Růžičková kapusta zvyšuje plodnost u mužů i žen

Růžičková kapusta zvyšuje plodnost u mužů i žen

Růžičková kapusta patří do té kategorie zeleniny, kterou buď milujete, nebo nenávidíte. Na světě je zhruba stejný počet těch, kteří ji nemohou ani cítit, jako těch, kteří ji milují. Ale bez ohledu na chuťové vjemy by se s ní ládovat měli všichni ti, kdo si přejí počít miminko. Růžičková kapusta totiž obsahuje látky, které zvyšují plodnost u mužů i žen.

A navíc v našich zeměpisných šířkách se jedná o zeleninu původní a v zimě je přirozeným zdrojem mnoha vitaminů, minerálů a biologicky aktivních látek. Které navíc podporují plodnost.

„Věřte tomu, nebo ne, ale tahle maličká zelená kapusta je super potravinou pro početí dítěte. Tak za prvé, je plná kyseliny listové, která je nezbytná pro zvýšení plodnosti u mužů i žen. Bohatý zdroj tohoto vitaminu zvyšuje množství zdravých spermií a pomáhá vyživovat děložní výstelku látkami, které zvyšují přežití spermií na cestě k vajíčku. Navíc tato potravina bohatá na kyselinu listovou pomáhá snížit riziko potratu a vývojových poruch,“ tvrdí doktorka Neema Savvidesová, expertka na výživu z největší londýnské nestátní nemocnice na Harley Street.

Růžičková kapusta obsahuje také di-indolylmetan, který zlepšuje vyváženou hladinu estrogenu v těle ženy. Pojí se na estrogeny z životního prostředí (pesticidy a hormony v mase či mléčných výrobcích) a pomáhá nadbytek hormonů dostávat pryč z těla, čímž zvyšuje plodnost. Vedle toho látky obsažené v růžičkové kapustě snižují hladinu cholesterolu v krvi a mají protizánětlivé účinky.

Doporučujeme

Články odjinud