Rostou! Vyzkoušejte podzimní recepty z hub

24. 9. 2017
Máte rádi houbaření? Pak se jistě radujete, že je tu stále období, kdy rostou. Pro zajímavé druhy hub, například asijské, se ale můžete vydat i do obchodu.

Houbová polévka s chlebem

4 porce, příprava: 45 minut

hrst sušených hub, 2 červené cibule, olej, 150 g lišek, 1 l hovězího vývaru, sůl a pepř, 2 lžíce portského vína, 4 plátky tmavého chleba, 20 g parmazánu, plocholistá petržel

Sušené houby svařte s 200 ml vody. Na kolečka nakrájenou cibuli osmažte dozlatova, přidejte pokrájené lišky, zalijte houbovým a hovězím vývarem a ještě 10 minut povařte. Dochuťte solí, pepřem a portským vínem. Chleba opečte v topinkovači. Na talíři ho zalijte polévkou a ozdobte parmazánem a petrželí.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Víme, kde rostou! Kam vyrazit na houby a nepřijít s prázdnou?

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

Nadřízený se na vás může v tomto období spolehnout, protože vám na postupu v kariéře opravdu záleží. Není nutné jít přes mrtvoly. Vaše komunikační a organizační schopnosti jsou na vysoké…