Rolujte: Masová roláda 4x jinak

6. 11. 2017
Rolujte: Masová roláda 4x jinak
Chystáte se na rodinnou oslavu a přemýšlíte, čím omráčit tchyni? Pořádáte večírek a řešíte, jaké efektní, a přesto jednoduché pohoštění připravit? Sáhněte po osvědčeném receptu a rolujte na čtyři způsoby.

Krůtí roláda s kapiemi a houbami

6 porcí, příprava: 90 minut

700 g krůtích prsou, sůl a mletý černý pepř, 6–8 středně velkých hub (lesních nebo žampionů), 2 lžíce másla, 1 lžíce sterilovaného hrášku, 2–3 celé naložené kapie, 150 g plátků anglické slaniny

Troubu předehřejte na 160 až 170 °C. Krůtí prsa prokrojte, roztáhněte na plát, rozklepejte, osolte a opepřete. Houby nakrájejte na větší kusy, poduste je chvíli na másle, osolte a zamíchejte do nich hrášek. Plát masa vyložte kapiemi (můžete z nich oloupat slupky), na kapie rozprostřete do válečku houby a pevně zatočte do rolády. Roládu obalte plátky slaniny, zajistěte provázkem nebo režnou nití a pečte nejprve zakrytou asi 30 minut, potom odkryjte a pečte ještě asi půl hodiny. Během pečení podlévejte vodou a výpekem. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami a zelenými fazolkami.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Radujte se, neboť pro vás nyní velice intenzivně svítí Venuše, patronka lásky. Dnes to teprve začíná a na konci týdne pak vyvrcholí. Navíc vám nejen v lásce velice přeje nadšený Merkur. Je…

Nejčtenější články