Šest rad pro hubnutí

Šest rad pro hubnutí

Chtěla byste zhubnout, ale nevíte, kde začít? Měla byste nejradši po ruce návod, kterého byste se mohla držet? Jeden vám tady nabízíme. Představíme vám šest nejčastějších rad, které jsou platné opravdu pro každého.

Nejdříve si několik dní zkuste zapisovat, co sníte, kolik toho sníte a hlavně za jakých okolností jíte. Například z nudy, ve stresu, ze zoufalství a podobně. Pak se nad vaším seznamem zamyslete a posuďte sama, jestli ty chipsy, které chroupete při práce na počítači, jsou opravdu nezbytné. Za druhé přemýšlejte nad tím, jaký máte vlastně názor na různé stravovací návyky. Jak se třeba díváte na zdraví životní styl nebo na svačiny v rychlém občerstvení? Zkuste se dívat s nadhledem. Na základě toho, si pak uvědomte, proč je pro vás redukce váhy tak důležitá a jestli máte opravdu vůli dietu zvládnout.

Další důležitou radou je, jak nakupovat. Radíme vám udělat si rozpis na týden dopředu a vyrazit na nákup. Pamatujte si, že na pokud jedete na nákup hladoví nebo naopak přejedení, ovlivní to váš výběr potravin. Nakupovat byste také měla v klidu. Pokud je vám smutno, tak raději nákup odložte.

Zapomeňte na výtah. Ano je to jistě skvělý vynález, který má své opodstatnění, zvláště, když bydlíte v desátém patře a táhnete čtyři tašky s nákupem. Pokud ale jdete jen s kabelkou, výtah ignorujte a jděte po schodech. Vaše tělo to jistě ocení. Takové opatření se netýká jen výtahu a schodů ale také auta a kola nebo pěší chůze a jízdy tramvají. Věděla jste, že například používáním ovladače můžete přibrat až kilo za rok? Zkrátka snažte se využívat co největšího počtu příležitostí pro přirozený pohyb.

Abyste se nesnažila jen tak „zadarmo“, vyberte si nějakou motivaci. Zkuste třeba partnerovi naznačit, ze pochvala a povzbuzení, je mnohem lepší než kritické pohledy. Ale lepší než motivace je odměna. Ale ne taková, na kterou jste zvyklá od maminky nebo babičky. Zapomeňte na sladkosti a jiné kalorické bomby. Odměňujte se jinak. Kupte si večerní šaty a jděte do divadla.

1.Jakým pohybem byste měla začít při držení diety? 2.Víte, jak nakupovat, když držíte dietu? 3.Jak se můžete odměnit po shození prvních kilogramů?

Výsledky kvizu a další zajímavosti naleznete na http://www.doformy.cz/kviz86>www.doformy.cz/kviz86

Doporučujeme

Články odjinud