Pokud máte doma spoustu aromatických bylin, zkuste z nich připravit zapečenou rybu s bylinkovou krustou. Použít můžete bazalku, petržel, koriandr a vše smíchat s rozdrceným italským pečivem. Celý postup podle Koko najdete ve videu v úvodu článku.
Ingredience na velký filet (cca 500 g)
40 g ciabatty nebo francouzské bagety (starší)
15 g másla
2–3 dámské hrsti měkkých bylinek (petrželka, bazalka, koriandr, máta, kerblík…)
1 stroužek česneku
trocha soli
čerstvě mletý pepř
Postup
Postarší pečivo vložte společně s bylinkami, česnekem, troškou másla, solí a pepřem do mixéru a rozsekejte. Rybu osušte papírovou utěrkou a nechte na pánvi rychle opéct. Nejde nám o to, aby se dodělala, jen opekla po povrchu, zbytek zvládne trouba. Krustu rozmístěte na rybu, nemačkejte, nechte ji kyprou. Velmi nízké filety obracet nemusíte, stačí je opéct jen z jedné strany, krustu umístit na tu horní ještě syrovou a dát do trouby pod gril na 5 minut. Pokud má filet kůži, musí být během pečení směrem dolů přímo na pánvi, aby byla propečená.
Celý recept blogerky Koko najdete ve videu v úvodu článku. Další její rychlé a chutné recepty najdete ZDE v pořadu Menutovka na Mall.tv.