SAŠA (31): Přítel je nepořádný, přivádí mě to k šílenství

Zebruška
18. března • 12:46

SandraN: ale to je trochu něco jiného, co popisujete u toho jedináčka. Podle mě je rozdíl mezi mužem, který očekává, že vše bude hotovo, že vše bude mít připraveno, ale nebude to on, kdo to udělá, zkrátka čeká, že o něj někdo bude pečovat, a mezi mužem, který nepotřebuje, aby ho někdo obskakoval, který se zařídí sám, jen má prostě jiné představy o pořádku a nižší nároky na něj než jeho žena. Z článku totiž nijak nevyplývá, že by přítel Saši například očekával, že za nej bude sbírat a umývat hrnky. On by si ten hrnek pravděpodobně umyl sám, až by ho potřeboval, třeba na druhý den a nevadilo by mu, že stojí špinavý přes noc na stole, jenom to je přístup, který jí nevyhovuje - ona by ráda měla ty hrnky večer umyté a srovnané ve skříňce. Stejně tak s tím oblečením propoceným po cvičení - nikde přece nepíše, že by přítel pohodil tašku a očekával, že ona zařídí, uklidí a vypere. On by si to nejspíš udělal, až zas půjde cvičit. Ale jí leze na nervy, že má špinavé prádlo v tašce, protože ona by si ho hned vytáhla. Na mě to z článku působí tak, že tyto věci dělá ne proto, že by musela, že on by to neudělal vůbec, ale proto, že má svoji představu pořádku a tu chce mermomocí naplnit a když se jí nedaří ke stejné představě přimět jeho, tak to radši udělá sama. Není to o tom, že jeden musí pečovat o druhého jak o nesvéprávného, ale o tom, že mají jiný přístup k pořádku a co jednomu připadá v normě, druhého už štve. A pak si musí rozmyslet, do jaké míry ji štvou ty neumyté hrnky - jestli tak, že kvůli tomu nezvládne s ním žít ve společné domácnosti. Jestli jemu totiž neumytý hrnek nevadí, tak ho samozřejmě může umýt, když mu ona řekne (to i píše, že udělá) nebo si ho umyje, až ho bude potřebovat. Ale zas nemůže Saša počítat s tím, že od teď si bude už jen s hrůzou kontrolovat, aby po něm někde doma nezůstal stát hrnek a ona nebyla hned naštvaná. Každý doma potřebuje taky trochu pohody a uvolnění a ne jen naplňovat představy toho druhého. Já bych se s ním domluvila, že toto a toto třeba mě štve hodně a ve společné domácnosti to nemůžu rozdýchat, tak jestli by na to mohl myslet a na toto dát pozor, ale zas nad něčím musí mávnout rukou ona.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud