Růžová naděje pro ženy

15 komentářů

Hanka1957
24. prosince • 17:44


Ať hodně dárečků i u Vašeho stromečku, v každém ať
je zabalen jeden šťastný všední den.


Do Nového roku 2009 pevné zdraví přeji všem.

iritia
21. srpna • 9:46

mama má hrčku na hrudníku teda má jich tam víc a bolívá ji to a nechce ze strachu k doktorovi co mám dělat?? paradíte mi?

kartstix
15. srpna • 19:02

moje maminka ted chodí po doktorech našla si bulku snad to bude dobré.některý z tech veciček jsem v katalogu u avonu viděla ale některé tu vivim uplně prvně kde se dají zakoupit?

monak
11. srpna • 21:54

mám ráda růžovou, ale odsud podsud, některé si vymalují i zůžové pokoj, to už mi pijde moc, malé doplňky, něbo oblečení, jemně, je hezké

balanclady
7. srpna • 21:55

Sissi tak přesně to samé jsem měla asi ve 14-15 letech a potom to jsem nebyla nikdy na Mamo.Možná je to tím,že jsem o trochu dřívější ročník.A teď už chodím pravidelně na mamo ,jelikož mám na to věk.A jsem v pořádku ,tak ta cista na to neměla vliv,klid na duši měj.

KKJanina
4. srpna • 11:25

ssisi: nevzali tě protože na mamograf nesmíš jít takhle mladá. když ti neni nic, chodí se až v 45 letech. Když máš problémy můžou tě vzít dřív, ale ve 27 to určitě nebude.

simona
30. července • 20:47

DOBRY DEN, suhlasim ze pomahat si je dobre, ale viete vobec o tom, ze co sa tyka financnej podpory existuje dnes aj poistenie,tzv.kritickych chorob, kde sa da poistit aj na rakovinu? dnes to clovek vie predvidat, preto si radsej pomahajme psychicky...simona

ssisi
30. července • 17:55

Mamografické vyšetření je zdarma tuším pro ženy nad 45 let.Mě je 27 a když jsem šla letos na vyšetření mamografem,protože mě asi tak 2 měsíce bolelo levé prso tak mi doktor řekl že mě na maograf nevezme a jen mě prohlédl ultrazvukem.A to podotýkám že jsem věděla o tom že si to budu hradit sama a chtěla jsem si to zaplatit ale prostě mě nevzal.Ve 13 a 18 letech jsem měla v prsu nezhoubné cysty,tak i proto jsem chtěla vyšetření.Nemáte s tím někdo zkušenost?mě ani nenapadlo že když si zákrok uhradím že i přesto mě nevyšetří..

Hosa
30. července • 17:26

Děvčata , každý by se měl o své zdraví v první řadě starat sám . A ohledně rakoviny střev to funguje tak , že váš obvodní lékař vydá testovací proužky a z toho určí zda je potřeba další vyšetření . A o propagaci se ,jak píše Simona ,stará nadace Havlových.

-Cindy-
30. července • 15:54

Kamejko, kampaň o rakovině tlustého střeva dělá Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97.

snoopy10
30. července • 12:00

Zdravím, vůči prodeji růžových věciček nemám nic, myšlenka pěkná, ale otázka je, jaké procento jde na dobrou věc. Je fajn dělat osvětu, ale některé ženské je třeba chytit za ucho a dovléct k mamografu - viz moje babička: ále, co bych tam chodila, musela bych tam čekat, a je to daleko, atd. a když by se něco ukázalo v pokročilém stádiu, bude třeba už pozdě plakat nad rozlitým mlíkem. Jinak rakovina střev je hrozná nemoc, málo se ví, že k ní obrovskou měrou přispívá nadměrná konzumace piva - dycky, když vidím ty pivní panděra vyvalené u svého škopku na zahrádkách ... škoda mluvit, to nikomu žádný pivovar neřekne - hlavně, že u skoro každého sportu je reklama s pěknými zdravými mladými lidmi

kamejka
30. července • 10:37

rolničko, tak fajn, díky za info

Rolnička
30. července • 10:28

Kamejko, penízky určitě putují na správné místo. Hradí se z nich právě ta vyšetření a telefonní linka. Jinak je možnost od Avonu získat poukázky na vyšetření v hodnotě 200 Kč. Zaleží, kolik si zdravotnické zařízení účtuje. U nás např. ultrazvuk stojí 200 Kč, takže ho poukázka pokryje. Mamograf 500 Kč, doplatíš 200 Kč. Zdrama ho hradí od určitého věku některé pojišťovny.

kamejka
30. července • 10:21

u nás ve firmě si každá z našeho babince po výplatě něco růžového objedná...
Snad peníze doputují na správné místo
Jen pár poznámek -1. mammografické vyšetření je snad zdarma ( nebo jen od určitého věku?)
2. Čr je na 1. místě s rakovinou střev. Bude se taky dělat kampaň?

Hanka1957
30. července • 8:44


To je tak nádherné pomáhat si, ať se známe nebo ne.

Doporučujeme

Články odjinud