Rolujte: Masová roláda 4x jinak

6. 11. 2017
Rolujte: Masová roláda 4x jinak
Chystáte se na rodinnou oslavu a přemýšlíte, čím omráčit tchyni? Pořádáte večírek a řešíte, jaké efektní, a přesto jednoduché pohoštění připravit? Sáhněte po osvědčeném receptu a rolujte na čtyři způsoby.

Krůtí roláda s kapiemi a houbami

6 porcí, příprava: 90 minut

700 g krůtích prsou, sůl a mletý černý pepř, 6–8 středně velkých hub (lesních nebo žampionů), 2 lžíce másla, 1 lžíce sterilovaného hrášku, 2–3 celé naložené kapie, 150 g plátků anglické slaniny

Troubu předehřejte na 160 až 170 °C. Krůtí prsa prokrojte, roztáhněte na plát, rozklepejte, osolte a opepřete. Houby nakrájejte na větší kusy, poduste je chvíli na másle, osolte a zamíchejte do nich hrášek. Plát masa vyložte kapiemi (můžete z nich oloupat slupky), na kapie rozprostřete do válečku houby a pevně zatočte do rolády. Roládu obalte plátky slaniny, zajistěte provázkem nebo režnou nití a pečte nejprve zakrytou asi 30 minut, potom odkryjte a pečte ještě asi půl hodiny. Během pečení podlévejte vodou a výpekem. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami a zelenými fazolkami.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Je obdivuhodné, jak dokážete lidi ve svém okolí zapálit pro to, co potřebujete. Není divu, že je kolem vás stále živo. Není od věci, když toho využijete ve svůj prospěch. Jestli si nejste…

Nejčtenější články