Romantika malostranských teras

Romantika malostranských teras

Mnoho lidí cestuje do dalekých zemí, aby našli romantiku a nevšední zážitky. Přitom naše vlast nabízí překrásná místa, aniž byste se za nimi museli trmácet dlouhé hodiny s mnoha kufry. Co takhle nevšední večer či odpoledne ve stověžaté matičce? Že ji znáte dokonale? Nenechte se mýlit, i ona dokáže stále překvapovat. Nechte se ománit kouzlem střešních teras s výhledem na Starou Prahu …

Ať již v hlavním městě žijete či se chystáte pouze na výlet, zkuste si naplánovat čas pro sebe a své blízké či obchodní partnery a pozvěte je na kulinářský zážitek spojený s čarokrásným výhledem na naše hlavní město. Malostranské terasy okouzlí každého. A ve spojení s jídlem, připraveným rukama těch nejpovolanějších, ve vás zanechá a vašich hostech hluboký zážitek.

Kam se tedy vydat? Máme pro vás hned dva osvědčené tipy.

Restaurace Coda Střešní terasu restaurace Coda v sobě skrývá hudební hotel Aria. Malostranský hotel, který se nepodobá žádnému jinému hotelu na světě. Vybízí totiž své návštěvníky k výjimečným hudebním požitkům a celý je věnován hudební tématice. Hudební prvky zde naleznete opravdu všude – od mozaikové dlažby, speciální kolekce talířů s karikaturami hudebních velikánů z dílny předního českého karikaturisty Josefa Blechy, až po skvělé dezerty. Design restaurace i hotelu se nese v duchu hudby. Provází hosty každým zákoutím a působí na všechny smysly, neboť i výzdoba hotelu a restaurace je věnována hudbě.

Můžete zde ochutnat mezinárodní a středomořskou kuchyni, ale na­jdete tu i ryze české speciality. V letních měsících jistě oceníte odlehčené menu či speciální business lunch menu, které pro vás připravuje šéfkuchař David Šašek a jeho sehraný tým. Panoramatický výhled na Prahu je dokonalou kulisou ke gurmánskému zážitku. Kostel sv. Mikuláše, Pražský hrad i ostatní památky zde máte na dosah ruky.

Terasa U Zlaté Studně Objevte kouzlo nejkrásnějšího skrytého pokladu na Malé Straně – restaurace “Terasa U Zlaté studně“. Ukrývá se ve stejnojmenném hotelu U Zlaté studně, který byl oceněn cestovatelským portálem TripAdvisor jako nejkrásnější skrytý klenot světa.

Restaurace se nachází přímo pod hradbami Pražského hradu. Vychutnejte si vybrané delikatesy okořeněné fantastickým výhledem na celé město pražské. Šéfkuchař Pavel Sapík se svým týmem tvoří téměř umělecká gastronomická díla. Po obědě si můžete dopřát procházku skvostnými Ledeburskými zahradami Pražského hradu. Přímý vstup do zahrad z terasy restaurace kdysi sloužil jako osobní vchod pro císaře Rudolfa II. Nechte se okouzlit jedinečnou kombinací historie a luxusu.

Doporučujeme

Články odjinud