Rybí hody: Vyzkoušejte pstruha, tuňáka i candáta

4. 8. 2016
Rybí hody: Vyzkoušejte pstruha, tuňáka i candáta
Ať už se rozhodnete pro pstruha jako českou klasiku, mořskou rybu nebo candáta s exotickou omáčkou, uděláte něco pro své zdraví i mlsné chutě.

Filety pstruha s květákovým pyré

4 porce příprava: 30 minut

2 pstruzi, 300 g másla, 800 g květáku (1 větší hlávka), 80 g šalotky (2–3), 3 citrony, 200 ml smetany 33%, sůl

Pstruhy vyfiletujte a vykostěte. Filety ponořte do přepuštěného másla a nechte 5–10 minut pošírovat. Podávejte s květákovým pyré. Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Na 50 g másla je orestujte, přidejte nasekané šalotky a zakapejte citrony. Vlijte smetanu a povařte. Uvařený květák rozmixujte se solí a přidejte trošku másla na zjemnění.

Co je to POŠÍROVÁNÍ? Příprava jídla, kdy se surovina ponechá po krátkou dobu v horké tekutině, jež nesmí přesáhnout teplotu 95 °C, obvykle je to 80 °C. Nesmí se vařit! Jídlo si tak zachová svou původní chuť.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Ambice Lvů jsou i před Vánoci pořád velice silné. Moc dobře si uvědomují, že mají skvělé období, a proto z něj chtějí vyždímat maximum. To vše jim chválíme. Tento přístup je ideální. Ne…

Nejčtenější články

Doporučujeme