S teplým počasím přichází holení: Jakým chybám se při depilaci vyhnout?

S teplým počasím přichází holení: Jakým chybám se při depilaci vyhnout?

Dokud bylo chladné počasí, daly se nechtěné chloupky na nohách či v tříslech schovat pod dlouhé kalhoty. S oteplujícím se počasím ale čím dál častěji při oblékání saháme po sukni, a tak je na čase věnovat hladkým nohám pozornost. Jak na to, abyste si neublížila a měla kůži bez poskvrnky?

Nepoužíváte holicí přípravek

Spousta žen podceňuje holicí přípravky a používá při holení jen mýdlo, sprchový gel nebo samotnou vodu, protože si myslí, že holicí pěny jsou vyhozené peníze. Není to ale tak. Pěna způsobí, že žiletka po kůži hladce klouže, čímž předejdete zarudnutí nebo pořezání. Během holení chloupků totiž holíte i vrchní vrstvu pokožky, takže je ke zraněním daleko náchylnější. Vybírejte si proto přípravky pro citlivou pokožku, které obsahují hojivé složky, jako je například tea tree oil. Sledujte také, zda je v pěně obsaženo například bambucké máslo nebo kokosový olej, který ještě více usnadní skluz žiletky po kůži.

Pokračování 2 / 5

Nebojujete proti zarůstání chloupků

Velkým nepřítelem je také zarůstání chloupků, které vytváří pupínky, jež si při následujícím holení můžete žiletkou strhnout, což způsobí nepříjemná a krvácející zranění. Dá se tomu ale předcházet tím, že pokožku na holení připravíte. Nejlepší je holit se tehdy, když si dopřáváte teplou koupel, která změkčí pokožku. Poté ještě pomocí peelingu a hrubé žínky odstraňte odumřelé buňky, čímž také snadněji uvolníte zarostlé chloupky.

Pokračování 3 / 5

Nedbáte na kvalitu strojku

Možná si říkáte, že holicí strojek je něco, za co je třeba vyhazovat velké peníze. Svým způsobem máte pravdu, zároveň ale nekupujte ty nejlacinější strojky. Berte v potaz, že čím víc čepelek bude strojek mít, tím snazší bude holení. Nebudete totiž muset na strojek tolik tlačit, a tak lépe předejdete podráždění a pořezání. Má-li strojek hojící gelový pásek, je to další bonus, který vám usnadní bezproblémové odstranění chloupků.

Pokračování 4 / 5

Nečistíte strojek

Také samotný strojek potřebuje vaši péči. Po každém použití je nutné ho očistit alkoholem a horkou vodou, aby na něm neulpěly nečistoty a bakterie, které by vám při dalším holení mohly způsobit pěknou neplechu. Důležité je také skladování holicího strojku. Pokud ho necháváte na vaně nebo ve sprchovém koutě, vystavujete ho vlhkosti, která podporuje tvorbu dalších bakterií. Lepší je proto uschovat ho na suchém místě a poté, co ho sedmkrát použijete, ho vyhodit. O tom, že ho nemáte používat, jakmile začne rezavět, snad ani není třeba mluvit.

Pokračování 5 / 5

Zapomínáte na péči po holení

Péče poté, co si nohy, podpaží čí intimní partie oholíte, je neméně důležitá, protože pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku. Ideální je kůži hned po oholení zchladit studeným obkladem. Poté je dobré použít krém proti zarudnutí, který by měl ideálně obsahovat antiseptické a zklidňující složky jako tea tree oil nebo aloe vera. Nezapomínejte ani na pravidelnou hydrataci tělovým mlékem bez obsahu alkoholu.

Doporučujeme

Články odjinud