Rychlovka na víkend i na večeři

13. 5. 2016
Jednoduchých, rychlých a vydatných jídel, která chutnají všem a nestojí moc peněz, není nikdy dost. Zkuste tyhle kuřecí paličky marinované v medu a k nim tři druhy salátu!

Marinované kuřecí paličky

4 porce - příprava: 45 minut + marinování

  • 16 kuřecích paliček
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička sladké papriky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • mleté chilli
  • sůl

Kuřecí paličky očistěte a osušte. Olej smíchejte se sójovou omáčkou a medem. Vmíchejte mletou papriku, citronovou šťávu a podle chuti špetku chilli. Promíchejte s paličkami a nechte asi 2 hodiny odležet v ledničce. Troubu zapněte na 180 °C. Paličky narovnejte na plech vyložený pečicím papírem. Marinádu smíchejte se solí a během pečení maso pravidelně potírejte. Hotovo je asi za 30 minut.

NÁŠ TIP: Do marinády přidejte trochu nadrceného jalovce, dodá paličkám decentní kořenitost.


Salát Coleslaw

4 porce - příprava: 20 minut + odležení

  • 2–3 lžíce bílého jogurtu
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • 400 g bílého zelí
  • 2 mrkve
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky

Jogurt smíchejte s majonézou, citronovou šťávou, solí a pepřem. Zelí nakrouhejte na tenké nudličky, mrkev nastrouhejte nahrubo, případně použijte škrabku na zeleninu julienne. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Všechnu zeleninu promíchejte se zálivkou a nechte odležet.


Bramborový salát s okurkou nebo červenou cibulí

4 porce - příprava: 35 minut

  • 1 kg brambor typu A
  • sůl a pepř
  • 200 g bílého jogurtu
  • 4 lžíce majonézy
  • 2–3 lžíce bílého vinného octa
  • 4–5 lžic horkého láku z okurek
  • 4 kyselé okurky
  • hrst kerblíku
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 červená cibule
  • hrst kopru

Brambory omyjte a uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte mírně zchladnout a oloupejte. Nakrájejte na kostičky. Jogurt smíchejte s majonézou, octem, lákem, špetkou soli a pepřem. Promíchejte s teplými bramborami a nechte chvíli odležet. Okurky nakrájejte nadrobno a smíchejte s nahrubo nasekaným kerblíkem (nebo plocholistou petrželí) a kapary. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Promíchejte s jemně nasekaným čerstvým koprem. Základ salátu rozdělte na poloviny – jednu smíchejte s okurkami, druhou s cibulí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Není divu, že hledáte kýžený majáček, který by vám pomohl na trnité cestě za láskou. Vše, co je pro vás obtížné, má na svědomí Venuše, která se k vám otáčí zády a působí disharmonii mezi…

Nejčtenější články

Články odjinud