Rudá růže říká "Miluji tě"

Rudá růže říká "Miluji tě"

Za královnu květin je odedávna považována růže, symbol krásy a lásky, a možná i proto patří po mnoho let ke květinám nejprodávanějším.

Rudá růže říká "Miluji tě"

Blíží se svatý Valentýn, svátek zamilovaných. Muži jako nejčastější dárek volí květiny.

Za královnu květin je odedávna považována růže, symbol krásy a lásky, a možná i proto patří po mnoho let ke květinám nejprodávanějším. Málokdo však ví, že jsou růže těmi nejstaršími pěstovanými rostlinami. Rudá růže nemůže znamenat nic jiného než Miluji tě, žlutá vyjadřuje radost, oranžová a korálová touhu.

Růže se v asijských zahradách pěstovaly už před 5000 let. Byň by se mohlo zdát, že na trhu už je velké množství odrůd, které se liší barvou, tvarem a velikostí květů, nizozemští šlechtitelé stále nenacházejí uspokojení a snaží se vyšlechtit novinky. Vede je snaha, někdy možná až posedlost, aby další odrůdy byly ještě nevídanější než ty, které už se prodávají.

 Jednou z takových je například Black Baccara, tmavě červená růže, která má okvětní lístky jako ze sametu. Black Beauty je zase téměř černá, z červeně kvetoucích růží vyniká například odrůda Grand Gala.

V poslední době se hitem na květinových dražbách stala odrůda se zajímavým názvem Hocus Pocus. Pod tímto názvem se skrývá fialovohnědá růžička, která má na okvětních lístcích žluté proužky.

Ač se to bude zdát neuvěřitelné, červené růže se velmi dobře vyjímají v červených skleničkách či vázičkách. Vázičky a květy by měly mít různý odstín.

 

Zdroj: EWING PR

Doporučujeme

Články odjinud