ROMANA (47): Žila jsem ve strachu, nakonec mi pomohl milenec

12 komentářů

Anonymizovaný
8. června • 11:04

Vážená redakce,
kolik platíte za takové veledílo? Podle mně by spíš měla platit autorka vám za to, že tak otřesný blábol vůbec zveřejníte.

j66
7. června • 11:56

A jak reagovala sousedka na manželovu nevěru? Té pro změnu možné od strachu pomohl manžel pisatelky :-))

Anonymizovaný
7. června • 1:17

To je tak dobrý, že by si to zasloužilo filmový zpracování. :tleskani :tleskani :tleskani

Anonymizovaný
6. června • 19:44

Prostě se pán ze dne na den úplně od základu změnil. Asi prožil osvícení, to se stává...

Rambíša
6. června • 16:18

Tak hlavně,že už manžel Romanu nenutí do domácích prací,to je fajn výsledek. Jinak se těším,zda se tu někdy dočtu o paní,co se zamilovala do mimozemšťana,nebo tak něco, nějaký článek zcela odtržený od reality,ale musí tam být hodně lásky!

helza
6. června • 11:11

Tento článek myslím není na diskusi. Pokud nejde o naprostý výmysl redaktorky, pak by spíše potřeboval rozbor zkušeného psychologa, který by si promluvil se všemi - s Romanou, jejím mužem i jejím milencem.
Příliš mnoho v něm nesedí. Tyran se nemění, jeho projevy se stupňují, na druhé straně je tady stres ze ztráty zaměstnání, možná i odchodu dětí v kombinaci s možná příliš submisivní ženou. Možná nevěra byla tou fackou, kterou muž potřeboval, aby se vzpamatoval, možná že našel nějaký pevný bod v ženě, kterou považoval za slabou a ona se najednou projevila jako silná. Pro opravdového tyrana by byla ale nevěra fackou, která by spustila ještě krutější, silnější a záludnější agresi. Nebyl to tedy tyran, ale zlomený muž, který v zoufalství tloukl okolo sebe? Nebo to byl tyran - psychopat a chystá pomstu?
A je tady Romana, která se děsila útěku do azyláče. Jak a kde najednou našla odvahu říct tyranovi že má milence? To si opravdu neumím představit. Tyrani jsou vypočítaví a jejich reakce nepředvídatelné. Pokud byl její muž opravdu tyran, nenechal by se nikdy ponížit nevěrou ženy - je jeho plán kruté pomsty připoutat ji opět k sobě a za pár let se udeřit?
Neumím takovou situaci nijak posoudit, nemůžu si o tomto článku vůbec nic myslet. Možná, že i zkušený psycholog by musel nějaký čas s oběma pracovat. Ani to nevím, možná, že nějaké nenápadné projevy a náznaky by mu napověděly, o co vlastně jde.

Mata69
6. června • 11:48

@helza: Já bych Helzi nějakého psychologa vůbec nezatěžovala takovým výmyslem. Jak sama píšeš, jsou tam podivnosti. Tyran se při odhalené nevěře nebude chovat jakože mu najednou blesklo a on otočí a bude milující a něžný manžel. Obávám se, že i pro chlapa v nějakém špatném psychickém stavu ze ztráty zaměstnání, kdy se vybíjí na manželce, by byla odhalená nebo přiznaná nevěra jen další důvod k agresi a k domněnce, že se "vše proti němu spiklo". Ten obrat je tam prostě nedůvěryhodný a nepravděpodobný. A i to, že ta strachem sklíčená žena, neschopna odejít, najednou si najde milence, má dost odvahy to manželovi přiznat. Divný. Máš pravdu v tom, že to asi ani nestojí za diskuzi.

Elynor
6. června • 13:03

@Mata69: Copak přiznat milence, to je to nejmenší, ale nechápu, kam si myslela, že půjde, když věděla, že milenec je ženatý a nemíní se s manželkou rozcházet. V takové situaci se obvykle nedávají ultimáta typu "nebudu s tebou více, odcházím" :-) Ale ona ta paní vůbec působí zmateně jak lesní včela, v celém příběhu.

Mata69
6. června • 14:00

@Elynor: souhlas, oba tvé příspěvky mne fakt pobavily! :-D :-D :-D Vypadá to, že autoři se během psaní vystřídali nejméně tři. Ale tak víš co, hlavně, že to dobře dopadlo, né?! 8-)

Mata69
6. června • 10:04

Kristepane....tenhle článek vede v žebříčku slátanin a aspiruje na první místo.
Z manžela se po dvaceti letech stane tyran, ok, může být ( ztráta místa, psychické problémy...), manželka paralyzovaná strachem, neschopná od něj odejít si v tuto chvíli najde milence...zvláštní. A když se to manžel dozví, o té nevěře, najednou procitne, je tolerance sama, navrhuje řešení a vše se v dobré obrací. Opět je vše zalité sluncem, láska a štěstí se nevrátilo. Jako fakt jo? 8-D

Anonymizovaný
6. června • 8:19

Tak tohle je úplně podivné. Paní se například vůbec nezmiňuje o dětech. Podle článku už byly dcery dospělé a zřejmě z domu, ale ona zvažuje azylák a o tom, že by načas šla k dceři ani neuvažuje. Manžel jí po více než dvaceti letech začne terorizovat, hlídat a v té době si ona najde souseda, který má zájem jen o sex, ale ona se zamiluje. A následně se vše spraví, jen aby neodešla. Ne, nepřipadá mi na tom uvěřitelné vůbec nic.

Elynor
6. června • 12:48

@Anonymizovaný: Dcery bych do toho nemotala. Paní je 47, ta jejich domácí krize byla před 2 roky, to je 45, první dceru měla ve 20 letech, takže v době krize byla dcera 25letá, druhá mladší 23letá. To jsou sice dospělé slečny, ale můžou bydlet někde na koleji nebo v podnájmu a studovat. To by jistě byly nadšené, že se k nim nastěhuje matka, navíc ono by to ani nemuselo být možné. Zvažovat azylák může jen někdo, kdo nikdy neviděl jeho běžné osazenstvo, a netuší, kam by to vlezl. To se dá jen v nouzi nejvyšší, kdy druhá alternativa je krmelec se senem v lese. A to si nejsem jistá, jestli bych nebrala radši ten krmelec. To asi autorka přestřelila. No a ten zbytek příběhu, tam bych řekla, že v seriálu změnili scénáristu, a ten si nepřečetl, o čem to bylo předtím. Tím by se ty náhlé zvraty daly vysvětlit. :-)

Doporučujeme

Články odjinud