Rozhovor s Josefem Vondrkou

9 komentářů

mamada
15. října • 9:14

když jsem ho žádala,jak on říká o odbornou pomoc kvůli dceři,poradil mi ,ať ji nechám klesnout až na dno,aniž by zjištoval např, v jaké fázy je a pod.tohle není odborník,jen si na něj hraje a dostává dotace.

ninwe
15. září • 11:31

Cituji: "Řekl bych, že drogy nikdy nikdo nezvládl, že vždy každý padl na dno drogové závislosti."
Co to je za blábol? Zkušenosti s drogami má spousta lidí a jen menšina spadla do závislosti. Podobně jako u alkoholu. Pán si asi myslí, že když má notně odfetováno, stal se z něj automaticky odborník na drogy obecně.

metamfetamin
7. listopadu • 13:53

Cetla jsem uz skoro vsechny knizky o drogach,ale tahle me zaujala tim,ze ten detox tam je fakt hezkej.pokud bych ho jednou potrebovala,chtela bych bejt tam.taky si nekdy dam piko,uz to delam asi 2 roky a zavisla nejsem,jedinej muj problem je pomalu se rozezirajici nosni prepazka,kvuli ktery mi po skoro kazdy care tece krev z nosu a taky mejch 42 kilo.i kdyz jim,tak to proste nahoru nejde.prestat v nejblizsi dobe nehodlam.piko je pro me takova letenka do raje,ktera se sice muze stat letenkou do pekla,ale prave tohle me na tom desne pritahuje.to co vsechno lide kvuli tomu prasku dokazali obetovat

zt
17. března • 14:08

dx

lipo
8. března • 8:25

Pro Petra Pavelku: to vše je pravda, ale otázkou zůstává....dokáží si z toho právě ti, kteří takovým podobným problémům čelí, vzít to SPRÁVNÉ ponaučení.....? Ŕekla bych že právě oni (psych. slabší,...)si zvolí spíše útěk s drogou, protože zrovna zjistí, že nemusí čelit tomu, čemu čelí a že právě on/a se vydá tou sice nelegální, ale "pohodlnou" cestou....nějaké důsledky a dopady, ani nápad...už přeci vědí kam to vede, ale zrovna oni!!! budou ti, kteří to ovládnou...Co myslíš?

Veronika Danhelova
17. června • 21:09

To jsem nepsala ja....

Veronika Daňhelová
20. května • 10:21

právě tu knihu čtu a tohoto člověka strašně obdivuju,jelikož se dokázal dostat z toho svinstva,kterým drogy jsou...a taky mi ta kniha moc pomáhá v tom,že natáčím film o holce která bude narkomanka,tak vím jak se asi má chovat atd....
Ale je smutné že většina mladých lidí přehlíží skutečnost,že tu ty drogy jsou a také je smutné že ve školach se toho moc nedozví.Já osobně chdím na základní školu a kdybych nepřečetla nějaké knihy nebo se o to nezajímala tak ze školy se nic nedozvím.A jse taky ráda že dělám Peer program a můžu ty informace dětem zprostředkovávat.Ale varování:NEFETUJTE!

Petr Pavelka
4. února • 20:39

Ještě jednou já. Vzpomínám, jak jsem před lety shlédl na tv Nova film "THE DOORS." Tento film je i na videokazetách. Doporučil bych ho promítat všem od 12 let. Zvlášť těm, kdo mají nějaký ten handicap, nabourané nervy či mezilidské vztahy... Tento film dokáže zanechat nejen hluboké dojmy, ale zároveň ukazuje životní Osud skvělého kluka, kterému vlastní rodiče vážně zkomplikovali život a měli tak svůj podíl na tom, že propadl drogovému peklu. Ať každý puberťák vidí, jak experimentování s drogama dopadá... Praktický příklad...

Petr Pavelka
4. února • 20:33

Je moc dobře, že zmíněná kniha od J. Vondrky vyšla. Jeden z ideálních prostředků prevence. Dále bych doporučoval, aby ředitelé všech základních, středních a učňovských škol organizovali exkurze v pitevnách, blázincích a kriminálech, kde jsou narkomani. Na pitevnách by mládeži mohli být předvedeni mrtvoly narkomanů, alkoholiků, kuřáků... Se vším všudy, samozřejmě. I s přednáškou příslušného profesora lékařské fakulty. A pak se, mládeži, svobodně rozhodněte: fetovat nebo nefetovat?? :-)))

Doporučujeme

Články odjinud