Sex po ránu: V čem jsou výhody milování po probuzení?

Sex po ránu: V čem jsou výhody milování po probuzení?

Spousta žen si sex po ránu odpírá, řeší špatný dech i to, že nevypadají dokonale. Pravdou ale je, že partner tyto věci nevnímá a sex po ránu rozhodně uvítá. A vy byste měla taky, prospějete tím svému zdraví, kráse i náladě! V čem všem je ranní sex skvělý?

Posílí imunitu

Ranní sex je bezesporu prospěšný pro naše zdraví. Během orgasmu se uvolňuje pětinásobné množství hormonu oxytocinu, než je běžné. Oxytocin, kterému se také říká hormon lásky, má podobné účinky jako morfin, a tak bude konec bolestem hlavy nebo zubů. A co víc? „Ranní sex zvyšuje hladinu imunoglobulinu IgA, jenž tělo chrání před infekcí. A právě proto je tato aktivita tolik podporována lékaři,“ uvedla pro deník Daily Mail americká výzkumnice Debby Herbenick.

Je možné zvýšit chuť na sex? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Zlepšuje náladu

Endorfin neboli hormon štěstí určitě znáte. Uvolňuje se do těla právě při sexu a způsobuje dobrou náladu. Navíc vás pořádně nabije energií, ze které budete čerpat minimálně do odpoledních hodin. Můžete tak s klidem vynechat kávu a prospět tím svému zdraví.

Pokračování 3 / 5

Zbavuje stresu

Podle výzkumů, které prováděli skotští vědci, je díky sexu možné snížit stres až o polovinu. Navíc kvalitní a pravidelný sexuální život udržuje pravidelný krevní tlak. Pokud vás tedy během dne čeká důležité jednání nebo třeba setkání s tchyní, neváhejte po ránu a vrhněte se na svého partnera.

Pokračování 4 / 5

Prospívá kráse

Uspokojení a radost z ranního orgasmu se vám viditelně usadí ve tváři. Rozzáří vám oči a rozšíří úsměv, takže budete ihned vypadat krásněji. Má také příznivý vliv na pleť a vlasy. Během „horké chvilky“ totiž dochází ke zvýšenému prokrvování a tvoří se kolagen a estrogen, tudíž je pleť pružnější a vlasy rostou rychleji.

Pokračování 5 / 5

Nahradí cvičení

Jestli se každé ráno přemlouváte, abyste zahájila den rozcvičkou, zkuste ji vyměnit za ranní milování. Během sexu se totiž kalorie pálí jedna radost, a obzvlášť po ránu. Za třicet minut sexu spálí ženy kolem devadesáti kalorií. A přiznejme si to, sex je určitě příjemnější činnost než cvičení!

Doporučujeme

Články odjinud