Rychlá jahodová bublanina: Letní klasika, která nezklame

Bublanina je na první pohled těžký recept – hrozí, že se srazí a bude z ní zákalec, tedy sražené těsto. Zkuste náš recept, uvidíte, že to nic není a že to hravě zvládnete. Celý postup podle pana Cuketky najdete také ve videu v úvodu článku.

Suroviny

800 g jahod (popř. dalšího letního ovoce)
250 g polohrubé mouky
150 g cukru krystalu
125 g rozpuštěného másla
125 ml smetany
3 vejce
6 g kypřicího prášku
máslo a hrubá mouka na vymazání formy

Rozpis je pro menší plech nebo pekáč o rozměrech cca 24 x 32 cm.

Postup

Troubu rozehřejte na 180 °C. Máslo rozpusťte a nechte mírně vychladnout. Jahody očistěte a zbavte stopek (větší jahody rozkrojte). Mouku prosejte do mísy a promíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Plech na pečení vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (popř. krupicí, strouhankou).

Vejce rozšlehejte v míse s cukrem, dokud nezesvětlají. Přidejte smetanu s moukou a opatrně rozmíchejte. Úplně na konec tenkým pramínkem zašlehejte i rozpuštěné máslo. Připravené těsto vylijte na vysypaný plech. Přidejte ovoce a bublaninu dejte péct do trouby asi 25 až 30 minut. Celý postup najdete i ve videu v úvodu článku.

Další chutné recepty najdete v pořadu Recepty pana Cuketky na Mall.tv.

Doporučujeme

Články odjinud