte mu čas, aby se na nového člověka ve svém životě adaptovalo. Bude to sice časově náročnější, ale vynaložená námaha se vám mnohokrát vrátí.

Bavte se s ním o všem, co ho zajímá, protože to pro vás bude neobyčejně poučné. Zaprvé zjistíte, že máte neobyčejně chytré dítě, které přemýšlí vlastní hlavou a dochází k vlastním závěrům. Zadruhé pochopíte, že řeší zhruba to, co jste řešili v jeho věku vy, a dojde vám, že jablko opravdu nepadlo daleko od stromu.

Když je u babičky, nepátrejte, co se děje, nepřemýšlejte nad tím, co mu dává jíst a vůbec neřešte, kdy chodí spát. Starší a mladší generace si sednou tak, až můžete mít pocit, že jste tam skoro přebyteční. Nechte ho, ať zjistí, že pravidla jsou v každé domácnosti trochu jiná a naučí se chovat v různém prostředí.

Na začátku týdne počítejte s jeho výbušností a spoustou energie, kterou se mu nějak nedaří zvládnout. Naštěstí máte dost fantazie, abyste ho naučili dělat něco užitečného a sami měli chvíli klid. Přesto byste měli mít alespoň rámcový přehled o tom, kde je a co dělá, abyste mohli v kritické chvíli zasáhnout.

Pokud jste ještě nenainstalovali na počítač rodičovský zámek, který kontroluje stránky, jež vaše ratolest navštěvuje, je nejvyšší čas, abyste to udělali. Stačí, když si prohlédnete pár posledních stránek, na kterých se vaše Panenka pohybovala, a sami pochopíte, že jsou na světě věci, které zatím znát nemusí.

S dětmi starosti nemáte, protože se ukážou prozíravější a moudřejší, než byste čekali. Pokud je jim potřeba něco vysvětlit, jasně jim řekněte, o co se jedná. Pochopí vás do posledního detailu a samy přijdou s několika rozumnými nápady, které vám pomůžou situaci zvládnout.

Pokud váš malý Štír přijde s tím, že napíše knížku nebo písničku, netvařte se pochybovačně, ale vyjádřete mu svou plnou podporu. Kdybyste náhodou chtěli působit výchovně, můžete nenápadně naznačit, že by si měl dávat pozor na pravopis, aby z něj v nakladatelství, kam knížku ponese, neměli všichni legraci.

Prázdniny zatím probíhají podstatně lépe, než jste čekali. Velkou odměnou za vaše rodičovské snahy vám bude prodloužený víkend, který prožijete v totální rodinné pohodě. Ve společnosti svého malého Střelce se s chutí vrátíte do dětství a zopakujete si spolu všechny hry, které si jen pamatujete.

Ve chvíli, kdy usoudíte, že se ve vašem rodinném životě něco zásadního mění, o tom musíte říct přiměřeným způsobem svému dítku. Naštěstí má pro vás Kozoroh pochopení a dokonce řekne, že něco takového už dávno čekal, a že je v podstatě rád, že se všechno konečně uvede do náležitého pořádku.

Jediné, co potřebujete zarazit, jsou projevy prarodičů, kteří mají dojem, že jeho vysvědčení mohlo být lepší. Jejich aktivita však pokračuje, takže navrhují, že se s vaším svobodymilovným dítkem budou celé prázdniny učit a pomohou mu tak dohnat mezery ve vzdělání. Pokud chcete udržet rodinné vztahy v pořádku, musíte jim to rozmluvit!

Ať děláte cokoliv, chce to vaše malá Rybička dělat s vámi. Zatím jeho pomoc není sice valná a přístup k němu si z vaší strany vyžaduje opravdu hodně trpělivosti, ale situace se velice rychle mění k lepšímu. Už na konci týdne zjistíte, že je vám vaše dítě důstojným spolupracovníkem, na něhož můžete být hrdí!

Zajímá vás váš horoskop pro každý den? Klikněte ZDE!

ČTĚTE TAKÉ:
Paulová omylem poslala erotickou esemesku na jiné číslo

Doporučujeme

Články odjinud