Roman Polanski je na svobodě. Deportace do USA mu nehrozí

Roman Polanski je na svobodě. Deportace do USA mu nehrozí

Režisér Roman Polanski se dočkal opět svobody. Po řadě měsíců strávených nedobrovolně na alpské chatě ve Švýcarsku ho tamní úřady osvobodily.

Celou dobu přitom slavnému režisérovi hrozila deportace do USA, kde čelí obvinění z pohlavního styku s třináctiletou dívkou.

„Všechna opatření, která zakazovala Polanskému volný pohyb byla zrušena, je svobodný a může jít, kam ho vůle povede,“ oznámila švýcarská ministryně spravedlnosti Eveline Widmerová Schlumpfová.

Švýcarské rozhodnutí uvítal také francouzský ministr kultury Frederic Mitterrand. „Jsem velmi rádi i za Emmanuelle Seignerovou (Polanského manželku), jeho děti a přátele, kteří ho podporovali s úctou a odhodlaností,“ uvedl Mitterrand.

Polanski v roce 1977 souložil s tehdy třináctiletou Samanthou Geimerovou, k tomuto trestnému činu se pak doznal a přiznal také, že to z její strany byla soulož nedobrovolná. Když režiséra filmu Pianista zadrželi ve Švýcarsku, Geimerová se vyslovila pro jeho propuštění s tím, že už na vše dávno zapomněla a odmítá si tím nadále kazit život.



ČTĚTE TAKÉ:
Rodina věznila strýčka dva roky v rakvi!





STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud