Seriál o hubnutí s Petrem Havlíčkem - 4. díl: Cukry a umělá sladidla při dietě

15 komentářů

Hanuliinka
2. října • 8:30

Taky bych řekla, že slazení je spíše zvyk. Čaj jsem se sladit odnaučila, ale kávu, tu si sladkou nikdy neodpustím. Vzhledem k tomu, že jsem se teď rozhodla pro zdravý režim sladím sladidlem SlaDIA, na redukční dietu je úplně super, chuťově totiž člověk skoro nepozná rozdíl a ta sladká káva prostě nemá chybu.

LiliLíí
7. ledna • 23:57

.... sladit čaj či kávu je zvyk. Není to potřeba. Je to možné odnaučit. Mám také ráda sladké, ale ještě si sladit čaj a kávu, to mi připadá hodně. Bílý cukr je Zabiják Bílý.

Kamtcha
29. srpna • 14:43

Už jste vyzkoušela některá hubnoucí nápoj Aspire? Nevím, zda to mám zkusit. Dokáže údajně spálit až 200 kcal, což je opravdu dost.www.aspirenapoj.cz

faD
25. srpna • 3:15

Já sladím celý život bílým cukrem a hojně vždycky mi sladké chutnalo a chutná ale že by to na mě bylo vidět nikdo říct nemůže nemám ani gram nadváhy zato pár kg pod váhy a to už mám za pár do důchodu sport mi nic neříká ale pokud nejde o buchty tak se zrovna nepřejídám.

andrbla
23. srpna • 16:14

Je pravda že hubnutí s panem Havlíčkem je opravdu jen pro mladé.Jak mají hubnout starší ženy které mají už nějaké, nemoci, operace kyčlí a podobně.Tak nám tedy poradíte jak máme shazovat kila!!!

Ilona
21. srpna • 9:16

Kamar sladidla ze stevie prodávají ve zdravé výživě, kupuju tekuté nebo prášek. Pachuť to trochu má, ale pokud se nesladí šíleně, tak se to nepozná, mám to vyzkoušeno na rodině.

Kamar
19. srpna • 17:25

Stévii v lékárně rozhodně nekoupíte. Je to rostlina, sladí se jejími lístky, a dá se tudíž pořídit např.v zahradnictví. V lékárně koupíte SteviaN! , Steviol, Stevii zn.Sweetiva nebo Natusweet.Všechno jsou to tablety nebo prášek. Pochybuju,že sladidlo v nich je izolované ze stévie, bude nejspíš vyrobené synteticky, byť podle přírodního vzoru. Osobně jsem chutnala SteviaN! v tabletách a má pro mě hroznou, nepřirozenou pachuť, která zůstávala v kávě na dně hrnku. Musela jsem s tím přestat. Chutná mi Cukren (sukralóza), používám ho i práškový do pečení pro diabetika.A samozřejmě chuťově je dobrý i aspartam, např.Irbis. Některé internetové články mu div nenasadí psí hlavu.Takové "zaručené" zprávy ale provázejí, co se pamatuji, jedno každé umělé sladidlo, např.cyklamát taky (pro pamětníky : tuzemské kapky Dukaryl nebo tabletky Spolarin, už se nevyrábějí) - a taky byl bez pachuti. Klíčové je, nepoužívat jakéhokoli sladidla do nápojů 1O tablet denně, ale třeba 2x2 - proč ne (o nesmyslném popíjení limonád slazených čímkoli neuvažuji, tam jsou průšvih i barviva a konzervancia ).Potom si asi nemusíme lámat hlavu, jestli je možné dát si ještě jeden lightjogurt.

Heligon
18. srpna • 18:13

všimli jste si, že výživoví poradci nemají problém s nadváhou ? - jsou to ti šťastlivci, co v životě nepřiberou ......a radí a radí a radí .....

Barbina10
18. srpna • 0:08

Taky jsem čekala stévii, a nic,já teda normálně sladím cukrem,ale ostatní u nás doma stévií a pochvalují si ji.

šiška
17. srpna • 17:10

Mata69 jasně že neskončí spalování úplně do mrtě, ale drasticky hodně se zpomalí!proč je tedy vidět na ulicích spousta lidí po 60tce spíše obézních než normální postavy? u starších doktorů jakbysmet, ani oni si nemohou pomoci.V mém okolí a zaměstnání člověka kolem důchodového věku není vidět štíhlého, a když tak 1 ze 100.To ale každý zjistí sám na sobě, až se do takového věku dostane.Nikomu nic nevnucuji.

Ilona
17. srpna • 13:23

Tady je pěkný rozhovor s doktorem o umělých sladidlech.
http://ona.idnes.cz/on-line-rozhovor-cukr-nebo-umele-sladidlo-f1y-/zdravi.aspx?c=A120814_103046_zdravi_pet

Mata69
17. srpna • 12:28

a nesouhlasím s tím,, že se tuky musí vyloučit, to je chyba...omezit a vyměnit za "správné" tuky. Jak vidíte, sama máte hodně předsudků a nesprávných názorů co se stravy týče. Ono ani to "zmenšení" porcí není uplně správný výraz, spouta silných lidí je podviživených, právě proto, že uplně minimalizovali své porce.

Mata69
17. srpna • 12:26

Šiška: jasně, že neříká nic světoborného, ale proč je teda všude přehršel nesmyslných a zaručeně fungujících diet a proč je stále tolik silných lidí?
A to Vaše omílané, že po 60 v těle končí spalování a hubnout nejde už je trochu ohrané. Není to pravda. Kdyby vám skončilo "spalování" budete hned po smrti.

šiška
17. srpna • 10:57

Žádné světaborné rady nedává! Pokud člověk dokáže logicky uvažovat tak ví, že při hubnutí se musííí vyloučit cukry,tuky,zmenšit porce a hýbat se!Nic jiného zatím lidstvo nevymyslelo.Ovšem i toto platí pouze do určitého věku,kolem 60tky začnou kg letět nahoru,jelikož končí v těle spalování.Bohužel, realita stáří.

bubulína
17. srpna • 7:57

nevím,proč nezmiňuje stévii,přírodní sladidlo bez kalorií.Na rozdíl od umělých sladidel úplně neškodné.Lze koupit v lékárně,na internetu...

Doporučujeme

Články odjinud