Seriál Letiště startuje na Primě již dnes 4. září

Seriál Letiště startuje na Primě již dnes 4. září

Nový dynamický seriál o mezilidských vztazích odehrávající se v atraktivním prostředí letiště a obsazený hvězdným a netradičním obsazením startuje boj o diváckou přízeň první zářijové pondělí na TV Prima.

Anna Šišková, David Matásek, Maroš Kramár, Zuzana Bydžovská, Aňa Geislerová, Alois Švehlík, Božidara Turzonovová, Jitka Schneiderová, Zuzana Norisová, Petra Špalková, Vladimír Kratina nebo Filip Blažek. Takový je opravdu nevšední herecký tým seriálu, který vzbuzuje veliká očekávání. Nejobsazovanější česká filmová herečka Aňa Geislerová nikdy v seriálu nehrála – naopak se tomu vždy bránila. Anna Šišková, Zuzana Bydžovská, Petra Špalková, Božidara Turzonovová – vynikající a respektované herečky, které si vybírají, kde budou hrát. Roman Holý jako autor hudby, Dan Bárta coby autor textu titulní písně – no netetelíte se nadějí, že konečně přijde na obrazovky něco, co opravdu stojí za to?

Hlavní ambicí tvůrců je zaujmout tradiční „primetimeové“ publikum a k obrazovkám navíc přitáhnout divácké skupiny, které zatím o domácí seriálovou tvorbu nejevily zájem. Letiště je příběhově košatější než dosavadní seriály vysílané dvakrát i vícekrát týdně, nabízí rafinovanější zápletky napsané filmovými profesionály, sází na špičkové herce. Letiště je moderní seriál, s dějem vystavěným tak, že na své si přijdou pravidelní diváci i ti, kteří se na něj podívají příležitostně.

Divácky zajímavé jsou jistě i dekorace, ve kterých se seriál natáčí a které patří svými bezmála 4 000 m2 mezi vůbec největší u nás. Kromě hangáru s funkčními sportovními letadly byl vyroben i trup dopravního letadla Boeing 737 nebo letištní hala. Seriál také nabídne reálné letecké záběry malých letadel i trikové záběry modelů letadel „nad mraky“.

„Chceme diváky především bavit. Ale třeba se nám podaří skrze naše hrdiny sdělit i něco víc. Především chceme dělat seriál, který bude bavit i nás! Letiště není jen vztahovým seriálem, kromě zajímavých osudů hlavních hrdinů a neokoukaného prostředí nabízí v jednotlivých dílech hlavně výrazné epizodní zápletky!“ říkají o svém novém projektu jeho producenti Vratislav Šlajer a Petr Bílek ze společnosti FilmBrigade, která Primě dodává seriál na klíč. A dodávají: „Na začátku jsme si s režisérem Petrem Zahrádkou řekli, že se pokusíme ke spolupráci získat ty nejlepší herce a tvůrce. Lidi, které máme rádi a kterých si vážíme, se kterými pro nás bude čest spolupracovat. A to se nám povedlo – máme ten nejlepší štáb a skvělé herce. Snad je přesvědčilo i to, že považujeme seriál za smysluplný žánr.“

Letiště obohatí seriálově nabitý podzim na českých televizních obrazovkách. Producenti a duchovní otcové seriálu podle svých slov nejsou typickými seriálovými diváky, ale jak říkají, mají radost z toho, že české televizní stanice do podzimního schématu nakoupily celou řadu špičkových seriálů. „Např. očekávané Zoufalé manželky způsobují po celém světě nemalé závislosti na obrazovce. Vlastně nám je ctí, že máme šanci být v tom sloupečku v televizním programu s Letištěm vedle nich“.

FilmBrigade

FilmBrigade vznikla jako sesterská společnost produkce Bionaut Films, která má bohaté zkušenosti na poli celovečerních filmů. „Film v názvu znamená spíš přístup než formát – i seriál Letiště se proto snažíme točit filmově,“ říká Vratislav Šlajer.

Letiště – realizační team

Pro Prima TV – Redakci vlastní tvorby vyrábí společnost: FilmBrigade s.r.o.

producent: Vratislav Šlajer, Petr Bílek autor koncepce, postav a dějových linek, hlavní režisér Petr Zahrádka

hlavní scenárista: Ondřej Provazník, Tereza Dusová

režisér: Petr Zahrádka, Jaroslav Fuit, Jakub Sommer, Radim Špaček

hudba: Roman Holý

výtvarník kostýmů (uniformy a šatník hlavních postav) Leeda s.r.o. grafický design Side2

Kontakty FilmBrigade s.r.o., www.filmbrigade.cz Mediální servis: 2media.cz, s.r.o.

Doporučujeme

Články odjinud