Sex ve třech: Splněné přání si může vybrat devastující daň | Foto: iStock

Foto: iStock

Sex ve třech: Splněné přání si může vybrat devastující daň

„Trojka“ může milostný i partnerský život příjemně okořenit, ale bohužel i naprosto zničit. Jak?

Dárek k narozeninám

Daniela se odhodlala splnit příteli jeho dlouholeté přání, jako dárek k narozeninám dostal sex ve třech – on, ona a další žena. Slečnu vybrala podle přítelova vkusu v jednom prověřeném privátu. S onou ženou si pak vyměnila pár zpráv – slečna byla milá, chápavá, vše vysvětlila a dala Daně i několik praktických rad. Martin byl z dárku nadšený a ohromně si ho užil. Daniela vše naopak spíše přetrpěla, ale to Martin nezaregistroval.

„Dala jsem si dvě skleničky sektu, to mi moc pomohlo, začátek se mi i docela líbil. Doteky od slečny Renaty byly příjemné, ale čím víc šlo do tuhého, tím víc se mi chtělo vše zastavit. Sex Martina a Renaty mám před očima dodnes. Hlavně závěr! Martin byl v totálním rauši, nikdy jsem ho v takovém stavu neviděla,“ svěřila se v jedné diskuzi Dana.

Jejich vztah ten zážitek nakonec neustál. Martin toužil po opakování, dokonce pravidelném, Daniela to striktně odmítla. Doma pak bylo neustále dusno a ti dva se hádali kvůli každé prkotině. Nesoulad, který mezi nimi ležel, se pak odrážel i v řešení běžných problémů a situací. Nakonec se ti dva po pěti letech vztahu rozešli. „Kdyby šel vrátit čas, už bych do toho nikdy nešla,“ tvrdí Dana.  

A jaká jsou ta největší úskalí sexu, při němž chcete partnerovi dopřát další ženu?

Sandy ze Šťastně až na věky: Naším volným vztahem trpí nejvíc naše děti. Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 7

Vždy je to krok do neznáma – počítejte s tím!

„I kdybyste si předem tisíckrát probrali všechna pro a proti, nikdy nemůžete předem vědět, jak se budete cítit,“ tvrdí v knize Manželská poradna její autor, známý psycholog Petr Šmolka. Sex ve třech může být skvělým zpestřením dlouholetého vztahu, anebo také začátkem jeho konce, jak tomu bylo u Daniely. Sex ve třech je zkrátka „adrenalinový sport“ se vším všudy – s příslibem nesmírné euforie, extrémního vzrušení, ale i rizikem velkého průšvihu. Máte-li v tomto směru o sobě jakékoliv pochybnosti, rozhodně se souhlasem k „trojce“ počkejte. Jednoduše se do ničeho nenuťte a také se od nikoho nutit nenechte!

Pokračování 3 / 7

Narušený sex

Psychologové popisují situace, kdy prožitek sexu ve třech narušil dosavadní intimní život do té míry, že to partnery přivedlo k vážné partnerské krizi. Důvody mohou být různé; pro jednoho z partnerů může být „trojjediný“ prožitek tak silný, že jej chce opakovat mnohem častěji. Běžný sex mu prostě přijde málo vzrušující a zcela fádní. Problém nastává tehdy, když má druhý z páru naprosto opačný názor. Intimitu a partnerský sex však může poškodit i emoční otřes, jednoduše situace, kdy jeden z páru emočně nezvládne pohled na partnera, který má sex s někým jiným. Z „trojky“ si pak odnáší nejen novou zkušenost, ale i sexuální blok, který bude hluboce narušovat prožívání partnerské intimity.

Pokračování 4 / 7

Šrámy na duši

Pokud v nás sex ve třech zanechá negativní emoci, o níž nebudeme mluvit a necháme ji zapouzdřit ve svém nitru, bude nás toto zranění ve vztahu tlačit doslova na každém kroku – bude se vynořovat při každé neshodě, hádce a podobně.  Odrazit se dokonce může i ve větší míře žárlivosti, podezíravosti a konfliktnosti.

Pokračování 5 / 7

Nebezpečný orál

Z nějakého důvodu přetrvává v populaci milný názor, že orální sex je z pohledu nákaz bezpečnější sexuální praktikou než klasický sex. V žádném případě tomu tak není! I při orálním sexu s náhodným partnerem bychom se měli chránit – což pochopitelně nikdo nedělá. Pokud si tedy nejste stoprocentně jistí, že přizvaná dáma není čistá jako lilie a zdravá jako řípa, tuto praktiku vynechejte. Při orálním sexu se lze nakazit všemi standardně přenosnými pohlavními infekcemi! A opravdu nestačí vypláchnout si ústa dezinfekcí.

Pokračování 6 / 7

Zamiluje se

Sice to není úplně časté, pozvete-li do lože společnou kamarádku a ta vašemu milému „zachutná“ nejen tělem, ale i duší – průšvih je na obzoru. Mnozí muži jsou totiž k pocitu akutního zamilování po dobrém sexu velmi náchylní.

Pokračování 7 / 7

Když je z toho trapas

Stejně jako během sexu ve dvou může i při sexu ve třech nastat situace, kdy muž prostě nemůže. Jenže během plánovaného sexu ve třech je to o něco větší „prekérka“! Muž mívá pocit, že selhal dvojnásob, navíc před cizí ženou. Trapasem lze nazvat i situace, kdy se některé věci nebudou dařit, vypadat a působit podle předchozích představ. Pocit trapnosti a zklamání po čase vystřídá pachuť, které se těžko zbavuje. Rada psychologů je jednoznačná: „Vyhněte se rozebírání, pitvání, jednoduše vše přejděte a zapomeňte, jinak se budete motat v bludném kruhu vzájemného obviňování a hledání viníka.“

Doporučujeme

Články odjinud