SABINA (34): Můj táta tahá mého manžela od rodiny. Co s ním?

13 komentářů

dragondra
14. ledna • 13:27

Její otec neměl syna, no a tak si to nahrazuje nyní se zeťem. Jednoduché. Jde o to jak se k tomu postaví a jak dlouho to vydrží.

lebahu
14. ledna • 13:20

Zebruška: Ale tohle všechno jsou věci, které by měl dělat sám od sebe, protože je dělat chce a chce s tou rodinou být a je s nimi rád Tenhle evidentně nechce. Možná proto, že po příchodu domů na něj číhá saň a vyčítá, že se málo "věnuje".
Něco podobnýho má doma kamarád, po příchodu domů si musí umýt ruce a jít se povinně věnovat 2 hodiny dětem. Bez ohledu na to, jestli má on náladu, jestli o to ten moment děti stojí, nemají třeba rozdělanou nějakou jinou práci či hru, prostě manželka nařídila.

Zebruška
13. ledna • 17:40

lebahu: tak já zas myslím, že je celkem jasné, co to je věnovat se rodině - třeba to, že ohlídá někdy děti a bude si s nimi hrát, jednak aby ona mohla udělat svou práci, jednak aby děcka něco měli z otce (je fakt, že tatínek, co přijde z práce a jde s dědečkem na pivo, jim je tak trochu k ničemu), nebo to, že na to kolo apod.půjde s nimi a ne s tchánem, nebo třeba jen to, že si oba s dětmi zahrají nějakou společnou hru, to tak ti rodiče, co se "věnují rodině", dělávají. Nebo třeba dají děti dědečkovi na hlídání a zajdou si někam jen spolu. Nepřipadá mi na takových představách o fungování rodiny nic, ale vůbec nic hysterického. Pokud se on věnuje buď práci, nebo tchánovi (resp.své zábavě - z článku nevyplývá, nakolik jeho to baví a nakolik to dělá tchánovi kvůli), tak je to prostě špatně. Mně by takový manžel taky lezl poměrně hodně na nervy.

j66
13. ledna • 12:41

Pisatelka to má nějak špatně zmenežované nebo neví co chce. O finančních problémech nepíše, tudíž by asi stačilo, nechat vydělávat manžela a užít si tu dobu, kdy jsou děti malé a skutečně ji potřebují většinu dne. Ta doba se nikdy nevrátí, ale pracovních poviností si ještě užije plno. Pokud pracovat chce, protože ji to baví , tak si musí rozmyslet co je prioritní a třeba poslat děti s manželem k tchánovi at je pohlídá a ona bude mít volno. Sama píše, že se jí táta věnoval, tak proč by se nechtěl věnovat taky vnoučatům?

Elynor
12. ledna • 18:17

To je celé nějaké divné. Viktor je sirotek? Proč není řeč o jeho rodičích? On nemá žádné jiné přátele, jen tchána? Proč se po svatbě stěhovali do jejího rodiště a kde tam bydlí - copak to bylo jediné místo, kde je ten "klid a příroda", když už tedy chtěli pryč z Prahy? Nebo je to tak, že paní je velitelský typ a musí být všechno po jejím (tomu by nasvědčovalo i to, že se k milému Viktorovi nastěhovala "chtě nechtě", ačkoli měl jinou přítelkyni - Sabina se s tím asi nemaže, ona chtěla a on měl asi smůlu). Prostě mu nalinkovala život, děti, rodinu, bydliště, a teď je naštvaná, že jí manžel z toho "ráje" utíká, protože asi ten otec mladé paní = Viktorův tchán je jediný, kdo si dovolí oponovat a vytáhnout ho na kolo a do hospody :-) pokud Viktor za svobodna nějaké kamarády měl, byli mu zřejmě již dávno zatrženi a stěhováním vzdáleni.

Ctenarka
2. března • 16:39

@Elynor: mozna proto, ze problem se tyka Viktora a jejiho otce, ne Viktora a jeho rodicu, strycku, tet a pratel :achjo:?

lebahu
12. ledna • 17:21

Mata69: Taky mám pocit, že to manželovi vyhovuje. Jinak by možná pomohl tchánovi na baráku, aby měl "od dědka pokoj", ale rozhodně by spolu nechodili na pivo a fotbal. Takže spíš zoufale prchá před tou hysterkou, kterou má doma a která se ho snaží donutit, aby se "věnoval rodině" (proboha co to je, věnovat se rodině, jak se to dělá?) a na tchána se vymlouvá.

Zebruška
12. ledna • 17:15

Mata69: přesně tak - otázkou je, zda to vadí i manželovi nebo jestli tomu spíš tak trochu vyhovuje, že nemusí doma ženě nic moc pomoct a může jít do hospody, na kolo atd. a ještě má dobrý důvod, nechce si "to přece rozházet s tchánem". Na každý pád, ať jemu to vadí nebo ne, plně chápu ji, že ji to štve, když manžel místo času, který by mu měl zbýt na rodinu a manželku, tráví čas zábavou s otcem. Nezbývá nic jiného, než si to s tatínkem definitivně rozházet - manželovi vysvětlit, že takto si jejich společný život nepředstavuje, nehledě na to, že potřebuje pomoct doma čistě už jen proto, aby mohla plnit i své pracovní povinnosti, tatínkovi jasně, rozhodně a jednou říct, že to takto prostě nejde, že mají svou rodinu a musí se jí oba věnovat. Pokud bude potřebovat s něčím pomoct, ať to řekne dopředu a dostatečně s předstihem se domluví s jejím mužem, kdy mu přijde pomoct (tak, aby i ona měla čas na to zařídit se podle toho). No a zábava s tchánem se holt výrazně omezí na frekvenci jednou za čas, ne stále a pravidelně. A že si to s ním rozhází? No a co se jim stane, když se otec urazí? Přestane chodit s jejím mužem do hospody? No hurá, o to přece jde. Tak do toho a půl je hotovo!

Mata69
12. ledna • 12:19

No a třeba to manželovi až tak nevadí, jak nám tady paní popisuje...možná to vadí hlavně jí...

farah.farah
12. ledna • 12:11

No tohle je podle mne hlavně na manželovi...on si volí s kým kdy jak a kolik stráví času. Trávit čas s někým "jen abych si ho nerozházel" je jen jinými slovy řečeno mám strach a tak dělám to co chtějí jiní i když já to nechci.pán by si měl uvědomit co asi tak "strašného" se stane, když si tchána rozhází.co mu jako udělá krom toho že bude uražený? Uraženost je tchánův problém né mladých, to by si měli uvědomit. Otec asi nemá kamarády a mladej mu dělá náhradního syna bráchu kámoše...dle potřeby.ale jakýkoli vztah by měl být založen na tom že vyhovuje oběma a né že jeden furt bere a druhý si pripadá jak vyždímanej ručník. Manžel by si měl zkontrolovat kde má koule a začít se chovat jako chlap a né jako využívaná onuce.

ruzickaa
12. ledna • 11:54

Přesně tak prostě tátovi vysvětlit ,že máte svou rodinu ,svoji práci a své starosti a ,že váš manžel nebude skákat jak váš otec píská, že mu rád pomůže když bude mít na to čas.A za další snad by otec měl mít nějaké kamrády taky ne a né se jen upínat na vašeho manžela .Nevím co víc byste chtěla ,aby vám zde kdo poradil.

Mata69
12. ledna • 11:43

No co asi s ním? Bože...odstěhovat na Mars třeba. Prostě mu to vysvětlit, že máte svojí rodinu, svoji práci a svoje starosti. Že mu manžel rád pomůže, ale nejde to tak jak si pískne a kdy se mu zachce. Když se naštve, no tak se naštve, to je jeho boj. Co chcete slyšet za radu?

Syda1949
12. ledna • 7:53

A to otec nemá žádné kamarády?

Doporučujeme

Články odjinud