Rychlý recept na pročištění organismu | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Rychlý recept na pročištění organismu

Zahrajte si v kuchyni na přírodního lékaře a vyžeňte toxiny z těla ven. Budete se cítit plní energie a my vám ručíme za to, že si pochutnáte.

Mandarinky

ztělesňují symbol štěstí. Pocházejí z Číny, ale název "Mandare" získaly díky ostrovu Mauricius, odkud se hojně dovážely. Obsahují velké množství vitaminu C a tím rozjasňují nejen váš den, ale také pleš. V blankách mandarinek se nachází látka zvaná pektin, která snižuje množství cholesterolu v krvi.

Zelený čaj

prý náhodně objevil císař Šen-nung, kterému podle pověsti při ohřívání vody spadly do kotlíku náhodně i lístky čajovníku. Od té doby se tento lahodný nápoj pije nejen pro svou výraznou chuš, ale také proto, že odstraňuje únavu. A nejen to, zlepšuje trávení, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a také horečku.

Kuřecí prsa na mandarinkách s rýží a se zeleným čajem

Ingredience na 1 porci:

1339 kJ/320 kcal

100 g vařené divoké rýže

1 lžíce zeleného čaje

1,5 hrnku vody

špetka soli

100 g kuřecího prsa

1 mandarinka (60 g)

šťáva z 1 mandarinky

1 stroužek česneku

chilli, pepř, sůl

1 lžíce olivového oleje

Postup

Rýži propláchneme a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, lehce osolíme a dáme vařit na 18-20 minut. Na pánvi rozpálíme olej, orestujeme na něm rozdrcený stroužek česneku, vyndáme jej a vložíme osolené a opepřené kuřecí prso. Zprudka opečeme, zalijeme šťávou z mandarinky, přidáme měsíčky mandarinky, posypeme chilli a krátce podusíme. Mezitím zalijeme lžíci sypaného zeleného čaje horkou (ale ne vařící) vodou a necháme odstát asi 7 minut.

Lístky s troškou výluhu vlijeme do uvařené rýže, promícháme a necháme vyvařit tekutinu.

Servírujeme s plátky nakrájeného kuřete a s měsíčky mandarinky. Tip Místo mandarinky můžete použít také pomeranč nebo červený grep.

Doporučujeme

Články odjinud