Scénáristky Kateřina a Jitka Bártů: Jako nevěsty jsme neudatelné!

Scénáristky Kateřina a Jitka Bártů: Jako nevěsty jsme neudatelné!

Jsou velice úspěšná dvojčata. Jitka blondýna a její dvojče bruneta Kateřina maturovaly v rodné Jihlavě a vystudovaly scenáristiku ve Spojených státech. Kromě tří knih, které vydaly, staly se populárními především jako autorky televizních Rodinných pout a poté jejich pokračování s názvem Velmi křehké vztahy.

"V TýTý získal náš seriál sice třetí místo, ale přesto je z uváděných českých televizních seriálů ten náš nejdelší a pořád má více než milión diváků," říká Korzu Kateřina a Jitka ji doplňuje: "Je bezvadné, že jsme sestry, proto se nám společně dobře pracuje. Někdy se ale o vývoj jednotlivé postavy tak hádáme, že dramaturg se směje a říká, že ty naše hádky by se daly rovnou živě vysílat."

"Teď už běží třetí řada tohoto seriálu, každá byla poněkud jiná. Ale zdá se nám, že tato s některými původními hrdiny, v novém prostředí a s novým režisérem Vladimírem Drhou , je nám nejbližší. Nejvíce splňuje naše představy o tomto seriálu, "říká Kateřina a Jitka přitakává. "Třeba taková Andrea v báječném podání Dany Morávkové je v tomto pokračování zamilovaná, ale otázkou je, jak se její vztah vyvine, jestli je doopravdy tak láskou zblázněná a jestli to myslí se svým milencem-lékařem opravdu vážně," říká Jitka a Kateřina jí rychle dává prst před ústa.

Autorky samozřejmě nesmějí prozradit, jak vše dopadne, ale rozhodně chtějí psát a točit tak dlouho, dokud bude mít telenovela své věrné posluchače.

Dvojčata Bártů přiznávají, že i ony prožívají své "velmi křehké vztahy". "Ty ale máme pečlivě zavřené pod zámkem. Prozradíme jen to, že vdávat se rozhodně ani jedna z nás teď nebude. Popravdě řečeno, jsme díky své práci jako budoucí nevěsty poněkud neudatelné," krčí obě svorně rameny.

Doporučujeme

Články odjinud