Sex s bývalým partnerem: Jaká pravidla je důležité si nastavit?

Sex s bývalým partnerem: Jaká pravidla je důležité si nastavit?

Váš vztah s partnerem možná po lidské stránce přestal fungovat, ale v posteli jste pořád žhaví jako na začátku. Ano, i to se stává. A není neobvyklé, že i po rozchodu čas od času zatoužíte po milování s ním. Sex s bývalým partnerem může fungovat, vyžaduje ovšem určitá pravidla. Jaká to jsou?

Nechte minulost za sebou

Chcete-li, aby sex mezi vámi a vaším bývalým fungoval, musíte se zbavit minulosti. Ať už jste jeden druhému ublížili, nemá cenu se v tom nadále vrtat. Jestli pokaždé, když spolu strávíte chvilky vášně, začnete svému ex vyčítat jeho chyby, je zaručeno, že to nebude trvat dlouho a žádné další chvilky vášně nebudou. Zapomeňte na to, co bylo, a prostě si jen užívejte momenty slasti.

Pokračování 2 / 5

Nestýkejte se, pokud jste stále zamilovaná

Jestliže k svému bývalému pořád chováte city, není dobrý nápad udržovat s ním milostný poměr. Ačkoliv on v tom nic dalšího hledat nebude, vy pravděpodobně ano, tak jsme my ženy prostě nastavené. Pokud máte pocit, že sexem s ním ho zase pomalu získáte zpátky, ukončete to raději okamžitě. Budete tak totiž ubližovat jen sobě, když se věci nebudou vyvíjet podle vašich představ.

Pokračování 3 / 5

Zapomeňte na intimitu

Mazlení, hlazení, držení se za ruce a něžná slůvka po sexu mohou vyslat špatné poselství. Je pravděpodobné, že jeden z vás si tyto signály vyloží víc emotivně, což může způsobit buď to, že vás bývalý partner bude chtít získat zpět, nebo se naopak odtáhne, protože se do ničeho intimního nechce znovu pouštět. Proto jakmile skončíte se sexem, dejte ruce pryč a nedávejte impuls k něžnostem. Tedy v případě, že nevedou k druhému kolu! V opačném případě je lepší u sebe ani nepřespávat.

Pokračování 4 / 5

Pozor na alkohol

Jestli se k milostným hrátkám schyluje v okamžiku, kdy jste oba vypili nějaký ten alkohol, raději to odpískejte. Za střízliva byste totiž svých činů mohli litovat. Je lepší k podobným rozhodnutím dospět s čistou hlavou než se ráno probudit s kocovinou vedle svého ex a nevědět, co se vlastně stalo.

Pokračování 5 / 5

Nechoďte na rande

Jestli jste se oficiálně rozešli, nedělejte věci, jako jste dělali, když jste ještě byli spolu. Teď už nejste pár, takže je konec chození na večeře, dívání se společně na seriály, navštěvování kulturních akcí nebo rodinných oslav. Pokud v tom setrváte, bude těžké udržet své city na uzdě a pravděpodobně jeden z vás to odskáče. Nehledě na to, že takovým chováním budete mást i svoje okolí.

Doporučujeme

Články odjinud