Sedm statečných bude mít hvězdné obsazení: Freeman, Costner, Cruise, Damon a další…

Sedm statečných bude mít hvězdné obsazení: Freeman, Costner, Cruise, Damon a další…

Společnost MGM, která plánuje nové zfilmování legendárního westernu, si už zajistila účast Toma Cruise (49), Morgana Freemana (75), Kevina Costnera (57) i Matta Damona (41).

Sedm statečných z roku 1960 je film, který zná snad každý. Snažit se o remake je podnik sice riskantní, ale MGM se do něj pouští a snaží se zajistit si opravdu hvězdné obsazení. Jeden z členů přípravného štábu řekl reportérům listu The Sun:

"MGM do toho filmu investuje opravdu velké peníze a do hlavních rolí chce pár opravdu slavných jmen. A dá se říci, že Cruise a Damon k absolutní špičce patří."

Tom Cruise by se měl ujmout role Chrise, kterou v původním filmu Johna Sturgese hraje Yul Brynner. Matt Damon by měl hrát pistolníka Vina, kterého ztvárnil Steve McQueen, a Kevin Costner se představí jako Britt a bude tedy následovat Jamese Coburna. Freeman nebude jedním z pistolníků - zahraje si prý padoucha Calveru, kterého před dvaapadesáti lety mistrně zahrál Eli Wallach.

Všichni herci, kteří se zatím k účasti na projektu upsali, se již dříve osvědčili ve westernech. A ačkoliv nová zfilmování oblíbených filmů bývají považována za nepříliš originální pokus zajistit si obecenstvo, nutno připomenout, že film Sedm statečných je vlastně americkou verzí slavného snímku Sedm samurajů. Ten v roce 1954 natočil úspěšný japonský režisér Akira Kurosawa.

Foto: Profimedia.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Laďka Něrgešová: K hubnutí mě přemlouval Renč i můj gynekolog

Doporučujeme

Články odjinud