ŠÁRKA (33): Mezi mým mužem a jeho rodinou zuří bitva o majetek

SandraN
11. dubna • 20:27

Bylo by bývalo ideální, aby oba bratři měli v domě svůj byt a svoji polovinu a pokud to jen trochu jde, aby to bydlení bylo oddělené se samostatným vchodem a měřiči. Nebo aby bydleli každý jinde samostatně a matka sama v domě s nájemníky. A aby to tak společně hlavně oba chtěli. Maminka by bydlela ve třetím bytě a bratři by postupně dům dali do pořádku. Nebo by na jeho renovaci zájem neměli a až matka zestárne, dělili se o její péči rovným dílem. Utopie, že. Oba bratři, ať jsou už vztahy a důvody jejich rozdílného názoru na bydlení jaké chtějí, jsou patrně tak trochu rozdílných povah. Což vyústilo v ten nejednotný názor na rodný dům. Bydlící bratr a jeho žena, která na něj asi má nějaký vliv, si aniž bych chtěla někoho osočovat, velice dobře spočítali, že maminka při společném bydlení může ohlídat děti, pomoci, přispět nějakou tou korunou na cokoli, při péči o ní nebudou muset nikam daleko jezdit, a jako bonus už možná dopředu při přestěhování počítal, že by na tom mohl vydělat a svůj podíl na domě zvýšit. Což se mu nakonec tedy podařilo. Zatímco nebydlící bratr chce spíš pro novou rodinu a soukromí a klid. Myslím, že při dědictví byl dům odhadnut a tak tu sumu čtvrtiny domu po pár letech plus mínus /samozřejmě se odhad bude v případě soudu o vyplacení muset dělat nový/ oba bratři znají. Stejně se kloním k tomu, že to, že jedno dítě se mnou bydlí a druhé ne, není důvod k jakémukoli zvýhodnění toho dítěte bydlícího. Oba bratři, jak píše manželka, se podíleli na pracech rovným dílem. Samozřejmě by bylo nelogické, aby nebydlící přidával na opravy bydlícímu. Něco jiného by bylo, kdyby ty opravy dělali a oba tam nebydleli. Například kdyby opravili střechu, kdyby tam matce teklo. Podle mě, a to je neznám, ten bydlící nějak využil situace k tomu, aby byl před bratrem preferován. Je taky docela možné, že ho matka má radši a že to iniciovala ona. Ono je docela běžné, že rodiče dětem neměří rovným dílem. No a neodpustím si další příklad ze života - slečna měla vlastní byt, vdala se, krátce poté se ale ozvali rodiče manžela - majitelé poloviny domu - že ten druhý manželský pár odchází bydlet k dětem na stáří a že jim nabídl tu svou polovinu odkoupit jako prvním. Staří tolik peněz neměli a s cizími lidmi v baráku být taky nechtěli. Mladá paní tedy prodala byt v paneláku a když se s ní po dvaceti letech muž rozvedl a přivedl si do domu rodičů jinou partnerku, šla s dětmi do pronájmu. A že do majetkového vyrovnání manžel moc nespěchal, si umíte představit. Zkusila nervů a starostí. Byla to pro ni i děti docela finanční rána, neměli zrovna stálé zaměstnání a ani bydlení. Vlastní byt je myslím lepší, než barák napolovic....vždycky.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud