Rybí hody: Vyzkoušejte pstruha, tuňáka i candáta

4. 8. 2016
Rybí hody: Vyzkoušejte pstruha, tuňáka i candáta
Ať už se rozhodnete pro pstruha jako českou klasiku, mořskou rybu nebo candáta s exotickou omáčkou, uděláte něco pro své zdraví i mlsné chutě.

Filety pstruha s květákovým pyré

4 porce příprava: 30 minut

2 pstruzi, 300 g másla, 800 g květáku (1 větší hlávka), 80 g šalotky (2–3), 3 citrony, 200 ml smetany 33%, sůl

Pstruhy vyfiletujte a vykostěte. Filety ponořte do přepuštěného másla a nechte 5–10 minut pošírovat. Podávejte s květákovým pyré. Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Na 50 g másla je orestujte, přidejte nasekané šalotky a zakapejte citrony. Vlijte smetanu a povařte. Uvařený květák rozmixujte se solí a přidejte trošku másla na zjemnění.

Co je to POŠÍROVÁNÍ? Příprava jídla, kdy se surovina ponechá po krátkou dobu v horké tekutině, jež nesmí přesáhnout teplotu 95 °C, obvykle je to 80 °C. Nesmí se vařit! Jídlo si tak zachová svou původní chuť.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Venuše má svou opozicí zaděláno na víření určitého nesouladu. Důvodem mohou být finance či vměšování někoho třetího do vašeho partnerského vztahu. Potřebujete si ujasnit, co budete dál…

Nejčtenější články

Články odjinud