Rolujte: Masová roláda 4x jinak

23. 11. 2017
Rolujte: Masová roláda 4x jinak
Chystáte se na rodinnou oslavu a přemýšlíte, čím omráčit tchyni? Pořádáte večírek a řešíte, jaké efektní, a přesto jednoduché pohoštění připravit? Sáhněte po osvědčeném receptu a rolujte na čtyři způsoby.

Krůtí roláda s kapiemi a houbami

6 porcí, příprava: 90 minut

700 g krůtích prsou
sůl
mletý černý pepř
6–8 středně velkých hub (lesních nebo žampionů)
2 lžíce másla
1 lžíce sterilovaného hrášku
2–3 celé naložené kapie
150 g plátků anglické slaniny

Troubu předehřejte na 160 až 170 °C. Krůtí prsa prokrojte, roztáhněte na plát, rozklepejte, osolte a opepřete. Houby nakrájejte na větší kusy, poduste je chvíli na másle, osolte a zamíchejte do nich hrášek. Plát masa vyložte kapiemi (můžete z nich oloupat slupky), na kapie rozprostřete do válečku houby a pevně zatočte do rolády. Roládu obalte plátky slaniny, zajistěte provázkem nebo režnou nití a pečte nejprve zakrytou asi 30 minut, potom odkryjte a pečte ještě asi půl hodiny. Během pečení podlévejte vodou a výpekem. Krůtí roládu podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami a zelenými fazolkami.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Milí Vodnáři, s profesním postupem to nebude tak žhavé, ale máte našlápnuto k báječné kariéře. Není divu, že jste optimisté a vaše názory jsou sdíleny kolegy i nadřízeným. Oblast lásky vám…

Nejčtenější články

Doporučujeme