Sexappeal je stejně důležitý jako vzdělání

Sexappeal je stejně důležitý jako vzdělání

Londýnská vysoká škola School Of Economics and Political Science vydala zprávu ke své odborné studii, v níž se podařilo expertům na lidské zdroje prokázat, že při náboru nových zaměstnanců je dnes u uchazečů o práci sexappeal stejně důležitý jako schopnosti.

„Je to sice vlastnost implicitní, ale na trhu práce má nesmírnou moc,“ tvrdí odborníci z Londýna.

„Krása a sexappeal se staly důležitou součástí lidských vlastností v dnešní sexualizované kultuře moderní a liberální společnosti, často je to stejně důležité jako vzdělání a další kvalifikace,“ tvrdí doktorka Catherine Hakimová z London School of Enoconomics and Political Science.

Sama používá při studiu této problematiky pojem „erotický kapitál“, jehož definuje jako klíčovou kombinaci fyzické a společenské přitažlivosti, která činí některé muže a ženy příjemnými společníky a kolegy přitažlivými všem členům společnosti zvláště pak opačnému pohlaví.

„Lidé, kteří mají nadprůměrné množství erotického kapitálu jsou přístupnější, ale také považováni za upřímnější a kompetentnější. Snadno získávají přátele, práci, životní partnery a vydělávají o 15 procent více než průměr,“ tvrdí Hakimová.

Sexuální kapitál má podle ní šest základní elementů: krása, sexuální přitažlivost, společenská grácie, živost, společenské vystupování a sexuální výkonnost.

ČTĚTE TAKÉ:
Vášnivý ostrovní sex?!

Doporučujeme

Články odjinud