Samy se čistí a jsou bez tlačítek

Samy se čistí a jsou bez tlačítek

Moderní spotřebiče bývají vybaveny nejrůznějšími funkcemi, fantazii konstruktérů a vývojářů se často nekladou žádné meze. Některé z těchto „vychytávek“ jsou tak nějak k ničemu, díky některým může jejich majitel alespoň okouzlovat hosty a některé z nich jsou naopak velmi praktické.

Asi těžko bychom například hledali pána nebo paní domácnosti, kteří by neocenili troubu, která se umí sama vyčistit. Pizza program zase zjednoduší chvíle, kdy rodiče nechají své potomky osamocené doma a pak na dovolené trnou, co si děti vykouzlí dobrého k jídlu. A o komfortu bezdotykového ovládání je asi zbytečné se rozepisovat.

Právě těmito funkcemi a nejen jimi vybavila svoje nové vestavné trouby česká společnost Karma a její řada vestavných kuchyňských spotřebičů Karma Design se tak rozrostla o dva nové, zajímavé modely.

Vestavná trouba Karma Design KT-540 TX – zapomeňte na tlačítka Plně dotykové je ovládání nového modelu Karma Design KT-540 TX. Spojením velkého barevného displeje a absence tlačítek vzniká spotřebič, se kterým je v kuchyni radost pracovat. Nerezový povrch je navíc speciálně upraven, aby na troubě nezůstávaly otisky prstů. Trouba je vybavena 9 pečícími programy, například programem rozmrazovaní nebo na přípravu pizzy.

Spotřebič je bohatě vybaven i po ostatních stránkách. Katalytické desky uvnitř trouby pohlcují mastnotu a trouba se díky nim snadno udržuje čistá. Desky lze snadno vyjmout a umýt třeba v myčce nádobí. Trojité sklo dvířek zajišťuje bezpečný provoz i v domácnostech s malými dětmi, dvě úrovně teleskopických výsuvů výrazně usnadňují manipulaci s plechy a kontrolu nad průběhem připravy jídla. V základní výbavě trouby jsou navíc hned tři plechy a ke každému kusu nakupující jako pozornost obdrží praktický smaltovaný pekáček. Trouba KT-540 TX patří do energetické třídy A. Doporučená cena: 18 650 Kč vč. DPH, nyní v akci za 17 350 Kč vč. DPH

Vestavná pyrolytická trouba Karma Design KT-820 PX – už žádné drhnutí Trouba Karma Design KT-820 PX je třetím modelem trub od Karmy, které umožňují tzv. pyrolytické čištění svého vnitřního prostoru. Jak to funguje? Zahřátím na teplotu 500 °C dojde k vypálení veškerých nečistot na prach. Ten se po ukončení čistícího programu – trvá cca 90 min. – jednoduše setře a trouba je bez použití jakýchkoliv chemických prostředků a především bez práce opět naprosto čistá. Rodiče malých dětí ocení i trojitá dvířka trouby a zvýšenou intenzitu ochlazování – i při teplotách okolo 500 °C jsou díky tomu dvířka naprosto bezpečná. Z bezpečnostních důvodů se navíc dvířka v průběhu pyrolytického režimu elektronicky uzamknou.

Praktická je i povrchová úprava nerezu, na troubě tak nejsou znatelné otisky prstů. Díky velkému barevnému displeji se trouba navíc pohodlně ovládá. Trouba KT-820 PX patří do energetické třídy A. Doporučená cena: 17 990 Kč vč. DPH

Zdroj: ASPEN.PR

Doporučujeme

Články odjinud