Sen o krásném bydlení se brzy rozplynul. Soused se nám snaží udělat ze života peklo!

7 komentářů

mlik
19. dubna • 22:51

A řešte to hned. Léto za dveřmi, tak ať si ho užijete. Napište mu dopis, jasný, stručný. Pokud ... obrátíme se na příslušné orgány.... apod. A obraťte se. Držím palce!

helza
13. dubna • 19:27

šiška: no, u nás na vsi takovou vyhlášku máme taky. Sice obecní vyhlášku, ale máme. Včetně toho, že se nesmí pálit listí, natož plasy a podobně. Nemyslím, že jsme jediná vesnice v republice.

šiška
5. dubna • 16:19

Když jsem byla v Německu tak mě překvapilo jaký je tam bezva zákon! Pod vysokou pokutou se nesmí o víkendu dělat hluk, pouštět cirkulárku, sekat trávu, mýt auto, prostě se musí dodržovat klid a odpočinek! Němci to skutečně dodržují, respektují to. Čech mávne rukou a řekne, kdy jindy bych měl pracovat na svém. Přes týden nemám čas a basta. Němci mají i nesrovnatelně mnohem přísnější zákony na silnicích. Čech nechápe že je to v zájmu života a zdraví!

LencaV
3. dubna • 9:49

Herulinka: tak ten pocit - nechuť jezdit na chalupu - znám. Mně zase obec postavila vedle mého domečku dětské hřiště. Klidně mě obviňte, že nemám ráda děti (mám dvě vnučky), ale ti fakani mi fakt brali chuť do jakéhokoliv budování. Nakonec - po peripetiích - se dětské hřiště odstěhovalo na velké hřiště a konečně mám pokoj. Ale také škody. Spadl jim balon do zahrady, nikdo tam nebyl, tak prorvaly děti zlaté plot, aby si pro něj mohly dojít. Miluju děti..

hankamishka
3. dubna • 0:45

a co tak ukázat jeho dětem,...kde by měli postavený dům?? s močůvkou protékající, zvířaty s hnojem za plotem, děti další obtěžující, kravál ze dvora ???

Herulinka
2. dubna • 18:34

Jo, taky jsem si myslela, jak budu jezdit na chalupu na Šumavu za klidem a pohodou, dokud si sousedi naproti nevzpomněli, že začnou rekonstruovat. A tak už několik let po sobě v domě přes zimu bydlí makáči, přes léto se tam jezdí "rekreovat" majitelé nebo nájemníci. První, co bylo, že si z bývalého chléva udělali diskomístnost s úžasnou aparaturou a vše je slyšet samozřejmě k nám. Pak si udělali za barákem rybník, teď budujou cestu, každou chvíli tam jezdí náklaďáky (dřív tam projel traktor maximálně o žních), prostě idylka. Možná by mohli zainvestovat do vysoké protihlukové zdi, ale obávám se, že v úžasu nad vlastní dokonalostí ani netuší, že jejich hluk někomu vadí. Když to shrnu, už se mi tam ani nechce jezdit, při představě, co tam zase bude.
V příštím životě tedy zásadně jen na samotu do lesa :-)

Igor7
31. března • 21:43

Sousedske vztahy jsou urcite věcné téma, v případě jejich narušení a zde je to zcela evidentní, bych doporučil dát sousedům zřetelně najevo, že se chovají protizákoně. Viz. úprava v občanském zákoníku. Problémy bych navrhoval projednat buď na obecním úřadě nebo lépe s advokátem. Těmto vztahům se říká sousedské imise a zde platí, že každý může svá práva vykonávat jen tak, aby neobtěžoval nad únosnou míru ostatní hlukem, kouřem, atd. atd. Navíc pokud vám z cizího pozemku proteka mocuvka, zde bych důrazně pana souseda upozornil, že pokud to nepřestane, necháte zamorenou půdu odstranit a náklady požadovat soudně po něm. Držím palce při řešení sporu, ale určitě se nenechte tímto omezeným hovadem zatlačit víc do kouta než v něm už jste.

Doporučujeme

Články odjinud