Rychlovky z bramborového těsta: Noky, štrúdl i taštičky vykouzlíte do půl hodiny

2. 5. 2019
Chutné pokrmy z bramborového těsta můžete podávat jako rychlý oběd či večeři nebo jako přílohu k masu. I když budete dělat domácí noky, zjistíte, že to není žádná věda.

Zapečené noky

Doba přípravy: do 30 minut, doba pečení: 6 minut
POTŘEBUJETE (na 4 porce): 

500 g bramborových noků
1 lžíci olivového oleje
1 cibuli
2 stroužky česneku
400g konzervu loupaných rajčat
hrst bazalkových lístků
100 g mozzarelly
sůl pepř

POSTUP:

V pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm orestujte cibuli, přidejte prolisovaný česnek, opékejte minutu, přidejte rajčata a noky, zamíchejte, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut, aby se noky prohřály a změkly a omáčka zhoustla. Občas zamíchejte. Osolte, opepřete, vmíchejte bazalku a směs přendejte do zapékací mísy. Posypte mozzarellou a asi 6 minut zapékejte pod grilem, aby sýr začal bublat a zezlátl.

Náš tip: Do směsi můžete přidat kousky slaniny nebo noky zapéct s mletým masem.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Milí Štíři, můžete se těšit na super pondělí a celý týden. Žádná překážka vás nepřekvapí a nebudete se zbytečně rozčilovat. Disponujete nadstandardními pracovními výkony a dáváte šéfovi…

Nejčtenější články

Doporučujeme