Seriál o hubnutí s Petrem Havlíčkem - 3. díl: Co jíst k snídani, obědu a k večeři

13 komentářů

LiliLíí
7. ledna • 23:41

.......celozrnné pečivo i chléb si peču sama, zapékám si musli....
Jsem nachystaná si péci i sušenky, receptů je dostatek... některé si přizpůsobím, aby mi vyhovovaly.... uznávám, že je to hodně i o čase...

kiburi
25. srpna • 12:23

Sušenka je keks a keks je sušenka. Nebo také biskvit.
Pan Havlíček taky nemusí mít ve všem stoprocentně jasno. Možná myslí wafle neboli oplatky a ne keksy (nebo si to také plete). V 6.dílu (nevhodné potraviny)píše , že nedoporučuje OPLATKY (neboli wafle :D) a cukrovinky s náplní ze ztužených tuků. Takže nejezte nic, co obsahuje ztužený tuky a máte po problému. Pečte si celozrnné sušenky doma, ať víte, na čem jste.

Heligon
23. srpna • 6:33

Sušenka - Wikipedie
cs.wikipedia.org/wiki/SušenkaSušenka BeBe s celozrnnými cereáliemi. Sušenka nebo též keks, je malý pečený zákusek nebo koláček, většinou suchý. Má obvykle sladkou, nebo slanou chuť

Hagil
21. srpna • 8:56

Dobrý den - ani jsem nečekala, že se tu sejde tolik názorů - děkuji Vám za všechny.
Nejvíce mi pomohl příspěvek od didier 16/08/2012 z 12:18 hodin - zdá se, že obsah tuku v tomto druhu pečiva bude asi tím určujícím faktorem, zda se jedná o sušenku či keks.
Pane Havlíčku, ubylo by Vás, kdybyste laskavě důsledně u všeho vysvětloval, proč toto ano a tamto ne? Ale to už by pak nebyl důvod psát další díly kníh s touto tématikou, že? Nebo je snad k nalezení v nějaké Vaší již napsané knize zdůvodnění, proč se k dopolední svačině hodí celozrnná sušenka, ale ne keks? A je někde k nalezení Vaše definice rozlišení sušenky a keksu?
Jo aha - Vy to tu nejspíš nečtete... Pardón.

kiburi
19. srpna • 18:18

Slané bývají obvykle spíš krekery (cracker).
Sušenky, cookies, keksy, biscuits, koekjes, čajové pečivo to všechno jsou synonyma pro pečivo většinou trvanlivé, malých tvarů. Přečtětě si někdy na obalu jakýchkoliv sušenek texty v jiných jazycích.

jojoj
17. srpna • 7:52

neni keks slany?

Damera
16. srpna • 13:48

Dobry den chci se zeptat, Jak si mam dat pozor na Proteiny,sacharidy a tuky??Snazim si davat pzor ale moc tomu nerozumim,kolik ceho.Dekuju

didier
16. srpna • 12:18

našla jsem jen tohle:
Recepturní složení je velmi rozdílné pro různé výrobce. Obsahy tuku 0 - 35 %. Podle toho se rozlišují měkké, tučnější sušenky s obsahem tuku 15–30 % (biskvity) a tvrdé méně tučné s obsahem tuku 0-15 % (keksy).
rozdíl bude asi v obsahu sachardiů a tuků..jinak se to ale označuje různě.
Otázka je tedy jaký je rozdíl mezi sušenkou biskvitem a keksem :-D

vozlenka
16. srpna • 11:40

Já bych řekla, že keksy jsou slané a sušenky sladké :-)

Betyyna
16. srpna • 11:30

být...

Betyyna
16. srpna • 11:30

Ještě může bát, že sušenky jsou jenom ty placaté...

Betyyna
16. srpna • 11:29

Já jsem vždycky myslela, že sušenky a keksy jsou stejné a oplatek je jiný ale jestli je to tak, netuším?

Hagil
16. srpna • 8:46

Prosím, jaký je rozdíl mezi sušenkou a keksem?

Doporučujeme

Články odjinud