Roseanne vyčítá médiím nezájem o „baculky“

Roseanne vyčítá médiím nezájem o „baculky“

Světová média si nedávno vzala na mušku populární televizní hvězda Roseanne Barrová (50). Jedna z největších hvězd americké zábavy, která dlouhá léta zářila ve vlastním sitcomu, vyčetla nepříliš vybíravým slovníkem zástupcům novin, časopisů a televizních společností naprostý nezájem o lidi s nadváhou.

Roseanne vyvedla z míry především neúčast novinářů na módní přehlídce oděvů pro plnoštíhlé dámy, která se konala koncem ledna v New Yorku a kterou sama moderovala.

„Nepřijela ani jediná z pozvaných televizních stanic! Myslím, že právě móda pro lehce obézní je to, co v současné době všechny Američany zajímá. Všichni jednoduše tloustneme a televize by si toho měly konečně začít také všímat. Dělají ale přesný opak. Ignorují každého, na kom jde jen trošku vidět, že schovává pod oblečením nějaké to kilo navíc. Lidé se špeky prostě dnes nemají do televize přístup,“ prohlásila doslova Roseanne, která zástupce médií označila za povrchní patolízaly.

Mluvčí společnosti Lane Bryant, která vyrábí oděvy pro ženy s nadměrnou velikostí, se ovšem vytočit nenechala. Ačkoliv si stejně jako Roseanne myslí, že by přenos přehlídky byl pro ženy pozitivním krokem, prohlásila, že samy ženy už rozhodly, kdo je v tomto souboji vítězem. „Většinu žen v USA dnes zdobí ty největší velikosti, nejméně s jedním X, a ne hadříky, ve kterých se promenádují supertenké modelky na přehlídkách přenášených i do těch nejzapadlejších koutů země,“ nechala se slyšet mluvčí.

Pořadatelé přehlídky se snažili akci televizím co nejvíce zatraktivnit. Uspořádali proto exklusivně také koncert Kelly Osbourneové (18), dcery slavného rockera Ozzyho (54). Jak se ale ukázalo, ani to bohužel na americké novináře příliš nezabralo. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud