Šárka (23): Našla jsem v počítači přítelův deník. A jsem v šoku!

67 komentářů

Ja7nina
5. července • 23:20

Když ponechám stranou rozdílný sexuální apetit těch dvou, spíš bych řekla, že ten pán nechal svou složku nechráněnou v PC právě proto, aby to našla. Možná jí tím chtěl říct něco, na čem se neumějí slovně dohodnout. Někdy v téhle oblasti lidi nenajdou společnou řeč dlouhá léta. Pokud Vám Šárko přítelovy praktiky nejdou pod nos, najděte si někoho s přístupem k sexu podle Vás normálním. Otázkou je, co je či není normální. Co se týče důvěry, musím říct, že jsou lidé v tomto nesrovnatelní. Minulý přítel naprosto neřešil, když se nemohl dovolat, prostě zavolal jindy. Přítel současný, když s někým pokecám po mobilu, chodí kolem jako kočka kolem horké kaše, dělá, že neposlouchá, ale hltá každé slovo a je schopen, když odejdu vedle, pod záminkou něco tam hledat, a pak řekne - "prosím tě, kdo to byl?" stylem - vy jako chcete vyloupit tu banku už zejtra...? To už aspoň nade mnou nestojí, když sedím u PC. Řeknu vám, někdy je vztah dvou skutečně k zamyšlení.

Dasa63
29. dubna • 1:09

ruzickaa: u člověka s vašimi názory se nedivím, že nevěříte, že nějaký vztah může být založen na vzájemné důvěře. ne, já to opravdu nedělám, nemám potřebu všechno vědět a u všeho být první :-D

Dasa63
29. dubna • 1:06

lebahu: s těmi příchody máš částečně pravdu, taky si dělám občas výčitky, když to přetáhnu o víc, jak dvě hodiny, ale prostě se stane, že si myslíš, že je deset a ono už ti zatím ujelo poslední metro :-) my už to prostě tak máme, že když ten druhý jde s kamarády, tak se už jaksi předem počítá s tím, že třeba někde i přespí :-D mobil teda určitě nesleduju, ani čas, když se bavím. není v tom žádný záměr. prostě vím, že mu to nevadí, tak to neřeším. a o tom to asi je - neumím si představit, že bych řešila na návštěvě nebo v hospodě, jestli už někdo doma nepočítá boty a celý večer se bála, co tomu ten můj řekne, že jsem nebyla na večerníček doma... ostatně ani z práce nechodím pravidelně, protože jsem na volné noze. někdy jsem doma celý den a jindy přijdu třeba v devět večer. kromě informace, jestli budu večeřet doma, nic jiného vysvětlovat nemusím.

Dasa63
29. dubna • 0:46

hynek: to, že to lidi dělají, nelze ovšem brát tak, jako že je to norma, pravidlo slušnosti. lidé se také okrádají a vraždí. dost. dá se říct většinově. padákem jsem nevyhrožovala, to je myšleno naprosto seriózně. já prostě soukromí potřebuju k životu a opakované šmírování je pro mě na stejné úrovni, jako opakovaná nevěra. ubližuje tomu druhému. je projevem nedůvěry, neoprávněného podezřívání z nekalé činnosti, pokus o ovládání života. prostě je to pro mě důležité. nechápu, proč někdo žije s někým, komu nevěří. přijde mi to jako plýtvání časem a život je příliš krátký na to, abychom ho ztráceli s někým, kdo si to nezaslouží.

Dasa63
29. dubna • 0:36

lebahu: asi jsme zase bílé vrány, no. smiř se s tím, že nás, co jsme schopní něco takového si psát a nerealizovat to, je málo :-D

Dasa63
29. dubna • 0:33

redlinecz: Nejde přeci jen o to, že by partner něco nechtěného, tajného našel. Jde o ten pocit, že mám svobodu, možnost tam mít cokoliv, mít prostě to právo na soukromí, do kterého mi nikdo neleze. Věřit mu, že mi tam nepoleze, že před ním nemusím nic schovávat nebo zamykat. Každý jsme v tomto asi jiný. Já prostě nehodlám nikomu, ani partnerovi, říkat všechno, ukazovat všechno, čím se ve volném čase nebo v práci zabývám. Je to jen moje věc, můj život a chci, aby to jen moje věc zůstala. Taky nehodlám nosit mobil a notebook sebou na WC a do koupelny :-) I když a zejména proto, že to, co tam je, s naším vztahem nijak nesouvisí, nijak se to nedotýká jeho, není to nic špatného, ale je to prostě jen moje soukromá věc. Je to asi dáno tím, kdo je jak silná osobnost. My jsme oba dost silné individuality s částečně odlišnými koníčky a tak prostě máme každý svůj život, kromě toho společného, který je "veřejný" pro oba a kam patří společné zájmy, společní přátelé, příbuzní atd. Někdo to má tak, že chce vědět o tom druhém všechno, já ne, mě by asi pak přestal zajímat, kdyby neměl svá "tajemství". Stačí např. říct, že letím na týden do Holandska, kterým letem odlétám a kterým se vracím, a nemusím vysvětlovat, co tam budu dělat, kolik to bude stát, kde budu spát, jestli jde o práci nebo o kurz malování. Jestli mu to řeknu, je jen moje věc. Když mu to neřeknu, tak se mě neptá. Ví, že tam nebudu dělat nic, co by mu jakkoliv ublížilo. Částečně je to i výchovou. Když se mě můj o hodně mladší brácha jednou zeptal, kolik vydělávám, řádně to od otce schytal. Prostě máme zakódováno, že slušný člověk se nevyptává na věci, které se ho netýkají a neleze do cizích pokojů, skříní, zahrad, mobilů, počítačů atd. když mi někdo něco chce říct, tak mi to řekne, když ne, je hloupé se ho ptát, protože ho tím přivádíte do rozpaků nebo ho nutíte lhát, pokud vám to říct nechce, případně vám řekne, že vám do toho nic není a jste naštvaný, že vám to neřekl. Jiný přístup k informacím prostě. Nevynucuju si je a trvám na tom, že ten, kdo si je vynucuje, tím druhé obtěžuje. Je to můj názor, myslete si, že blbý, na to máte právo :-)

frakira
28. dubna • 10:28

Mám v počítači něco velice podobného, ale bez datumů. Představa, že by to manžel někdy našel, přečetl a užíral se tím, jestli je to realita (ne, neumím si představit, že by mi lezl do souborů.. ale tak kdyby mu hráblo), mi připadá absurdní.Předpokládám, že by vůbec nepochyboval o tom, že je to fantazie. A tjsem si jistá, že by to nedočítal, když by hned na začátku zjistil, že je to nechutné... to je nějaký druh sebemrskačství, nebo co?

ruzickaa
27. dubna • 7:27

lebahu: tak každý určitě má nějaké své erotické fantazie a neuskutečnitelné touhy pochybuji o tom ,že všichni provozují jen ten cudný sex vzdyt by se z toho musely všichni k smrti unudit

helza
26. dubna • 19:54

lebahu: Přesně tak. Taky jsem si uvědomila, jak takový počítač a mobil změnily svět. Za nás žádné mobily nebyly a tak ta důvěra i tolerance musela být jiná. Když se muž zdržel, nebo prostě nepřišel a dorazil až příští den, nebyl způsob, jak mi to sdělit. Je to fajn, že dnes ta možnost je, ale nějak to v nás vzbuzuje pocit, že musíme mít toho druhého tak nějak víc pod kontrolou. Neumím to vlastně ani přesně vyjádřit.

lebahu
26. dubna • 14:24

helza: No hlavně slečna vůbec neví co našla. Takže má tři možnosti. Zapomenout na to, že vůbec něco takového viděla. Nebo se tvářit dál že neviděla, ale být ve střehu (tedy nedůstojně šmírovati, jestli to opravdu provádí reálně a nebo je to jenom literární výblitek) a nebo se ho na to narovinu zeptat:"Hlele Franto, omylem jsem rozklikla..."
Jinak k tomu omylu, opravdu se stát může i když člověk neslídí, já včera otevřela dopis z banky a až po tom, co mi obsah nějak nedával smysl jsem zjistila, že byl pro dceru. Banku máme stejnou, tak vidím logo, nečtu adresu a rovnou jsem to otevřela, spíš roztržitost než úmysl šmírovat. Dovedu si představit, že otvírala soubor ze složky "naposledy otevřené"a uklikla se o řádek. Jako jo, měla to okamžitě zavřít, ale chápu ten úžas jako "ty vole co to je...?" a začetla se...

helza
26. dubna • 13:49

lebahu: :)))). To je asi ta internetová komunikační klička. Fantazie a představy míti a jimi si sex pestřiti a nebo přímo a tak silně toužiti, že ve dnech budoucích realizovati chtíti? Určitě i slečna pisatelka fantazíruje a možná i touží. Jenže otevřela pandořinu skřínku a já nevím zda tím, že rozklikla ony Sekurity, nebo tím, že o tom přemýšlí, či tím, že o tom tady napsala a nám všanc ty fantazie předala. :))))

lebahu
26. dubna • 13:39

Hele, to tady jako nikdo nemá žádné erotické fantazie či skryté touhy, o kterých ví, že je nikdy v reálu neuskuteční (a partnerovi o nich neřekne, páč by asi s křikem uprchnul), ale stejně si s těmi vzrušujícími představami v duchu pohrává? Nikdy se nedíval na porno, nikdy nevlezl na nějaký erotický chat a nesdílel svoje myšlenky s někým stejně naladěným aspoň anonymně po internetu? Všichni tu provozují pouze cudný sex (potmě a pod peřinou ideálně pouze za účelem zplození potomka)? A není to někdy děsná nuda? Že z toho "prasáka" tady tak všichni vyšiluji?

JarkaO.
26. dubna • 12:38

ruzickaa: Chytrá - to nevím, ale určitě žiju v prostředí, kde se nikdo nikomu v soukromí nešťourá a rozhodně se takové chování nepovažuje za normální ;-)Tento článek je jeden z mála, který jsem dočetla do konce. Jsou totiž dost předvídatelné i opakované a to nudí. Co nenudí, jsou komentáře k nim. Zhusta velmi souhlasím s Elinor i lebahu.

helza
26. dubna • 11:24

Mata69: No, tohle přesně by se mohlo stát mně. Že bych něco psala a styděla se to partnerovi ukázat. Nemám co skrývat, je mi vpodstatě fuk, kdo mi kam vleze, ale kdybych něco psala, to bych skrývala ze studu. :)))

helza
26. dubna • 11:17

mina0405, hynek: Asi je to tak nějak můj způsob jak reaguji na tyto články a příspěvky. Totiž, že mi nepřipadá důležité, ani relevantní, jak to vidím a praktikuju já sama, ale jak to chodí obecně. Mně osobně by se takové praktiky nelíbily, nikdy bych do nich nešla a určitě bych nechtěla pokračovat ve vztahu s někým, kdo by je realizoval. S partnerem bych si vážně promluvila a pokud by takový sex byl pro něj lákavý, bez ohledu na to, zda by jej provozoval, či o něm pouze snil, vztah bych ukončila. Nikdo nemůže celoživotně hrát někoho, čím není. Tedy ani já, ani partner. Přesto bych jej nenazývala prasákem, ani jej neodsuzovala. Je to jenom jeho problém, který si on nějak řeší, i když možná nevhodným způsobem, ale stejně, jako nemohu odsuzovat homosexuála, či transsexuála, nemohu soudit někoho za to, čím je. ......................................................................................................................................Stejně tak ovšem nemohu odsuzovat autorku, za to, že nakoukla. Ať už nechtíc, nebo záměrně, byť ono nakouknutí opravdu chybou bylo. Protože nevím, zda to byl jen ojedinělý úlet, nebo je chorobně žárlivá a šmíruje pravidelně. Jediné, co bych jí poradila, je s partnerem všechno narovinu probrat.

Mata69
26. dubna • 7:59

lebahu: no vidíš to, on to měl chlápek nějakej svůj vedlejšák! A ona z toho dělá tyátr! :-) Má být ráda, že přitáhne domů nějakou kačku navíc. :-)

Mata69
26. dubna • 7:57

hynek: tady jde o to, proč mají některé osoby tu potřebu stále někde šmejdit, slídit, hledat - když, jak píší, jsou ve vztahu šťastné a spokojené.

Mata69
26. dubna • 7:56

hynek: ne, nedělám si prču. Protože mě tyto články (poraďte mi co mám dělat) přijdou na jedno brďo. Slečna (manželka) si žije v krásném harmonickém vztahu bez mráčku a "čistě nááááhodou" klikne kam nemá a ejhle! Taková prasárna, to doteď netušila! Já říkám "kdo hledá najde", takže když hledá, tak ať má radost, že našla a vyřeší to. Psát kdovíkde o radu je k ničemu. A psala jsem i dále, že není jiné řešení, než s ním o tom mluvit. A je na ní, jak pak zhodnotí, jestli mu hodlá dál věřit, že jsou to jen jeho fantazie (a jestli je třeba nebude chtít opravdu někdy vyzkoušet), nebo jestli to opravdu uskutečňuje a jak je ona ochotná to snášet. Jestli jsou to pro ní prasárny (s čím osobně souhlasím), tak je asi řešení jasné. A jestli on si sepisuje skutečné "zářezy", tak je to myslím nad slunce jasné.

lebahu
26. dubna • 7:33

A teď si vemte, že na spisování erotckých fantazi (ani to nemusí mít bůhvíjakou literární úroveň) se dá slušně vydělávat. Běžné interntové a tištěné erotické magazíny platí kolem 1000,- Kč za povídku. No a pokud se to sesmolí jako slaďák pro dámy a umí se tomu udělat reklama...,autor má dosmrti vyděláno (50 odstínů...) :D

ruzickaa
26. dubna • 6:41

JarkaO.: OOOOOOOOOOOOOOOOOO Paní chytrá promluvil TAKOVÝ LIDI MÁM NEJRADŠI CO VŠECHNO VÍ .

Elynor
26. dubna • 0:23

hynek: :-))) no jasně, chudinka malá, je to oběť a podváděná k tomu. Dokonce zneužitá :-))) boha mu - pár písmenek, a jakou to nadělá paseku v některých hlavičkách lidských. Páter Koniáš blahé paměti se s tím nemazal, a hned všechny škodlivé písemnosti pálil, dneska pálit počítač by asi nebylo to pravé, ale některé názory k tomu evidentně nemají daleko. Co si má co psát, prasák jeden, že jo :-))) to se musí náležitě odsoudit, a možná i někam hlásit. Ach jo.
_____________________________________________________________A k tomu hrabání se v soukromí - to jednoznačně je prohřešek a veliký, zatímco to, že si někdo někam něco soukromě píše, to vůbec žádný prohřešek není. Příroda dobře věděla, co dělá, když lidi naučila mluvit, a neumožnila jim číst si navzájem myšlenky. Mít svoje soukromí, kam pustím jen toho, koho já chci, nebo taky nikoho, to je normální věc. Samozřejmě že člověk je současně tvor zvědavý a tak zhusta podlehne a využije příležitost, aby se dozvěděl nějaké tajnosti, ale obvykle mu to není ku prospěchu, zejména pokud ty tajnosti vykecá osobám třetím. To si koleduje o sankce. Však taky se odposlechy běžně nepovolují, jen na soudní příkaz, a šmírovací programy sice taky existují, ale to neznamená, že je správné a vhodné je použít na bližního svého.

hynek
25. dubna • 23:18

mina45, redlinecz&: Díky, už jsem se lekl, že si - dle mého mnohem závažnějšího - "poklesku" druhé strany nikdo nevšimne. Elynor, jasně, reagujeme pouze na údaje z článku, nečiníme si právo na činění "důkazů" a jednou z verzí by mohly být i pouhé "fantazie" v deníčku manžela. Věřit má právo každý na cokoliv. :) helza: "...nazvat je hned "prasárnami" je poněkut úzkoprsé a bigotní" - no asi to tak pisatelka sama cítí. Máme mandát k tomu určovat, co každý z nás ještě či už pvažuje za "prasárnu"? :) lebahu: Asi tak nějak to máme doma rovněž nastavené, ale třeba to každému vyhovuje jinak. Zebruška (18.02): V nastalé situaci je nepochybně nezbytné jít se zjištěním ven a vše si vyříkat, ať už je "pravda" jakákoliv. Pokud tak Šárka neučiní, stejně se v tom bude vrtat vědomě i podvědomě a její vztah by se stejně dříve či později rozpadl. Pokud si chce vztah udržet, má ještě šanci přistoupit na "hru", vysvětlení, že šlo o provokaci, fabulaci, nepovedený literární pokus :))), nebo jen prostě odpustit a víc se v tom nepatlat.

hynek
25. dubna • 22:48

No toto, jsem překvapen. Ani ne tak naivitou slečny, která nebyla schopna vycítit, jak to s jejich "láskou" doopravdy je. Což se může stát v zaslepené zamilovanosti, přetlaku jiných povinností či zájmů, nebo v upadajícím vztahu stát. Spíš mnohými příspěvky, které napadají oběť. Ano, Šárka byla a je - ač je to asi mnohým k nevíře - podváděnou a do jisté míry i zneužitou obětí. Můžeme sice diskutovat o formě, jak ke zjištění "důkazů" přišla, ale nic to na realitě nemění. Ať hodí kamenem, kdo nikdy nešlápl na trávník. Mata69 si asi dělá prču svým výrokem (24.4., 21:00). Fakt si můžeme myslet, že takový "vztah" je "šťastný, v pohodě a funguje"? A že ho "šmírováním" "totálně pokazila" právě Šárka? Jistě, pro mnohé, jako je Dasa52 (00.24), může být "hrabání v soukromí nechutné", a propos, také by se mně moc nelíbilo. Nicméně paušálně tvrdit, že by to "většina normálních lidí by to nikdy neudělala" (což by mohla dosvědčit kromě mainstreamových postojů i existence tisíců "šmírovacích" programů, odposlechů, technických prostředků či detektivů) a osočovat podváděnou dívku z řádově mnohem menšího prohřešku (což může být takto hodnotově nastaveno naopak většinovou populací), ba dokonce vyhrožovat "padákem", je poměrně hrubé převrácení rolí.

JarkaO.
25. dubna • 20:14

ruzicka: podle sebe neposuzujte jiné, pokleslá úroveň není vlastní všem lidem, víte?

ruzickaa
25. dubna • 18:45

helza: bohužel člověk nikdy neví kdo mu co pročítá jsou manželství kde před sebou nemají žádné tajnosti ale pak jsou zase manželství že by se člověk divil co ten druhý třeba skrývá to je prostě život .

redlinecz
25. dubna • 18:29

Dasa52: Jaké otroctví dáváte totálně překroucenej význam toho, co jsem chtěl říct. Jasně, že každý má právo na svůj čas, na své přátele aniž by druhý slídil co v kterou danou minutu zrovna dělá a že se o prá minut zpozdí a volat si apod. Ale přijde mi šílený tady to plašení a hysterie z toho, panebože on mi leze do soukromí, co chcete před partnerem schovávat (pokud nejde o pracovní dokumenty/něco zákonem chráněnýho apod)!?!?! Tak by se mi partnerka podívala do PC no proboha. Zazněli i věci pracovního rázu, já se bavil čistě na partnerské úrovni. Pokud by šlo o nějaké pracovní záležitosti, samozřejmě každý zdravě uvažující jedinec by toho nechal a dále se k tomu nevracel/nerozebíral, to není nic pro něj. A zbytek obsahu, by mělo být snad úplně ukradený, jestli to partner viděl nebo neviděl, pokud to není něco, co nechcete aby partner viděl, to znamená, že víte, že to není asi zcela v pořádku a vašemu vztahu to neprospěje nebo druhému ublíží a v tom já vidím problém. V tom něco cíleně schovávat, něco "soukromého", chovat se v soukromí tak jak vás partner zřejmě nezná atd. ne jak tu zaznělo, něco pracovního, kam by neměl mít nikdo přístup. A nikdo v článku neříkal o cíleným šmírování, ano projet PC/mobil za úmyslem něco najít, když vztah funguje, je špatně, ale pokud na to narazí člověk náhodou nebo cíleně pod nátlakem situace ve vztahu/nejistoty, kdy víte, že se něco děje, ale partner nekomunikuje, nevidím v tom až takový problém. Hledáte důvod nebo víc informací k tomu, danou situaci řešit. Pokud je něco co chcete schovávat a je to aktuální, asi to není dobře nemyslíte? Ale tak jako tak by si měli oba partneři promluvit. To co jste popsal/a vy, je přehnaný a něco úplně jiného - to je "stíhačka"...

Zebruška
25. dubna • 18:02

A jinak nelze než souhlasit s názory, že by to s ním teď měla probrat - když už se stalo (a je jedno jak, jestli to byl omyl nebo záměr) a přečetla si to, tak jí to teď prostě bude ležet v hlavě a zničí jim to vztah v každém případě. Za hlavu to hodit nedokáže a bude ho teď podezírat pokaždé, když se za ním zavřou dveře od domova, a skončí to hádkami a výčitkami, aniž by on třeba věděl, co se děje. Holt by měla posbírat odvahu a říct mu to a snad se něčeho doberou. Může to být pravda, že jí tolik zahýbá, ale taky nemusí, může to být i nějaký jeho způsob, jak si zhmotňovat bezpečně a jednoduše sen, že má zástupy milenek, nebo jeho ventil tajných erotických fantazií, se kterými nemá odvahu se jí svěřit, protože tuší, že nejsou úplně obvyklé, může to být cokoliv.

Zebruška
25. dubna • 17:54

lebahu: ju, v tom s vámi naprosto souhlasím - my si taky dáváme s mužem vědět, když se hodláme někde zdržet oproti plánu. Ne proto, že bychom se kontrolovali nebo omezovali, ale čistě jen proto, aby ten druhý už doma nešílel, co se stalo, a nepřemýšlel, jestli má obvolávat nemocnice nebo co. Napsat sms mužovi ve smyslu "hele, už na mě nečekej, já se zdržím dýl" nepovažuju za žádné ztrapnění před kolegy či kamarády. Však oni taky běžně volají domů, aby ohlásili, že se akce protáhla :-) To by mi jako trapné připadalo naposledy tak v pubertě, když bych se měla hlásit rodičům. :-) U dospělého člověka mně to přijde jako slušné a ohleduplné vůči tomu, s kým žiju.

farah.farah
25. dubna • 17:53

mno pominu- li fakt že najít takovou složku musí podle mne dát poněkud práci tak čistě představa že se mi do ruky dostane takový deníček mi taky není příjemná. Ale v takové situaci je podle mne jediné řešení promluvit si o tom na férovou s přítelem.Může to být třeba jen nevinný deníček jeho sexuálních fantazií, co já vím, každopádně při tom množství různých žen a množství záznamů si říkám jak to reálně provozuje pokud by to byla pravda...

Zebruška
25. dubna • 17:48

Elynor: tak záleží, jak to s těmi milenkami má :-) Třeba každý týden dvakrát třikrát, to by hravě ukočíroval tak, aby se to nepoznalo - však tam slečna píše, že bývá v práci do večera :-)) Pak stačí, aby dvakrát týdně chodil večer jako do posilovny nebo kamkoliv, co zavání pravidelností, a hned je času až až, aniž by to bylo druhému nápadné.

lebahu
25. dubna • 17:29

Dasa52: No čoveče... neříkám hlásit doma příchody a řešit půlhodinu, ale pokud nehodlám z práce (nebo manžel) přijít tak nějak normálně (+-), přijde mi jako slušnost poslat SMS: Jdu na pivo přijdu pozdě. Prostě proto aby ten druhej neměl strach, že se něco stalo. Čekat až od toho druhýho přijde o půlnoci vyděšená textovka, jestli žiju mi nepřijde jako důkaz toho, že si věříme a nešmírujeme se, ale spíš jako bezohlednost, že je mi úplně šumák, že partner doma leze hrůzou po zdi a má strach, jestli třeba neležím přejetá někde v pangejtu.

Elynor
25. dubna • 15:21

Zebruška: to sice může - tedy zahýbat - ale s několika desítkami milenek? To už nějaký čas sežere, a asi by se to projevilo víc než že by se pán občas vymluvil, že jde s kamarády na pivo. A jestliže má ten mládenec svoji rozjíždějící se firmu, tak toho času opravdu nebude mít mnoho, aby jím mohl plýtvat na desítky milenek a ještě to zastat i doma tak, aby se nic nepoznalo :-)

Zebruška
25. dubna • 15:08

ptáček5: i kdyby jí chodil opravdu ob den zahýbat, tak proč by si toho nutně musela všimnout. Můj muž chodí každý den z práce až večer - a vím já, jestli opravdu do večera sedí v práci nebo jestli to tam zabalí ve čtyři a pak má do večera volno? Nevím, já mu před zamestnání postávat nechodím. A když řekne, že jde s kámošem do hospody, tak zase člověk neví, jestli tam jde fakt nebo jestli frčí s milenkou na hodinovej hotel :-) Prostě mu jen věříte, že vám nekecá, protože to je váš partner. Takže takhle nějak se může stát, že vám někdo zahýbá a vy o tom ani netušíte.

Rambíša
25. dubna • 14:24

Bude muset příteli kápnout božskou,aby se dozvěděla,jak to tedy je,i za cenu,že bude osočena v lezení do cizích věcí.Jinak stejně asi půjde tento vztah do kelu,představy jsou vlezlé a ona nemůže lhát donekonečna.Jí se hnusí různé praktiky,tak by si měla najít někoho,kdo je čitelný a také tak sexuálně naladěn jako ona.

ptáček5
25. dubna • 12:32

Mata69: a taky by mne zajímalo, kde na to bral, čas, že si toho dívčina nepovšimla :)

mina0405
25. dubna • 12:14

helza: ehm..čůrání na jinou ženu,chození do bordelu,sex s jiným mužem..asi jsem staromódní a dnes je tohle normální..ale se zbytkem co jste psala souhlasím.

helza
25. dubna • 12:12

mina0405: I kdyby prokazatelně nešlo o pouhé fantazie, ani literární pokusy, ale o zápisky skutečných prožitků, nazvat je hned "prasárnami" je poněkut úzkoprsé a bigotní. Každý máme jiné potřeby a je pouze na těch dvou, jak si je vyřeší. Jestliže pisatelce jsou podobné sexuální praktiky nepříjemné, což pravděpodobně jsou, pak je na ni, zda přijme skutečnost, že přítel si své potřeby řeší mimo domov a s ní má běžný sex. Pokud to slečna neskousne, má možnost se rozejít. V každém případě si musí o tom všem s ním promluvit, možná zjistí, že jejich vztah nic vážně neohrožuje.

helza
25. dubna • 11:55

ruzickaa: Teď jste mi nasadila brouka do hlavy. Já si do počítače píšu kde co. A protože mám špatnou paměť, tak opravdu kde co. A představa, že by snad muž četl, co si píšu, mě tedy opravdu vyděsila. Dokoce i kdybych začala s nějakými literárními pokusy, nechtěla bych aby je četl, dokud s nimi sama nebudu spokojená. Žít v pžedstavě, že mi někdo leze do soukromí je fakt hrozné.

mina0405
25. dubna • 11:53

Dasa52: mě šlo celkově jen o dvě věci 1) do soukromých věcí se lézt nemá,v manželství by měla fungovat důvěra a běda,pokud se pošlape (tím souhlasím s většinou z vás) 2) toho chlapa i tak nemůžu omlouvat,i když sem na dama.cz nepsal nebo pokud je tenhle článek vymyšlenej,to je mi fuk - každopádně mi vadí ta představa,že ty prasárny někde provozuje a slečna by se to dozvěděla ne ze složky SECURITY, ale např. až dostane kapavku nebo jinou pohlavní nemoc.. To mi na tom vadí! Nic víc v tom nebylo :-)

helza
25. dubna • 11:50

Elynor: Souhlasím

Elynor
25. dubna • 11:17

Představy, fantazie a sny nejsou trestné ani úchylné, a to ani když se napíšou do složky Security :-) každý má svobodné právo psát si deníček či poznámky, o čem je mu libo. Tím, že si to napíše, není nijak dokázáno, že to také dělal. 99% všech knih je vymyšlených - nebo snad někdo podezírá například Agathu Christie, že všechny ty mrtvé, o kterých psala detektivky, také osobně zabila? To asi ne, že :-) a nemusí být člověk hnedka spisovatel, aby ho napadlo si jen tak, sám pro sebe, něco napsat. Ano, je tady i možnost, že sex s dotyčnou slečnou je pro mladého muže málo zajímavý, on ví, že ona by žádné zpestření v reálu nepřipustila (za tři roky soužití už to jistě poznal),tak si prostě ve volných chvílích aspoň píše o tom, jaké by to bylo, kdyby se to stalo. Na tom není vůbec nic špatného. Slečna se vyplašila, podle mého názoru, zcela zbytečně.

ruzickaa
25. dubna • 11:06

Mata69: každý má na tu věc svůj názor a vám ho neberu .

Mata69
25. dubna • 10:58

svědčí

Mata69
25. dubna • 10:58

ruzickaa: já nevím jestli jsou všichni svatí, já jen píšu, že já s manželem to prostě neděláme a beru to jako samozřejmost. že vy tomu nevěříte, je vaše věc a dle mého to o čemsi svěčí.

ruzickaa
25. dubna • 10:41

Dasa52: a vy to neděláte ,že tomu fakt věřím !!

ruzickaa
25. dubna • 10:39

Mata69: jistě všichni jsou svati a do soukromí partnerům nelezou tomu fakt věřím

Dasa63
25. dubna • 10:39

redlinecz: S partnerem ve fungujícím vztahu nelze sdílet vše. Jsme dvě samostatně myslící bytosti, se svými koníčky, přáteli, prací atd. To, čemu vy říkáte "sdílet vše", je otroctví, kde partnera vlastníte, můžete mu do všeho kecat, říkat mu, co má dělat a co zase nesmí, kam může jít a kam ne, v kolik se má vrátit a když to nestihne, tak ho seřvete jako malého fracka. Lezete mu do věcí a pak se nestydíte mu nadávat za to, co jste našla. Já si neumím představit, že bych s někým takovým žila. Právě proto, že se máme rádi, tak se radujeme z úspěchů, který ten náš chlap dosáhl někde jinde, než doma, nehlídáme jeho příchody a odchody, protože víme, že by nic špatného nedělal, nelezeme mu do věcí, abychom ho usvědčily, že dělá něco špatného a je třeba mu naplácat. Nenutíme ho, aby po příchodu z práce byl do 5 minut doma, protože víme, že má i svoje zájmy, svoje kamarády a že mu může kdykoliv někdo zavolat, aby mu pomohl se stěhováním nebo šel třeba na pivo. Nenutíme ho, ay nám volal 2 minuty po tom, co "měl být doma", protože my sami se můžeme také zdržet kdekoliv bez výčitek. Například vím, že když řeknu, že přijdu ve 22 hodin z práce, protože jdu na večeři s kolegy, tak mi o půlnoci přijde SMS, jestli jsem v pořádku a nic jiného se mi nestane a nemusím se ztrapňovat před kolegy, že musím zavolat domů, že přijdu o dvě hodiny později. Jsme dospělí lidé, tak není potřeba, aby jeden druhého hlídal a vychovával. Já nechápu, co je tady těm šmírákům na tom nejasného.

Dasa63
25. dubna • 10:25

ruzickaa: je vidět, že šmírování je celkem běžná věc, když vám ani hlava nebere, že je to prostě přes čáru. Tak, jako nekradu sousedovi boty za dveřmi, i když nejsou přibité, tak nelezu do věcí, které nejsou moje, kapišto? Zvedá se mi žaludek z lidí, kteří to dělají a nemůžu pochopit, jak s nimi může partner vydržet. Můj chlap je právník. Jak by se vám líbilo, kdybych si v jeho compu četla o vaší exekuci nebo dluzích z nezaplacených faktur (nebo i osobnějším právním problému jako je rozvod, odebrání dětí z důvodu alkoholismu a pod. pokud by dělal občanské právo a ne obchodní)?

Dasa63
25. dubna • 10:20

mina0405: Je zajímavé,jak jste se všichni pustili do té holčeny a toho chlapa z toho vynechali! ................ Ten chlap se neptal na "Dámě", co má dělat se šmírující manželkou. Ptala se ona, tak dostává odpovědi. Pokud nevím, zda je pravda to, co je napsáno v Security :-), tak nemám co kritizovat, já mu při tom čůrání na jiné ženy nesvítila. A i kdyby to pravda byla, tak mi do toho fakt nic není, je to JEJÍ problém. Reagujeme jen na JEJÍ článek a JEJÍ chování. Ostatní je jen dedukce na základě něčeho, co vůbec neměla číst. Ať mu dá klidně kopačky, mně je to fuk. Rozhodně se oni dva k sobě nehodí. Buď je to pravda a pak si nevyhovují v posteli a on musí hledat uspokojení jinde (morálku řešit nechci - nevěra je dneska tak běžná, že asi neznám osobně nikoho, kdo žije celý život s jedním chlapem/ženskou), nebo to pravda není a pak je stejně čas se rozejít, když ona jemu nevěří a lustruje mu osobní věci - to zamilovaný člověk nedělá, uvědomte si to: pokud někoho miluju a důvěřuju mu, tak ho nepotřebuji šmírovat, pokud ne, tak není důvod s ním zůstávat.

Mata69
25. dubna • 10:18

ruzickaa: co když on ale chtěl, aby to našla? Bál se jí o svých fantaziích na rovinu říci, tak to tak nějak "nenápadně" uložil do PC, protože mu bylo jasné, že soubor nazvaný "SECURITY" bude pro ní neodolatelný :-)

Mata69
25. dubna • 10:17

ruzickaa: co je divného na tom, že manželovi nelezu do počítače? Má služební, má na něm služební věci, stejně tak neleze do PC on mě (stejný účel). A když už mi na PC něco upravuje, nebo s čímsi pomáhá, nemám tu nic, co by neměl vidět (krom služebních zaheslovaných věcí) a stejně tak u něj. Mobily necháváme volně doma a nelezeme si do nich. Jako proč? Mě spíš udivuje, kolika lidem to tu připadá normální a předpokládají, že to ostatní dělaji. Na druhou stranu když budu chtít mít v PC něco, o čem nechci aby kdokoliv věděl, tak to snad zahesluju ne?

Mata69
25. dubna • 10:14

ptáček5: bingo!

ptáček5
25. dubna • 9:52

Vážení, hlavně je to všechno vymyšlená pohádka, celý článek :)

ruzickaa
25. dubna • 8:47

Tak určitě chování chlapa není normální a nechápu proč se všichni pouštítě do té slečny ona si snad psala ten deník o těch uchylárnách?????Přiznejme si jak jsme zde všichni ,že každý by si to v tom počítači otevřel a přečetl nevěřím těm kecům do soukromí manžela ,přítele nelezu to sou jen žvásty každá ,každý by si to přečetl a jinak s takovým partnerem bych nebyla někdo možná má takové sklony ale jestli je slečna nemá tak pryč od něj .

redlinecz
25. dubna • 8:19

Šmírák nešmírák, chování chlapa není normální... Jestli se v tomhle případě většina zastává chlápka, kterej nechá žít ve lži a iluzi svou partnerku, která ať už chtěně nebo nechtěně na to přišla, tak je tahle společnost vážně v pr.... Na druhou stranu všichni si tu chráníte soukromí, tajnosti bla bla bla, není snad partner ten typ člověka, se kterým chcete sdílet vše? Jestli ne, tak máte evidetně svoje partnery sobecky jen pro uspokojení vašich potřeb nehledě na druhou stranu... Nějakej pseudovztah fungovat může, ale opravdu 100% to asi nebude...

mina0405
25. dubna • 8:10

Mata69: vidíte,máte pravdu - pokud to někde provádí tak bych s ním nebyla..takže buď by tu složku neotevřela - a zatím se to nedozvěděla a mohla by chytnout kapavku nebo něco jinýho - a nebo ji otevřela,šmejdila v jeho věcech a udělala chybu,to psaní nebyla pravda a jen výplod fantazie..a pak na to doplatí ona..to mě na tom děsí - jestli má po boku úchyláka nebo nemá..

Mata69
25. dubna • 8:03

mina0405: no a co jako s tím? Když by nesmejčila, nejspíš by se to vůbec nedozvěděla. Teď to vysmejčila, tak co tím? Vylézt s pravdou ven a na rovinu mu to říci a zeptat se ho co to jako znamená. Buď bude tvrdit, že jsou to jen jeho fantazie, a nebo kápne božskou, že má takové potřeby. Co na něm cupovat? Jestli to někde provádí, tak pro mě je to čuně a já bych s ním dál nebyla. Jak se zachová ona, je jen na ní.

mina0405
25. dubna • 7:57

Je zajímavé,jak jste se všichni pustili do té holčeny a toho chlapa z toho vynechali!Jasně,taky manželovi do osobních věcí nelezu a považuju to jako tabu,ale dejme tomu,že by tu složku nikdy neobjevila a pokud to co se tam píše byla pravda-on by si dál užíval čůrání na jinou ženskou nebo sex v bordelu?A to Vám všem přijde v pořádku?Mě teda ne!Je nefér ho vynechat a nadávat pouze jí...Chybu sice udělala,možná ty věci nejsou ani pravdivý,ale neházela bych všechnu špínu pouze na tu slečnu..

Mata69
25. dubna • 7:01

Sisinka2016: tak si to přiznej sama, ale já tedy skutečně do mobilu manželovi nelezu, nelezu mu do tabletu, nelezu mu ani do notebooku. A nedělá to ani on mě. Stejně tak si nerozděláváme vzájemně poštu. Takže nevím co bych si něco takového přiznávala. Jsou prostě věci, které jsou osobní a soukromé.

Dasa63
25. dubna • 0:36

Když pominu to, že slečna je normální odporný šmírák, tak může jít taky o fabulaci nebo chcete-li literární tvorbu, založenou na sexuálních snech toho chlápka a vůbec to nemusí souviset s realitou. Můj přítel si běžně půjčuje můj notebook, když jsme u mě na víkend a nemá sebou svůj. Nikdy by ho nenapadlo v něm otevřít jakýkoliv dokument s jakýmkoliv názvem, který není v jeho osobní složce, stejně jako by to nenapadlo mě v tom jeho. Oba máme v compech "tajné" dokumenty pracovního rázu a nevím jak on, ale já si je nijak nechráním proti němu, protože to je prostě základ našeho vztahu, že máme oba právo na soukromí. Ostatně kdyby mi někdo soubor otevřel, tak bych to samozřejmě poznala, protože každý soubor má v metadatech svojí historii. Pokud by to udělal, vzal by vztah krátký konec. To bych nepřekousla. Je to hnus a dělají to jen lidi, kteří toho druhého chtějí vlastnit.

Dasa63
25. dubna • 0:24

Sisinka2016: přiznejme si, že hrabat se komukoliv v soukromí je nechutné a většina normálních lidí by to nikdy neudělala, zejména proto, že by to také od nikoho nesnesla. Kdo to dělá, ten si nezaslouží nic jiného, než aby dostal ze vztahu "padáka".

Sisinka2016
24. dubna • 22:28

Priznejme si ze vetsina z nas slidi at uz jakoliv. Taky by jste asi neskakali 2 metry radosti z toho co by jste se docetly kdyby se to delo ve vasem vztahu..

Mata69
24. dubna • 21:00

SECURITY a REALITY, fakt podobné názvy! :-/ Všechny pořád stejně dokola, šmejdí, smejčí, šmírují, až najdou to, co hledaly. DŮKAZ! Proč být šťastná a v pohodě ve vztahu, který funguje? Když to může vlastním šmírováním totálně pokazit, že?

eseta
24. dubna • 20:14

LOL

Syda1949
24. dubna • 19:30

Že by to byly zrovna podobné názvy? Spíš byla složka security lákavá...

Elynor
24. dubna • 19:19

To povídej holubům, puso, že jsi to našla náhodou a klikla omylem. Security a reality skutečně není podobný název :-)) Jdi do koupelny, podívej se na sebe do zrcadla a hodně dlouho se červenej. Pak ti možná dojde, že kdo šmíruje, doplatí na to nejvíc sám. No a ten skvělý vztah rovnou odepiš, sama sis to zkazila. Pro toho mládence je to štěstí, aspoň včas pozná, co si nasadil domů.

druidka
24. dubna • 18:54

Fantazie jsou fantazie a realita je realita . Neřešila bych něco o co mne nežádá a jsou to jen jeho afrodiziaka . Časem si dost možná i nějakou společně okořeníte skomírající intimní život

Doporučujeme

Články odjinud